Συνεχίζονται οι περιοδείες,του υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

0
Αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας θα βρεθεί στην Κορινθία. Αρχικά θα επισκεφθεί τα Λουτρά, στις 20:00, στη ψησταριά “Πολύγευστον” και στη συνέχεια θα μεταβεί στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 21:00, στην αίθουσα ΚΑΠΗ. 
Ο Παναγιώτης Νίκας θα πραγματοποιήσει ανοικτές συναντήσεις με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, προκειμένου να τεθούν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις περιοχές αυτές, την Κορινθία και γενικότερα την Πελοπόννησο. 
 
Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03.04)/ ”ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”/Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΣΕ ΑΝΩΓΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ & ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Συνεχίζονται οι περιοδείες του υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Χθες, ο Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε χωριά της Λακωνίας και συγκεκριμένα: τα Ανώγεια, την Παλαιοπαναγιά και το Ξηροκάμπι και συνομίλησε με τους κατοίκους. 
Παντού στη Λακωνία τα ίδια προβλήματα και οι ίδιες διαμαρτυρίες: για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, για τη δακοκτονία, για το μουσείο που δε γίνεται 10 χρόνια τώρα, για το αρχαίο θέατρο, εγκαταλελειμμένο κι’ αυτό, για την παραβατικότητα και την ασυδοσία των αθιγγάνων κ.τ.λ.π.
Ο υπ. Περιφερειάρχης μίλησε για τις ευθύνες της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, αλλά και για τις δυνατότητές της, αν υπάρξει στρατηγική. Τόνισε, επίσης, ότι ο Συνδυασμός “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” θα αξιοποιήσει πλήρως τις πολλές δράσεις που επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Β/θμιας αυτοδιοίκησης για την ουσιαστική ενίσχυση της υπαίθρου.
Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Καλωσορίζουμε στην «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» την Eυρυδίκη Χιώτη, η οποία αποτελεί τη 10η υποψηφιότητα του συνδυασμού μας για την Π.Ε. Λακωνίας. Πρόκειται για μια προσωπικότητα με έντονη δράση στα κοινά αλλά και με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης. Η κα Χιώτη είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αλλαγή, που χρειάζεται τόσο η Λακωνία όσο και η Πελοπόννησος.
Καλωσορίζουμε στο Συνδυασμό μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» την Τασούλα Φοίφα, η οποία αποτελεί τη 19η υποψηφιότητα μας για την Π.Ε. Μεσσηνίας. Είναι σίγουρο πως η αυτοδιοικητική και η επιχειρηματική εμπειρία της κας Φοίφα θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αλλαγή που χρειάζεται τόσο η Μεσσηνία όσο και η Πελοπόννησος. 

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, επισκέφθηκε χθες την Ανδρούσα, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση στο καφενείο της Κεντρικής Πλατείας. Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της Περιφέρειας, που, αν και διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δύο ΕΣΠΑ στα εννιά χρόνια που ασκούσε τη διοίκηση, δεν έχει να παρουσιάσει πουθενά στην Πελοπόννησο έργο αντίστοιχο των χρημάτων που διαχειρίστηκε.
Καλωσορίζουμε στην «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» δύο νέες υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου:– τον Δαμιανό Δουμάνη, ο οποίος αποτελεί την 9η υποψηφιότητα του συνδυασμού μας για την Π.Ε. Λακωνίας. Με τον κύριο Δουμάνη ενισχύουμε ακόμη παραπάνω το άνοιγμα που θέλουμε να πετύχουμε ως παράταξη στην κοινωνία της Λακωνίας. Είναι σίγουρο πως η αυτοδιοικητική του εμπειρία, αλλά και η βαθιά του γνώση πάνω σε ζητήματα που αφορούν στα λιμάνια, θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αλλαγή που χρειάζεται τόσο η Λακωνία όσο και η Πελοπόννησος.
– και τον Γιάννη Μπόλλα, ο οποίος αποτελεί τη 10η υποψηφιότητα του συνδυασμού μας για την Π.Ε. Αργολίδας. Είναι βέβαιο πως η αδιαμφισβήτητα μεγάλη και βαθιά γνώση και εμπειρία του κύριου Μπόλλα πάνω σε αθλητικά, αλλά και τουριστικά ζητήματα θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αλλαγή που πρέπει να γίνει τόσο στην Αργολίδα, όσο και στην Πελοπόννησο! 

Ειδική αναφορά έκανε επίσης ο υπ. Περιφερειάρχης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανδρούσα στον τομέα της γεωργίας και στην ανύπαρκτη υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή. «Η ιστορική Ανδρούσα, τόνισε, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συρρίκνωσης και εγκατάλειψης μιας προσοδοφόρου περιοχής».
Ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, χθες Σάββατο 30/03, τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκε την Ελαφόνησο, όπου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων, παρουσία της Δημάρχου και αυτοδιοικητικών στελεχών. Γύρισε το νησί και ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα, με κυριότερο τις ανύπαρκτες υποδομές (λιμάνι, καρνάγιο, πεζοδρόμια, βιολογικός, σκουπίδια κ.λπ.). 200.000 επισκέπτες έχει το νησί κάθε χρόνο, έχοντας, όμως φθάσει στα όρια του από την εγκατάλειψη. Η Ελαφόνησος προσφέρει στο τοπικό αλλά και το εθνικό εισόδημα, γι’ αυτό και η εγκατάλειψη της από κράτος και περιφέρεια είναι ανεξήγητη.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε σε μεγάλη – ανοικτή συγκέντρωση στη Νεάπολη. Προηγήθηκε χαιρετισμός και σύντομη τοποθέτηση των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”.
Στην ομιλία του, ο υπ. Περιφερειάρχης επικεντρώθηκε στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, που είναι και προβλήματα όλης της περιφέρειας, όπως το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, η διάβρωση των ακτών, η άρδευση, η υφαλμύρωση, η πολιτική προστασία κ.λπ.. Ενώ προσδιόρισε και την καθοριστική ευθύνη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, ο οποίος στα 9 χρόνια της διοίκησής του, δεν έχει κάνει τίποτε το ουσιαστικό για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! 
Χθες, Παρασκευή 29/3, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Ε. Νίκας, πραγματοποίησε ανοικτές συγκεντρώσεις στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.
 
Ο υπ. Περιφερειάρχης μίλησε για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής και την τουριστική ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφαλείς δρόμους, χωρίς διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας και χωρίς τουριστική συνείδηση απ’ όλους.

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα της Πελοποννήσου, αλλά και στις ευθύνες του απερχόμενου Περιφερειάρχη γι’ αυτά, που με την όλη συμπεριφορά του, αποτελεί την επιτομή του λαϊκισμού, του πολιτικαντισμού και της ψηφοθηρίας. 
 
Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here