Σύμβαση για το Κέντρο Υγείας ΄Αστρους υπέγραψε ο Περιφερειάρχης & Άλλα νέα…

0

Σύμβαση για το Κέντρο Υγείας ΄Αστρους υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Posted: 28 Apr 2021 03:24 AM PDT

Την εργολαβική σύμβαση για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας ‘Αστρους υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες, Τρίτη 27-04-2021, στο κτήριο της ΠΕ Αρκαδίας.

Η Σύμβαση του έργου προβλέπει να γίνουν εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Άστρους στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, είναι προϋπολογισμού 290.000 €, και η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δέκα (10) μήνες.

Στο Υπουργείο Υποδομών για το Τζάνε- Καλαμάκι και άλλα οδικά έργα της Πελοποννήσου ο Π.Νίκας

Posted: 28 Apr 2021 10:17 AM PDT

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην Αθήνα.
Η επίσκεψη αυτή, έγινε αφενός για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του ΚΑΣ, σχετικά με τη διέλευση του οδικού άξονα Τζάνε – Καλαμάκι από το Πεταλίδι, αφετέρου για την προώθηση σειράς οδικών έργων της Πελοποννήσου -ώριμων μελετητικά- συνολικού προϋπολογισμού περί τα 300.000.000 ευρώ.

Σύσκεψη για τις εξελίξεις σχετικά με το Τζάνε – Καλαμάκι

Posted: 28 Apr 2021 10:15 AM PDT

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Απριλίου, το πρωί, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η στάση της Περιφέρειας μετά την απόφαση του ΚΑΣ και την επιλογή όδευσης του έργου Τζάνε – Καλαμάκι στην παράκαμψη του Πεταλιδίου.

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε μακρά συζήτηση χθες βράδυ, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΚΑΣ, που συνεπάγεται επιπλέον κόστος περί τα 25.000.000 ευρώ, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το πρόγραμμα της Περιφέρειας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οδηγεί σε μη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου -αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν.
Αποφασίστηκε η Περιφέρεια να προβεί στη μοναδική επιλογή που την οδηγεί η εν λόγω απόφαση του ΚΑΣ (το οποίο το 2014 είχε λάβει διαφορετική απόφαση) που είναι η απένταξη του έργου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Παράλληλα, η Περιφέρεια προβαίνει σε ένσταση-αίτηση θεραπείας προς το ΚΑΣ, με επιπλέον αίτημα την πραγματοποίηση αυτοψίας από μέλη του στο χώρο του Πεταλιδίου.

‘Οπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, εξυπακούεται ότι προς το παρόν και μετά την απόφαση του ΚΑΣ, καμία εργασία δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί και να πληρωθεί στο εξής για το ενδιάμεσο τμήμα του έργου, συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Για το λόγο αυτό εστάλη και σχετικό έγγραφο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Στην Κιβωτό του Κόσμου Μεγάλη Πέμπτη και στη Σπάρτη Μεγάλη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης

Posted: 28 Apr 2021 10:13 AM PDT

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, το βράδυ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα επισκεφθεί την δομή στην Καλαμάτα της Κιβωτού του Κόσμου και τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στη Σπάρτη.

Καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 28 Απριλίου

Posted: 28 Apr 2021 10:00 AM PDT

Σήμερα, Τετάρτη 28 Απριλίου, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι 77, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 13, στην Π.Ε. Αρκαδίας 24, στην Π.Ε. Κορινθίας 28, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 7.
Ενώ, μέχρι και σήμερα στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 150 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 17, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, Παναρκαδικό Τρίπολης 38, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 51 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 16 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 18 (τα 2 σε ΜΕΘ).

Διακήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου “Μέτρα σταθεροποίησης βραχωδών πρανών κάστρου Μονεμβασιάς”

Posted: 28 Apr 2021 08:00 AM PDT

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ» Εκτιμώμενης αξίας 2.016.129,03 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.)

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη και τα σχετικά έντυπα εδώ:

21PROC008507366_ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ signed

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ_21PROC008508434

Ε.Σ.Υ._ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ SIGNED

Οικονομική_προσφορά_180335 signed

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ signed

ΣΑΥ_Βράχια Μονεμβασιάς signed

ΤΕΥΔ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ signed

ΤΕΥΔ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ signed

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ signed

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ_ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ signed

ΦΑΥ_Βράχια Μονεμβασιάς signed

Ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι γύρω από την Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Posted: 28 Apr 2021 05:05 AM PDT

Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό δίκτυο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, στην Κορινθία.
Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι μοναχές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Αρχή για το εν λόγω έργο.

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 32 MW, και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ENEL GREEN POWER HELLAS Α.Ε.», στη θέση «Δυτικός Κτενιάς», των Δ.Ε. Μαντινείας και Κορυθίου, του Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 28 Apr 2021 04:35 AM PDT

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 32 MW, και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ENEL GREEN POWER HELLAS Α.Ε.», στη θέση «Δυτικός Κτενιάς», των Δ.Ε. Μαντινείας και Κορυθίου, του Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας

ENEL GREEN POWER – Κτενιάς – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πίνακας διευρυμένου ωραρίου 3ου τριμήνου 2021 φαρμακείων Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 28 Apr 2021 02:12 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here