Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0
Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Posted: 17 Jul 2020 09:20 AM PDT

Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνήλθε σε συνεδρίαση, σήμερα Παρασκευή, 17 Ιουλίου, στην Τρίπολη, ομάδα εργασίας αποτελούμενη από νομικούς, οικονομολόγους, τεχνικούς συμβούλους και εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ, της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα θέματα στη συνάντηση αφορούσαν:

α) Την γραπτή απάντηση στα ερωτήματα που έχει θέσει η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τον φάκελο του μεγάλου έργου διαχείρισης απορριμμάτων και στον ορισμένο χρόνο.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα -την απάντηση στο έγγραφο της Ε.Ε.- έχει προγραμματιστεί, για την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου, τηλεδιάσκεψη με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για άλλη μια φορά, πάντως, τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν κινδύνω, ούτε το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου, ούτε της κατασκευής των μονάδων επεξεργασίας.

β) Την εξέταση νομικών, οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων για την έναρξη της διαδικασίας προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, και

γ) Την απαράδεκτη περιβαλλοντικά κατάσταση με τις δεκάδες χωματερές σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και την έναρξη εκπόνησης μελέτης για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εν λόγω χώρων στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι προκειμένου η ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων σε εξαιρετικά προβληματικούς δήμους -το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και πάντως νωρίτερα από τον αρχικό χρόνο που έχει προβλεφθεί.

Eργα ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και έργα αντιπυρικής προστασίας

Posted: 17 Jul 2020 09:18 AM PDT

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού με την τοποθέτηση, μέσω εργολαβίας, στηθαίων ασφαλείας.

Εχουν ήδη τοποθετηθεί στηθαία στην 7η εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία, στην 2η επαρχιακή οδό στο τμήμα Προάστιο – Καρδαμύλη καθώς και στην 82η εθνική οδό στην είσοδο της Μεσσήνης.

Επιπλέον, συνεχίζεται η συντήρηση -με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας- του δασικού οδικού δικτύου στο δημόσιο δάσος Ταϋγέτου. Μετά από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, Δασαρχείο και δήμους, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στους δρόμους από Αγία Μαρίνα έως Αράχωβα, από Ιμποβό έως Σιδηρόπορτα καθώς και στην περιοχή Κρύας Βρύσης, Αγίου Παντελεήμονα, ενώ συνεχίζονται οι συντηρήσεις του δασικού δικτύου προς την περιοχή των Πηγαδίων.

“Προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων,  ο δε προγραμματισμός μας αφορά σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας, σε όλο το οδικό δίκτυό μας” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Πελοπόννησος Α.Ε.

Posted: 17 Jul 2020 09:15 AM PDT

Το θέμα των ελλειμμάτων στην Πελοπόννησος Α.Ε. απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, η οποία έγινε στην Τρίπολη σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Θέματα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με τον δήμαρχο και κοινοτάρχες

Posted: 17 Jul 2020 09:14 AM PDT

Συνάντηση με το δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του εν λόγω δήμου είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, ο δήμος εν γένει, αλλά και ορισμένα από τα χωριά του ειδικότερα, καθώς και οι λύσεις τις οποίες η περιφερειακή Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  μπορεί να δώσει στα ζητήματα που τέθηκαν.

Ενα ακόμα κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 17 Jul 2020 09:12 AM PDT

Ενα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού αναφέρθηκε χθες Πέμπτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων ανέρχεται σε 205 άτομα. Το νέο κρούσμα προέκυψε στην Π.Ε. Μεσσηνίας και αφορά στενή επαφή πρόσφατου εισαγόμενου περιστατικού.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Πέμπτη 16 Ιουλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Αναφέρεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στενή επαφή πρόσφατου εισαγόμενου περιστατικού. Το αναφερόμενο κρούσμα διαπιστώθηκε στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους πέντε (205)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: (7)* και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εξήντα εννέα (169)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)  + ένα (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου και δεν

προσμετρούνται άλλα δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)*** + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο δεκαέξι (16)  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν έντεκα άνδρες (111) και ενενήντα τέσσερις γυναίκες (94).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκατέσσερα (14) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 16/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 17-07-2020

Λύσεις για το “μπλοκάρισμα” των υπηρεσιών από τα μικροέργα

Posted: 17 Jul 2020 09:11 AM PDT

Αναζήτηση λύσεων στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η πληθώρα ελάχιστου προϋπολογισμού έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας επιχειρήθηκε να δοθεί στη σύσκεψη που υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας έγινε στην Τρίπολη το πρωί σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δεκάδες έργα με πολύ μικρά ποσά, με συνέπεια η υπηρεσία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εκπόνηση τόσο μεγάλο αριθμού μελετών.

Η λύση που προκρίθηκε αφορά την ενιαιοποίηση ομοειδών έργων, καθώς και την προώθηση ορισμένων από αυτά στους κατά τόπους δήμους.

Τονίστηκε δε, για μία ακόμα φορά, ότι όσον αφορά τα έργα στο εξής, η Περιφέρεια θα απασχολείται με όσα έχουν σημαντικούς προϋπολογισμούς, άνω των 500.000 ευρώ.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 17 Jul 2020 09:10 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 802 υπαλλήλων,  απουσίασαν 159 λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ).

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 17 Ιουλίου 2020

 

 

Το νέο νομικό πλαίσιο για τις Αναπτυξιακές θέμα σύσκεψης στην Περιφέρεια

Posted: 17 Jul 2020 09:09 AM PDT

Η αναμόρφωση σε αυτοδιοικητικούς οργανισμούς των Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού -όπως προβλέπει ο νέος νόμος Ν.4674/2020- αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έγινε στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου, με προέδρους και στελέχη των εν λόγω φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, μεταβάλλεται η διάρκεια της θητείας των διοικήσεων των Αναπτυξιακών η οποία πλέον θα είναι διετής και θα αλλάζει στο πλαίσιο των δημαιρεσιών, ενώ και οι αμοιβές θα διαμορφώνονται βάσει του ενιαίου μισθολογίου.

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος περιορίζει τη συμμετοχή στις εν λόγω Αναπτυξιακές Εταιρείες μόνο οργανισμών της αυτοδιοίκησης, δίνοντας σχετική προθεσμία στους υπόλοιπους -μη αυτοδιοικητικού χαρακτήρα-εταίρους να αποσυρθούν.

Στην εν λόγω σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι η πρώτη Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα προσαρμοστεί στις επιταγές του νέου νόμου θα είναι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας θα αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο τόσο για την Π.Ε. Μεσσηνίας, όσο και για την Π.Ε. Λακωνίας.

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 20-07-2020

Posted: 17 Jul 2020 04:17 AM PDT

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Το Σάββατο 18/7/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:….

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here