Σύσταση επιτροπής στον δήμο μας,για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

1

Χθες βράδυ μετά το πέρας της κοπής πίτας της τ/κ Άστρους,πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση σχετικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821,παρουσία του δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη,των αντιδημάρχων κ.κ Ι.Καμπύλη ,Δ.Κατσή και Γ.Σαμαρτζή,καθώς και των προέδρων Άστρους,Μελιγούς,Π.Άστρους,Αγ.Ανδρέα,Κορακοβουνίου,Σίταινας και των μελών τοπικών συμβουλίων,καθώς παραβρέθηκε και  ο πρώην δήμαρχος κ.Στράτης Δαλιάνης,ο οποίος δήλωσε ,ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει.Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ δεν παραβρέθηκε,λόγω προσωπικού κωλύματος,που εξηγούσε τους λόγους σε σχετική επιστολή.

Κρίνοντας ότι ο εορτασµός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 θα αποτελέσει μείζον γεγονός, αποφασίστηκε να προγραµµατιστούν από τώρα οι δράσεις του δήμου μας.

Μετά από συζήτηση,αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας πρώτης επιτροπής,που θα ξεκινήσει το θέμα και την ενημέρωση ,με στόχο να αναδείξουμε όλα τα ισχυρά ιστορικά στοιχεία,που αφορούσαν την επανάσταση του 1821,π.χ Β΄Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων,σχολή Καρυτσίωτη και η σχέση του Καρυτσιώτη με την Τεργέστη,μάχες Δολιανών και Βερβένων κ.λ ,να συγκεντρωθούν όλα τα ιστορικά στοιχεία  και να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο φάκελλο,διεκδικώντας  χρηματοδότηση για να αναδείξουμε τα παραπάνω, με αναπαραστάσεις στον εορτασμό το 2021.

Επιμέλεια-Παρουσίαση-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Δείτε τα σχετικά videos
Συζήτηση για τα 200 από την Επανάσταση του 1821,στο δήμο μας Νο1

Συζήτηση για τα 200 από την Επανάσταση του 1821,στο δήμο μας Νο2

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας αρχίσουμε με δύο ενέργειες , όχι άλλα λόγια ρε παιδιά.

    1) Να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα, καθημερινα όχι μόνο για τις γιορτές μια φορά το χρόνο για τους επισήμους, τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Επιμένουμε για όλους τους φίλους μας o «Ιερός Χώρος » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους δεν είναι το ιδιο πράγμα, βρίσκονται σε γειτονικό χώρο και συνορεύουν αλλά δεν είναι το ίδιο, έχουν ξεχωριστή ιστορική σημασία και διαφορετική σπουδαιότητα.

    2) Να αναρτήσουμε σήμερα, όχι αύριο, στην ιστοσελίδα του δήμου μας αυτά που “ξέχασαν”…. , το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τη Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους) και τo «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, πρέπει πάντοτε να διακρίνουμε, αυτά έχουμε ας μην τα κρύβουμε, τελεία και πάβλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here