Τέτοια βόδια τρώει ο λύκος…

0

Η  ΜΑΡΙΑ ,ΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑ,ΤΟΥΣ . . . ΕΣΤΕΙΛΕ  ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ

Του Θόδωρου  Βαρίκου

Σιγά μην ασχοληθώ, με τα 62 κοινωνικά …φύλα,(εδώ δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό) του Πατέλη του διευθυντή ντε ,του Οικονομικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη και καθοδηγητή των γάμων και της τεκνοθεσίας των  μερακλήδων. Και του άλλου δερβίση Κασελάκη   που θέλει τον πατέρα γονέα  Α και την μάνα γονέα  Β. Και οι δύο γιουσουφάκια της διαβόητης Γκολνταν Σακς, που ήλθαν  ασθμαίνοντες, από το Αμέρικα μας κατσικώθηκαν ,για να μας βρίζουν οπισθοδρομικούς, βλάχους και φασίστες .

Η Ν.Δ άλλωστε έχει κόψει το καπίστρι και τα τραβηχτά, από την παλιά  παραδοσιακή συντηρητική  παράταξη , και έχει μεταλλαχθεί σε Σημιτική ,  και αυτή μούφα  εκσυχρονιστική και ατόφια υποτελής, σε Αμερικάνους, Γερμανούς και Άγγλους. Και χαμπάρι για Ελλάδα και Έλληνες –θα δείτε πιο κάτω. Τελεία και παύλα, λοιπόν ,και να δούμε πως θα σωθούμε εμείς, γιατί ο Μητσοτάκης μετά τις Ευρωεκλογές, ανεξάρτητα του αποτελέσματος,  θα . . . λακίσει για άλλες  πολιτείες και ρόλους. Ξεχρέωσε τα  γραμμάτια του.  Παρακολουθείστε με μόνον για λίγο.

Στην   καταπακτή  και αιώνια  . . . σιωπή

Θυμάστε στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη τι έγραφε το παγκόσμιο περιοδικό των πλουσίων, δηλαδή ο σοβαρός και έγκυρος , Αγγλικός «Εκονόμιστ»; Ότι τάχα η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι . . πρώτη ανάμεσα σε 35 πλούσιες  χώρες σε οικονομικές επιδόσεις και ανάπτυξη.  Λοιπόν στη μακρόχρονη επαγγελματική μου διαδρομή, δεν έχω χρησιμοποιήσει  ποτέ(ούτε αναζήτηση στο ίντερνετ ξέρω)  ξένο κείμενο, ως δήθεν δικό μου. Το κάνω για πρώτη φορά, για το ίνδαλμα μου, την πρώτη και μοναδική  ελληνίδα Πρύτανη , την Οικονομολόγο και όχι μόνον, και ανίκητη πατριώτισσα, κ. Μαρία  Νεγρεπόντη Δελιβάνη. Να τι απαντά  η ακαταμάχητη Μαρία στους αγιογράφους  του κ. Μητσοτάκη  : Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 3,4 % από το 13%, σε σχέση με 2022. Δυστυχώς ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε , στο επίπεδο ζωής των πολιτών, αφού τα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 9% και ανεβαίνουν ακόμη .Το Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν(ΑΕΠ) πήγε στο 1,2% .

Η Ελλάδα δεν πέρασε σε φάση ύφεσης, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά  ψυχορραγεί  όμως, με 1% μεγέθυνση, όπως είχε προβλέψει  το ΔΝΤ, αλλά   και για τις επόμενες. . . δεκαετίες. Η Ελλάδα χάνει από το ΑΕΠ της  30% μετά τα μνημόνια και την πανδημία, και επί 13 χρόνια δεν μπόρεσε να σταματήσει αυτή την απώλεια. Η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο  κατά κεφαλήν ΑΕΠ , από όλες τις Βαλκανικές χώρες της Ε.Ε και τώρα είναι τελευταία. Ο μέσος μισθός των Ελλήνων είναι ο μικρότερος στην Ευρώπη.

Είναι πρώτη στην Ευρώπη, σε φτωχοποίηση των κατοίκων της , και  για αυτό οι πολίτες της , εργάζονται περισσότερες ώρες και σκληρότερα, από τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Το 2022 οι Ευρωπαίοι πολίτες, αποταμίευσαν ,κατά μέσο όρο ,το 12,7% από το εισόδημά τους , ενώ η Ελλάδα είχε μείον 4% και η Πολωνία μείον μισό της μονάδας. Είναι η τελευταία στις εξαγωγές στην Ευρώπη και το 2022, ήταν λιγότερες και από 2021.

Το  ποσοστό χρέους δημόσιου και ιδιωτικού ανέρχεται στο δυσθεώρητο 657 δις ευρώ ή   στο 352,5 % του ΑΕΠ. Το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό παρότι ο πληθωρισμός μειώνει το ποσοστό χρέους στο ΑΕΠ. Τα 13 χρόνια, μνημονιακών  θυσιών, πήγαν στράφι . Το ακατανόμαστο Σύμφωνο Σταθερότητας , επανέρχεται σκληρότερο και η Ελλάδα θα καταβάλλει , κερατιάτικα, 2% από το  ΑΕΠ της, ως πρωτογενές πλεόνασμα. Η απασχόληση πήγε στο 1,1% . Ναι μεν η ανεργία   μειώνεται , όπως σε όλη την Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρώπη  μετά την Ισπανία. Η μείωση, όμως της ανεργίας στην Ελλάδα, πάει αγκαζέ με την μεγαλύτερη παραοικονομία στην . . . Ευρώπη που φθάνει το 23,6% και μας ξεπερνά, μόνο η Βουλγαρία –όχι παίζουμε. Και είπαμε με εξευτελιστικούς μισθούς και 1 εκατ. νέους, στα ξένα. Η χρηματιστηριακή αξία της αγοράς,  σκαρφάλωσε στο 43,8%.  Και όμως οι ελληνικές επενδύσεις  είναι από . . . αχαμνές μέχρι υποτονικές και σε συνδυασμό με το στοιχειωμένο, Υπερταμείο ,που ξεπουλάει ό,τι περπατάει, πετάει ή κολυμπάει, από το δημόσιο πλούτο της χώρας, με αιχμή τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας φθάνοντας μέχρι και το . . . νερό, οσονούπω. Α έχουμε και τις τσαχπίνες τράπεζές μας. Με τρεις ανακεφαλαιωποιήσεις των 62 δις ευρώ,(με δικά μας λεφτά  ε;) οι μετοχές  τους ξεπουλιούνται τώρα στο 1/3 της αξίας τους.

Ρε με ποια πήγαν να τα βάλλουν οι παγκόσμιοι οικονομολόγοι της πλάκας ; Με την κινητή βιβλιοθήκη Μαρία(διαβάστε το βιβλίο της οδηγό ή « Για την Ελλάδα που ματώνει» και θα. . .  ξυπνήσετε) με τα 60 βιβλία , τα 1000 επιστημονικά άρθρα σε 5 γλώσσες, που χωρίς την υπογραφή της διδάκτορας οικονομικών δεν γινόσουν σε εξωτερικό και Ελλάδα, που για τα 200 χρόνια από την γνήσια  ελληνική επανάσταση , για το Μακεδονικό ,το μεταναστευτικό, τα  εθνικά  ξεπουλήματα , τους έστειλε όλους, τους δήθεν, σε καταπακτές και  . . .αιώνια σιωπή. Και μόνον η προσπάθεια διάλυσης εκδήλωσης, για την παρουσίαση του βιβλίου της, πριν ένα μήνα ,από παρακρατικούς,  και πράκτορες  ξένους και «Έλληνες», είναι  ένας ακόμη τίτλος τιμής της.

Τέτοια  βόδια τρώει  ο λύκος

Λόγω χώρου δύο κρίσιμα  :  Το μάθατε ;  «ο υπουργός » μετανάστευσης κ.Καιρίδης πήρε  συγχαρητήρια από την Ευρωπαία  Επίτροπο , Γιόχανσον, διότι έκανε . . . νόμιμους 50.000  παράνομους μετανάστες. Τον νόμο του ,ψήφισαν 236 «Έλληνες» βουλευτές. Εδώ θυμήθηκα τη γειτόνισσα  γριά  Μαριγώ  στο  Άστρος Αρκαδίας. Με χιονόνερο , ξυπόλητος ο άντρας της ,πάνω στην ελιά. «Φόρα παπούτσια ρε Μήτσο , θα παγώσεις ». «Εγώ πολέμησα στους Βαλκανικούς πολέμους και Μικρά Ασία.» « Μπράβο μπάρμπα Μήτσο» του έλεγε το . . . αφεντικό. «Τέτοια βόδια τρώει ο λύκος,» απαντούσε η γριά Μαριγώ. Κάποτε ήρθαν αρθριτικά στα πόδια. «Να πας στο αφεντικό να σε γιατρέψει» του έλεγε η γριά  Μαριγώ. Το ίδιο θα πάθει και ο Καιρίδης, όταν θα τον κλέβουν στο προικώο της Νέας Ερυθραίας. Στη Γιόχανσον να πάει.

Ξέρετε τι δίκαιο έχουμε  ; « Αγγλικό δίκαιο χρέους» από τα μνημόνια και δώθε. Δηλαδή παίρνεις ένα σπίτι, το πληρώνεις μέχρι ευρώ. Δεν είναι όμως . . . δικό σου. Ο μεσίτης –έμπορος , μέσω « νομικής διαδικασίας» το παρουσιάζει ως περιουσία του , και το χρησιμοποιεί ,ως εγγύηση για να δανείζεται χρήματα.  Εάν φαλιρίσει όλα κατάσχονται, και καμμιά προστασία από νόμο. Παρόμοια με τα φούντ των τραπεζών. Θα επανέλθω σε αυτό, ως σοβαρότατο, όταν αυξηθεί η . . . αδρεναλίνη μου. Μεγάλη  επανεκκίνηση το λένε τα ρεμάλια. Σας αγαπάω και δεν θέλω εμφράγματα, εγκεφαλικά και ανευρύσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ