Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Την Τρίπολη επισκέπτεται στις 5 Αυγούστου η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Posted: 28 Jul 2020 10:49 AM PDT

Την Τρίπολη θα επισκεφθεί την προσεχή Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 11.30 το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Οπως έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η υπουργός θα έχει μαζί του και με στελέχη της Περιφέρειας συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ως προς την εξέλιξη των έργων πολιτισμού, αλλά και ως προς τα νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν, είτε από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΓΣΕΕ στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας

Posted: 28 Jul 2020 10:48 AM PDT

Θέματα σχετικά με το Κοινωνικό Ταμείο, καθώς επίσης και την προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

“Μια τέτοια συνεργασία είναι ευπρόσδεκτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της συνάντησης, παρόντες στην οποία ήταν επίσης ο Γιάννης Κατσανδρέας πρόεδρος του ΙΝΕ Τρίπολης της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και ο πρόεδρος ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης νέος αναπληρωτής περιφερειάρχη

Posted: 28 Jul 2020 10:46 AM PDT

Νέος αναπληρωτής περιφερειάρχη ορίστηκε, για ένα χρόνο από τώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Ο Θ. Βερούτης διαδέχεται στη θέση αυτή τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Πληρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρόστιμο στον Δήμο Καλαμάτας

Posted: 28 Jul 2020 10:44 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέβαλε στον Δήμο Καλαμάτας 30.000 ευρώ ως αποπληρωμή του προστίμου -μαζί με τις προσαυξήσεις- το οποίο είχε επιβάλει ο Δήμος Καλαμάτας στην Περιφέρεια, πέρυσι τον Απρίλιο, για παράνομη κατάληψη δημοτικού χώρου μπροστά από το Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπου είχε διοργανωθεί τουριστική έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόστιμο είχε επιβληθεί επί δημαρχοντίας στην Καλαμάτα του Π. Νίκα, ο οποίος κλήθηκε και να το καταβάλει -ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου πλέον.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης έχει κατ’ επανάληψη έχει αναφερθεί στο παρελθόν για “κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος” όσον αφορά την συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία είχε διοργανώνει πέρυσι τον Απρίλιο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Συναντήσεις για θέματα της Π.Ε. Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης στην Καλαμάτα

Posted: 28 Jul 2020 10:43 AM PDT

Ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας συγκλήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, αργά το απόγευμα χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Την εν λόγω σύσκεψη απασχόλησε η ολοκλήρωση των μελετών έργων της Μεσσηνίας -οδικών και άλλων- εν όψει της υποβολής των φακέλων για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την άρδευση, μεταξύ των οποίων η λιμνοδεξαμενή στην Πολιανή, καθώς και η συντήρηση των δικτύων του ΓΟΕΒ Παμίσου, έργο για το οποίο προγραμματίζεται συνολική χρηματοδότηση πάνω από 4 εκ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης συζήτησε επίσης και θέματα υπηρεσιακής φύσης, ενώ είχε συνεργασία και με με την διοίκηση της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Μεταξύ άλλων συναντήσεων, χθες το απόγευμα, ο Π. Νίκας υποδέχθηκε μέλη της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με τα οποία συζήτησε το θέμα της μεταφοράς μαθητών, την στήριξη άγονων γραμμών, καθώς και διάφορα προβλήματα του εν λόγω φορέα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης συζήτησε για την ανακατασκευή και αξιοποίηση του κάστρου της Ζαρνάτας, σε συνάντηση κατά την οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο αγοράς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του περιβάλλοντα χώρου του κάστρου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Posted: 28 Jul 2020 10:40 AM PDT

Θέματα που αφορούν την μητρόπολη Μεσσηνίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, το πρωί σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση -παρουσία και του πολιτικού μηχανικού Σταύρου Πίκουλα, άμισθου ειδικού συμβούλου του περιφερειάχη- έγινε γνωστό από την μελετήτρια Κ. Κορωναίου ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη η μελέτη για το Κειμηλιαρχείο – Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της μητρόπολης Μεσσηνίας, έργο το οποίο προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης των μονών Δήμιοβας, Μαρδακίου και Βελανιδιάς, έργα τα οποία θα τύχουν άμεσης χρηματοδότησης από το ΠΔΕ μόλις παραδοθούν οι εν λόγω μελέτες,

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας εξετάστηκε και η προοπτική χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου προς την μονή Βελανιδιάς, ο οποίος -όπως δήλωσε ο μητροπολίτης- θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της εν λόγω μονής, στις παρυφές της Καλαμάτας, για ανάγκες της μητρόπολης, μεταξύ των οποίων η διοργάνωση συνεδρίων.

Ηδη γίνεται σχετική διερεύνηση, όπως γνωστοποίησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης.

Εκταμίευση 76.684,86 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 28 Jul 2020 10:38 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 76.684,86 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Τηλεδιάσκεψη Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Posted: 28 Jul 2020 10:37 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν, τόσο θέματα σχετικά με τα έργα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όσο και θέματα αδειών, αλλά και ειδιικότερα ζητήματα που απασχολούν την κάθε Π.Ε.

Καμία εκδήλωση κρούσματος του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 28 Jul 2020 10:35 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού, χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 206.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας διακόσιοι έξι (206) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: (7)* και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εξήντα εννέα (169)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)  + ένα (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαεπτά (17)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου και δεν

προσμετρούνται άλλα δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)*** + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο δεκαέξι (16)  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δώδεκα άνδρες (112) και ενενήντα τέσσερις γυναίκες (94).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκατέσσερα (14) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε είκοσι επτά (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠκαι τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 27/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here