Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Σύσκεψη για την αντιπαγετική προστασία στις καλλιέργειες πατάτας

Σύσκεψη για την προστασία των πρώιμων καλλιεργειών από τον παγετό που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, έγινε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν και αποφασίστηκε η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή επιπτώσεων στην παραγωγή των πρώιμων αγροτικών προϊόντων, μέσω της διασφάλισης επάρκειας νερού -με κατάλληλη ρύθμιση των θυρών στο φράγμα του ποταμού Αρι-, ώστε μέσω διωρύγων να διοχετευθεί στα χωράφια του κάμπου της Μεσσήνης και του Μπουρνιά.

Ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή του Μπουρνιά, όπως έγινε γνωστό, λήφθηκε μέριμνα να ενισχύεται, όποτε κρίνεται απαραίτητο, η παροχή του νερού στην ορθογωνική διώρυγα, μέσω κατάλληλης υποδομής (αντλιοστάσιο).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων.

Αυτοδιοικητικούς από τις Δημοτικές Κοινότητες Τρίπολης συνάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Αυτοδιοικητικά στελέχη Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης συνάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στο γραφείο του, στην Περιφερειακή Ενότητα.

Κατα τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των κοινοτήτων, καθώς και προτεινόμενες λύσεις για την αντιμετώπισή τους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εργα για την οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας

Το έργο οδικής ασφάλειας που πραγματοποιείται στη νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε Κορινθίας καθώς και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, τοποθετήθηκαν στο ύψος του νέου πολυδύναμου νηπιαγωγείου Κορίνθου ειδικά στηθαία ασφαλείας, για την προστασία του νηπιαγωγείου και των μικρών μαθητών, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα πολλών γονέων.

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με τον διοικητή της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου

Τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα υποδέχθηκε στο γραφείο του, στην Π.Ε. Αρκαδίας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε θέματα πρόληψης και προετοιμασίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Επιπλέον, συζητήθηκε η παροχή συνδρομής από την πλευρά της Περιφέρειας για την υποστήριξη της λειτουργίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.327.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 11 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168.872, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.088 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54.146 (61,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72,2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 6.056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.560 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 50 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.439.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 19, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 12, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 7.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 11 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 58 (οι 4 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Αναλυτικά, ανά Γενικό Νοσοκομείο, οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 6, Γ.Ν. Ναυπλίου 2, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 12, Γ.Ν. Κορίνθου 15 (3 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 9, Γ.Ν. Καλαμάτας 14 (1 σε ΜΕΘ).

Σε κατάσταση ετοιμότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου εν όψει της κακοκαιρίας “Μήδεια” – έκτακτη σύσκεψη στην ΓΓΠΠ

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και όλη η υπόλοιπη χώρα, εν αναμονή της ραγδαίας επιδείνωσης την οποία προβλέπεται -σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)- να παρουσιάσει ο καιρός από το ερχόμενο Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, όταν και αναμένεται να ενσκήψει η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αυτής θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, καθώς και οι ισχυρές, κατά τόπους, καταιγίδες.

Το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπως και το σύνολό των ομολόγων του, από όλη τη χώρα, μετείχε -μέσω τηλεδιάσκεψης- στην κατεπείγουσα συντονιστική σύσκεψη που συγκλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αθήνα, με αντικείμενο τον συντονισμό των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην εν λόγω σύσκεψη από την πλευρά της πολιτείας μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ενημερώνοντας ο περιφερειάρχης -παρουσία και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή- σχετικά με την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι όλος ο μηχανισμός της έχει τεθεί σε επιφυλακή, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν δύο εργολαβίες και τρεις αυτεπιστασίες και σημειώνοντας ότι όλα τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα για να γίνουν παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα ειδοποιηθούν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας για την κατάσταση που διαμορφώνεται και εφόσον καταστεί αναγκαίο θα συγκληθούν τα κατά τόπους ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας).

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή 14 του μήνα θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

– Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

– Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14 – 18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.

– Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.

– Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ηπειρο. Την Κυριακή, 14 του μήνα, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή, 14 του μήνα, στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή, 14 του μήνα, θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα 15 μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι έντασης τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ηπειρο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 13 μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου.

Στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14 του μήνα.

Στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, μέχρι αργά το απόγευμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και τις δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

* Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

* Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

* Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Συναίνεση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά στο αίτημα του περιφερειάρχη Π. Νίκα για ΕΜΑΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την δημιουργία ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Το σχετικό αίτημα έθεσε προς τον υφυπουργό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας  στο πλαίσιο της έκτακτης συντονιστικής σύσκεψης που συγκλήθηκε το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αθήνα, με αντικείμενο τον συντονισμό των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης εξέθεσε τα στοιχεία που υπαγορεύουν την αναγκαιότητα μιας ΕΜΑΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έδρα στην Τρίπολη, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια προτίθεται να αναλάβει τη δαπάνη για τον εξοπλισμό της ειδικής αυτής μονάδας.

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην Π.Ε. Κορινθίας

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, όπου στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας είχε συναντήσεις με στελέχη της Περιφέρειας και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ υπέγραψε και τρεις προγραμματικές συμβάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 289.400 ευρώ.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σικυωνίων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Π.Ε. Κορινθίας, για την συντήρηση του οδικού δικτύου στην περιοχή της Καστανιάς, με φορέα υλοποίησης τον δήμο.

Η δεύτερη σύμβαση, επίσης μεταξύ της Περιφέρειας, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Σικυωνίων, είναι προϋπολογισμού 207.000 ευρώ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά δε τη βελτίωση του δρόμου Μεσινό – Αρχαία Φενεός – λίμνη Δόξα.

Η τρίτη σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας και της μητρόπολης Κορίνθου, είναι προϋπολογισμού 12.400 ευρώ και το αντικείμενό της είναι η αντικατάσταση της στέγης και οι επισκευές στην τοιχοποιία του ναού του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, στην Φενεό.

Μεταξύ άλλων, τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον ιερέα του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Παύλου, σχετικά με ενδεχόμενη συνδρομή της Περιφέρειας όσον αφορά στον χώρο όπου προσφέρονται συσσίτια σε εμπερίστατους.

Συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Τουρισμού

Στην προετοιμασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα τουρισμού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στην 13η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, υπό τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Στο συμβούλιο μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και το σύνολο των περιφερειαρχών και των αρμόδιων για τον Τουρισμό αντιπεριφερειαρχών ή εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια στον Ισθμό για την αναβάθμιση του χώρου, αλλά και την περίφραξη της διώρυγας, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί όπως ο περιβαλλοντικός, ο καταδυτικός και ο αλιευτικός, ενώ επισήμανε και τη συλλογή ποιοτικών και άλλων στοιχείων μέσω του προγράμματος με τα infokiosk σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.

Ως εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης η ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι αυτή η από πολλές πλευρές δύσκολη περίοδος θα πρέπει να χρησιμεύσει για μια γενικότερη αναδιοργάνωση, παρατηρώντας ότι πλέον θα πρέπει να γίνεται λόγος για “ελληνική διατροφή” αντί για το ευρύτερο “μεσογειακή διατροφή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here