Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει της έλευσης της “Μήδειας”

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εν όψει της κακοκαιρίας “Μήδεια” η οποία -με χιόνια, κατά τόπους καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας- αναμένεται να ενσκήψει στην Πελοπόννησο τις επόμενες ώρες και να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Χθες ήδη συγκλήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα τα Συντονιστικά Οργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), ενώ σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής επισκέπτεται από το πρωί τις Περιφερειακές Ενότητες για να αποκομίσει εικόνα από το επίπεδο προετοιμασίας και ετοιμότητας σε κάθε μία από τις Π.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το πρωί στην Τρίπολη, το μεσημέρι στο Ναύπλιο και  ακολούθως στην Κόρινθο, όπου είχε συνεργασία με τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες καθώς και τα στελέχη των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Σύσκεψη του ΣΟΠΠ Αργολίδας για την κακοκαιρία “Μήδεια”

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Αργολίδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, εν όψει της έλευσης της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

Στη σύσκεψη, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας πύραρχος Τάσος Παππάς και στελέχη από τις Π.Υ. της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε ενημέρωση και δόθηκαν οδηγίες προς τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αργολίδας.

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Λακωνίας εν όψει “Μήδειας”

Το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λακωνίας συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη και την συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή.

Στην συνεδρίαση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πιθανών  κινδύνων και των αναμενόμενων  επιπτώσεων της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται  -σύμφωνα με τις προβλέψεις της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)- να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όταν και αναμένεται να ενσκήψει η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κλήθηκαν να παρουσιάσουν περιληπτικά το σχέδιο δράσης τους, σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους καθώς και το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που μπορούν να διαθέσουν για την ενδυνάμωση του μηχανισμού πρόληψης αλλά και καταστολής έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη  συμμετοχή τους και εξέφρασε τη  βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, η δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μονεμβασίας Γιάννης Λάγγης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σπάρτης αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου, ο Λιμενάρχης Νεάπολης Θεόδωρος Μοτσάκος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου Σωτήρης Βουρλέτσης, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δημοσθένης Κακούρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός, ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας  “Μορέας” Α.Ε. Περικλής Νικολαρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΗΕ Μαρία Ντούνια.

Λιτός εορτασμός του πολιούχου του Ξυλόκαστρου Αγίου Βλασίου

Με λιτό τρόπο και περιορισμένο αριθμό πιστών -κατ΄εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού- γιορτάστηκε στο Ξυλόκαστρο ο προστάτης και πολιούχος του Αγιος Βλάσιος.

Μετά τον όρθρο τελέστηκε θεία λειτουργία προϊσταμένου του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου, παρόντων μεταξύ άλλων του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, του δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Λάσκου, του αντιδημάρχου Τάσου Λοντου, του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Οικονόμου κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here