Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Σύσκεψη Περιφερειάρχη με Υπερταμείο και ΑΕΔΙΚ για τον Ισθμό της Κορίνθου

Posted: 16 Apr 2021 10:58 AM PDT

Tα γραφεία της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας) επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας, όπου είχε συνεδρίαση με στελέχη της Διώρυγας (ΑΕΔΙΚ), με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής και ως «Υπερταμείο», Γρηγόρη Δημητριάδη.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο τρόπος επίλυσης γραφειοκρατικών ζητημάτων και αποφασίστηκαν τα εξής:
1. τροποποίηση του ΒΔ του 1970, που διέπει τους όρους δόμησης περιμετρικά της Διώρυγας της Κορίνθου.
2. σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας και ΑΕΔΙΚ, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να έχει αλλάξει η εικόνα του Καναλιού (εγκατάσταση περίφραξης εκατέρωθεν της Διώρυγας αλλά και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για δημιουργία χώρων αναψυχής κά.)
3. παροχή άδειας από πλευράς ΑΕΔΙΚ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δημιουργία χώρων υγιεινής άμεσα (μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμοι.)

Στην Κορινθία αύριο, ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

Posted: 16 Apr 2021 09:31 AM PDT

Την Κορινθία αναμένεται να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο, Σάββατο 17 Απριλίου, το πρωί, για προγραμματισμένες επισκέψεις στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου θα ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης, σε εγκαταστάσεις βιομηχανικής μονάδας με εξαγωγική δραστηριότητα και σε καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό στο Σπαθοβούνι.

Μεταξύ άλλων, θα τον υποδεχθεί και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ευκαιρία προβολής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το “Ράλλυ Ακρόπολις”

Posted: 16 Apr 2021 08:55 AM PDT

Σε ειδική εκδήλωση για το Ράλλυ Ακρόπολις, στην Αθήνα, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα.

Το Ράλλυ θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι ένα παγκόσμιο γεγονός με προσδοκώμενους θεατές που μπορεί να ξεπεράσουν και το 1.000.000. Στόχος της εν λόγω διοργάνωσης, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, είναι κυρίως η τουριστική προβολή ολόκληρης της χώρας μας.

Στο Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από δεκάδες χώρες του πλανήτη και πάνω από 60 αυτοκίνητα.Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, για πρώτη φορά, σε μια ειδική διαδρομή.

Τη δεύτερη μέρα θα τους υποδεχτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περίφημη διαδρομή Κινέτα – ΄Αγιοι Θεόδωροι και ενδεχομένως να υπάρξει και μια δεύτερη ειδική διαδρομή στην Κορινθία, στα Πίσσια.
Ακολούθως, οι δραστηριότητες του Ράλλυ μετακινούνται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη Λαμία, όπου θα γίνει και η λήξη.
Η διοργάνωση στη χώρα μας του Ράλλυ Ακρόπολις είναι σημαντικό νέο, αφού μέσω του Ράλλυ θα προβληθούν εικόνες από όλη την Ελλάδα, με συντονισμένες ενέργειες από τον ΕΟΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι Περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και Φάνης Σπανός αντίστοιχα, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Λαμιέων Ευθύμης Καραϊσκος και Λουτρακίου- Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης.
Κατά τη συνάντηση έγινε μια γενική πρώτη προσέγγιση και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εξειδίκευση για όλα τα επιμέρους ζητήματα μέχρι το Σεπτέμβριο (διαμόρφωση των χώρων κά) προκειμένου να έχουμε μια άρτια διοργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας, σε δηλώσεις του, αναφέρει:
“Η Περιφέρειά μας μέσα από τη συμμετοχή της σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα είναι αυτονόητο οτι θα ωφεληθεί τουριστικά. Είναι μια ευκαιρία έμμεσης διαφήμισης σε ένα δυνητικό κοινό εκατομμυρίων θεατών.
Είναι σημαντικό που επανήλθε το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια περισσότερες περιοχές της Περιφέρειάς μας να περιλαμβάνονται στις αγωνιστικές δραστηριότητες του Ράλλυ.”

85 Κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 16 Απριλίου

Posted: 16 Apr 2021 08:18 AM PDT

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί στον ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου, μέχρι τις 3.00 μμ., τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο σύνολό τους 85.
Αναλυτικότερα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 20
ΑΡΚΑΔΙΑ: 15
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 36
ΛΑΚΩΝΙΑ: 2
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: 12
Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας, νοσηλεύονταν συνολικά: 172 άτομα και 9 από αυτά σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 21
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 15
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 46
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 48 (οι 6 ΜΕΘ)
ΣΠΑΡΤΗΣ 21
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 22 (οι 3 ΜΕΘ)

Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Posted: 16 Apr 2021 07:10 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού «της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» διοργανώνουν εκδήλωση Απόδοσης Τιμής και Ευγνωμοσύνης προς τους Φιλέλληνες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 ώρα 10 π.μ. στο χώρο όπου βρίσκονται οι προτομές των Φιλελλήνων Έντουαρντ Έβερετ και Σάμιουελ Χάου (Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης).

Θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη τους, θα ανακρουστεί ο Εθνικός ύμνος και θα γίνει σύντομη παρουσίαση της προσφοράς τους από τον συγγραφέα Πέτρο Σαραντάκη.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID19, η εκδήλωση θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Διαδικτυακή παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Κρυονερίου

Posted: 16 Apr 2021 06:29 AM PDT

Διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Απριλίου, από το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) για να επικοινωνήσει την επιστήμη της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής προς το ευρύ κοινό.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε η λειτουργία και το έργο του τηλεσκοπίου 1.2 μέτρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Κρυονέρι Κορινθίας, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε και διαδικτυακή παρατήρηση για το ευρύ κοινό από το τηλεσκόπιο Κρυονερίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, ο Δ/ντης και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΑΑ καθ. Μανώλης Πλειώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον Δ/ντη του ΙΑΑΔΕΤ Δρα Σπύρο Βασιλάκο και το πρόγραμμα περιελάμβανε:
Διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και παρατήρηση με το τηλεσκόπιο, με την καθοδήγηση του Δρ. Αλέξιου Λιάκου, μεταδιδακτορικού ερευνητή στο ΙΑΑΔΕΤ και χειριστή του τηλεσκοπίου Κρυονερίου.
Ενημέρωση για το ερευνητικό έργο NELIOTA, από τη Δρα Άλκηστη Μπονάνου, Κύρια Ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ και επιστημονικώς υπεύθυνη του έργου.
Καθώς και ομιλία για την προσφορά του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, από τον Δρα Σπύρο Βασιλάκο, Δ/ντη του ΙΑΑΔΕΤ και Πρόεδρο της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής.
Τον συντονισμό της διαδικτυακής συνάντησης είχε η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου ΙΑΑΔΕΤ.

Υπενθυμίζεται ότι εντός Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

Ολοκληρώθηκε στη Μεσσηνία η διανομή στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Posted: 16 Apr 2021 05:15 AM PDT

Ολοκληρώνεται, σήμερα, 16 Απριλίου, η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το έτος 2021, του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής-ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020, στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διανομή στους ωφελούμενους των Δήμων Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου -Νέστορος και Οιχαλίας και για το Δήμο Καλαμάτας η διανομή θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων ήταν αρκετά υψηλή, ιδιαίτερα στους υπόλοιπους Δήμους, εκτός της Καλαμάτας που δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή, το ποσοστό ανέρχεται άνω του 85%. Μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί 4614 οικογένειες σε σύνολο 6591 οικογενειών. Η διανομή αφορά 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.) και εκτιμάται ότι το κόστος της ανέρχεται σε 700.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθηκε στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, συνοδευόμενος από τη Δ/ντρια Υγείας κ. Σπέντζουρα και παρακολούθησε τη διαδικασία διανομής προς τους ωφελούμενους, που υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δ/νσης Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και τη συνδρομή του σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των δικαιούχων, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι άνω των 10.000 ατόμων. Επιπλέον ευχαρίστησε τους Δημάρχους του νομού για την άριστη συνεργασία τους, τη Δ/ντρια και τα στελέχη της Δ/νσης Υγείας, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για τη συνδρομή τους και τον αρμόδιο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, που έχει το γενικό συντονισμό του προγράμματος ΤΕΒΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ανασυγκρότηση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για το εγγειοβελτιωτικό “Πανυπερίου”

Posted: 16 Apr 2021 05:13 AM PDT

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα ανασυγκροτήθηκε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τη διοίκηση, λειτουργία και συντήρηση του εγγειοβελτιωτικού έργου “Πανυπερίου” του Δήμου Μεσσήνης και αποτελείται από τα παρακάτω τακτικά μέλη:

1. Χριστόπουλος Ανδρέας του Γεωργίου, εξυπηρετούμενος παραγωγός
2. Κατσάς Αθανάσιος του Αντωνίου, εξυπηρετούμενος παραγωγός
3. Κωτσάκης Φώτιος του Ηλία, εξυπηρετούμενος παραγωγός
4. Παυλάκος Σταύρος του Νικολάου, εξυπηρετούμενος παραγωγός
5. Διονυσόπουλος Γεώργιος του Νικολάου, εξυπηρετούμενος παραγωγός

Δείτε εδώ την απόφαση.

Ανάρτηση περιλήψεων πράξεων επιβολής προστίμων Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 16 Apr 2021 04:15 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here