Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Την πρόσληψη 73 συμβασιούχων προκηρύσσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην πρόσληψη συνολικά 73 υπαλλήλων και εργατών, με 4μηνες συμβάσεις εργασίας, θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στην Αργολίδα θα καλυφθούν 18 θέσεις, στην Αρκαδία 20, στην Κορινθία 8, στη Λακωνία 12 και στη Μεσσηνία 15.

Αναλυτικά την προκύρηξη μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ 4ΜΗΝΗΣ – Ω5ΚΝ7Λ1-Φ3Κ

καθώς και στην “Διαύγεια”, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A95%CE%9A%CE%9D7%CE%9B1-%CE%A63%CE%9A?inline=true

Επίσης, πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα έντυπα των αιτήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Θέση συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πολιτική Προστασία

Η θέση του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να στελεχωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η θέση αυτή προβλέπεται από το νέο νόμο, επιπλέον της ήδης υφιστάμενης -και στελεχωμένης- θέσης του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας.

Να παρέμβει στους δήμους ζητεί από την Περιφέρεια η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων

Ομοσπονία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου- ΚυθήρωνΔελτία Τύπου
03/04/2020
Ομοσπονία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου- Κυθήρων
Να προτρέψει τους δήμους να λάβουν μέτρα ανακούφισης των τουριστικών καταλυμάτων καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου -με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα,

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης με άρθρο της, δίνει την δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίσουν την απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιβολή, των αναγκαίων κατά τα άλλα, έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απαλλαγή αφορά τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα διαρκεί η εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με απόφασή σας, να προτείνετε στους κατά τόπους δήμους να υιοθετήσουν την απαλλαγή από πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και φόρους, με την τροποποίηση των κανονισμών των δήμων ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σήμερα, για τις επιχειρήσεις μας που πλήττονται να υπάρχει απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Πιστεύουμε ότι η τόνωση της τοπικής οικονομίας είναι ένα από τα δραστικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο δήμος στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα, θα θέλαμε ακόμα να εισηγηθείτε την εκδοχή του πάγιου αιτήματος των επιχειρήσεων της Ομοσπονδίας μας σε εναρμονισμό με την περίπτωση των ξενοδοχείων που λειτουργούν εποχικά (Νόμος 429/1976 άρθρο 5 και την υπ’ αρίθμ. 71251/78/19-12-07) οι επιχειρήσεις μας (μη κύρια καταλύματα) να επιβαρύνονται με τα τέλη και τους φόρους μόνο την χρονική περίοδο λειτουργίας τους και όχι όλη την διάρκεια του έτους.

Η Ομοσπονδία μας θα ήθελε να σας παρακαλέσει να εξετάσετε με θετική διάθεση τα αιτήματά μας γνωρίζοντας ότι ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και μέσα από την υπερβολική φορολόγηση. Πιστεύουμε ότι με τις αποφάσεις και προτροπές σας οι δήμοι ανταποκρινόμενοι στο ύψος των περιστάσεων θα ανακουφίσουν οικονομικά τις επιχειρήσεις μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Θοδωρής Οικονόμου

Η Γεν. Γραμματέας

Αθηνά Βιάρρου”

Μπορείτε εδώ να δείτε την επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον περιφερειάρχη:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Τ.Κ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 

Σύμβαση για θέματα καινοτομίας μεταξύ Περιφέρειας, ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καινοτομία

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο τα θέματα καινοτομίας θα έλθει προς έγκριση σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

“Στόχος μας μέσα από αυτή τη σύμβαση είναι να υπάρξει ουσιαστική δράση στα θέματα καινοτομίας στην Περιφέρεια και επιδίωξή μας αποτελεί να αντικατασταθούν τα ανεπιτυχή σχήματα που δημιουργήθηκαν το 2004 και δεν έχουν παράξει κανένα ουσιαστικό έργο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην ίδια συνεδρίαση του σώματος ενδεχομένως να τεθεί προς έγκριση και η σύναψη σύμβασης της Περιφέρειας με το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), “ώστε το βήμα να είναι ουσιαστικό σε αυτόν τον τομέα” όπως επισήμανε ο Π. Νίκας.

Ανακοινώθηκαν οι επιπλέον 55 προτάσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάχθηκαν στο ΕΠΑνΕΚ

ΕΠΑνΕΚ

Δημοσιεύθηκε η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” του ΕΠΑνΕΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με την ένταξη επιπλέον 55 επενδυτικών σχεδίων προϋπολογισμού 7.769.817,50 ευρώ.

Με την τροποποίηση της απόφασης τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια ανέρχονται στα 160 και η συνολική δημόσια δαπάνη σε 25.232.242,24 ευρώ.

Αναλυτικά την απόφαση και τους συνολικά 160 δικαιούχους μπορείτε να τους δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Δικαιούχοι

Απολύμανση στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας και στο κτήριο της ΠΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη

Απολύμανση στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο κτήριο της ΠΕ Αρκαδίας, στην Τρίπολη, διενεργήθηκε σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου.

Η απολύμανση στους χώρους του εν λόγω κτηρίου έγινε από ειδικευμένο συνεργείο, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του νέου κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here