Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0
Η πρόταση τροποποίησης του υφιστάμενου ΟΕΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 04 Jun 2020 09:20 AM PDT

Δημοσιοποιείται η εισήγηση του σχεδίου τροποποίησης του ισχύοντος σήμερα Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της  Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως πρόσφατα έχει επισημάνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η εν λόγω τροποποίηση είναι σημειακή:

“Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών. Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει γίνει συνολική τροποποίηση του οργανισμού. Αναμένουμε τον νόμο για την συρρίκνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όταν συμβεί θα ακολουθήσει ο νέος οργανισμός” δήλωσε ο Π. Νίκας.

 

Την εισήγηση του σχεδίου τροποποίησης του ΟΕΥ της Περιφέρειας μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Ο.Ε.Υ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 04 Jun 2020 09:17 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 93 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 51 με άδειες ειδικού σκοπού, ενώ 1 υπάλληλος είναι στο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 04 Ιουνίου 2020

Υγειονομικό υλικό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Νοσοκομείου Κορίνθου

Posted: 04 Jun 2020 09:15 AM PDT

Συνεχίζεται η προσφορά υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε δημόσιες δομές υγείας, καθώς η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και των εργαζόμενων στον κρίσιμο αυτόν τομέα είναι πρώτη προτεραιότητα της περιφερειακής Αρχής, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου και παρέδωσε υγειονομικό υλικό, το οποίο βρίσκονταν σε έλλειψη το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα περί τα 15.000 γαντιών για την προστασία των εργαζόμενων.

Ο Τ. Γκιολής στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Γρηγόρη Καρπούζη -και αφού δέχθηκε τις ευχαριστίες του- δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως “ποτέ δεν έπαψα να νιώθω μέλος αυτής της οικογένειας, καθώς επί 15 χρόνια λειτουργούσα και αναπτυσσόμουν μαζί σας, ως γιατρός αλλά και ως άνθρωπος”.

Αρχισε η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τις επιχειρήσεις

Posted: 04 Jun 2020 09:14 AM PDT

Την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας γνωστοποιεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με εγκύκλιό της προς τις Ομοσπονδίες μέλη της και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Το Ταμείο, όπως σημειώνεται, “δημιουργήθηκε με την υπουργική απόφαση 2500/6/2020, ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, με βασική αποστολή την χορήγηση συνολικής ρευστότητας 7 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις. Οι χρηματοδοτήσεις θα δοθούν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και θα καλύψουν το 80% κάθε δανείου, γεγονός που αναμένεται να εξασφαλίσει χαμηλά επιτόκια.

Αφορά σε νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης (συμπεριλαμβανομένων και των απλών, μη μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων) που θα έχουν διάρκεια ως 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος. Δεν επιτρέπεται η, μέσω του Ταμείου, αναχρηματοδότηση/αποπληρωμή υφιστάμενων δανείων και πιστωτικών γραμμών, η χρηματοδότηση προγράμματος καταβολής μερισμάτων ή αγοράς μετοχών και η χρηματοδότηση εξαγορών και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων.

Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης για το 2019 ή το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης πάλι για το 2019. Υπερβάσεις αυτών των μεγεθών μπορούν να γίνουν μόνο κατ’ εξαίρεση”.

 

Αναλυτικά την εγκύκλιο, όπου αναφέρονται και οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, μπορείτε να την δείτε εδώ:

Εγγύκλιος

Συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων του νομού

Posted: 04 Jun 2020 09:12 AM PDT

Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Κορινθίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιόλης, στην  διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την ενίσχυση -μετά την επανεκκίνηση της αγοράς- της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, από την πλευρά των εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων του νομού τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την προβολή της περιοχής ως τουριστικός προορισμός σε μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εκφράστηκαν και προτάσεις για διεκδίκηση από πλευράς Περιφέρειας δράσεων και προγραμμάτων που αφορούν την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες -όπως τονίστηκε “αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής και εθνικής οικονομίας”.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και τα έργα που σχεδιάζει η περιφερειακή Αρχή στην Κορινθία, αλλά και οι νέες θετικότερες συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά από την υλοποίησή τους.

Εγινε αναφορά, ειδικότερα, σε έργα όπως, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου, ο Βιολογικός Καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων, η αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού, η συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, η διαγράμμιση και γενικά οι συνθήκες μεγαλύτερης οδικής ασφάλειας σε πόλεις του παραλιακού μετώπου αλλά και της ορεινής Κορίνθιας.

Οπως τονίστηκε, ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής είναι το έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί όταν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ η παλαιά σιδηροδρομική γραμμή από Κόρινθο ως Δερβένι, καθώς εκεί υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου έργου ανάπλασης με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, με σεβασμό και φροντίδα στο περιβάλλον.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τ. Γκιολή συμμετείχαν, συγκεκριμένα, οι Βασίλης Παγώνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Απόστολος Καραχοντζίτης πρόεδρος του Ε.Σ. Νεμέας, Αναστασία Λάμπου πρόεδρος του Ε.Σ. Ξυλοκάστρου, Ευάγγελος Τσάκωνας πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου και Ανδριάννα Κουρούκλη από τον Ε.Σ. Λουτρακίου.

Αυτοψία σε προβλήματα υποδομών του Δήμου Μεγαλόπολης

Posted: 04 Jun 2020 09:11 AM PDT

Περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης στις οποίες έχουν προκύψει προβλήματα σε υποδομές επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Θανάση Χριστογιαννόπουλο, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ – Αρκαδία Α.Ε. Παναγιώτη Μπούρα, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Αρκαδίας, με αντικείμενο την εξεύρεση τρόποων αποκατάστασης των εν λόγω προβλημάτων σε υποδομές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται βλάβες στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων.

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας για την προώθηση των μονοπατιών του Δήμου Οιχαλίας

Posted: 04 Jun 2020 05:04 AM PDT

Η προώθηση της δημιουργίας δικτύου μονοπατιών στον Δήμο Οιχαλίας αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και εκπροσώπων του εν λόγω δήμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Στ. Αναστασόπουλος ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη παλαιότερης μελέτης ανάδειξης περιπατητικών διαδρομών στην περιοχή της Ανδανίας,

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης χαιρέτισε την προσπάθεια του δήμου και δεσμεύθηκε ότι θα ασχοληθεί περαιτέρω με την πρόταση αυτή, διατυπώνοντας παράλληλα την άποψη ότι τέτοιες πρωτοβουλίες «θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλάνο προκειμένου να διασφαλίζεται η διασύνδεση περιοχών ενδιαφέροντος, όπως αρχαιολογικοί χώροι, θρησκευτικά μνημεία και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Οιχαλίας στη χθεσινή συνάντηση, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Σοφιανός Γυπατίδης και ο ειδικός συνεργάτης Γιώργος Μαλαπέρδας, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Θύμιος Αλεξόπουλος.

Θέματα του κλάδου αλλά και του νομού στη συνάντηση της ΟΕΒΕ Αργολίδας με τον αντιπεριφερειάρχη, στο Ναύπλιο

Posted: 04 Jun 2020 05:03 AM PDT

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού και η αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής, το οδικό δίκτυο της Αργολίδας, αλλά και η τουριστική προώθηση του νομού, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος με εκπροσώπους από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

Στη διάρκεια της συζήτησης, από την ΟΕΒΕ Αργολίδας κατατέθηκε σειρά προτάσεων για δράσεις τόνωσης των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή και πλήττονται βάσει των ΚΑΔ.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης επαναβεβαίωσε την δέσμευσή του για συνεργασία με όλους τους φορείς, σωματεία και συλλόγους για την υλοποίηση σημαντικών έργων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Αργολίδας

Την ΟΕΒΕ Αργολίδας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Μακρής , ο γραμματέας Κωνσταντίνος Χρόνης και ο ταμίας Χρήστος Ξυλινάς.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Posted: 04 Jun 2020 02:46 AM PDT

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε.  Λακωνίας προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, για την κατασκευή του έργου «ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ»

Προϋπολογισμού: 483.870,97 € (πλέον Φ.Π.Α.)

Ηημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών Πέμπτη 9/7/2020 και ώρα 15.00 μ.μ.

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών ορίζεται η 16/7/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ