Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Εργολαβία 5 εκ ευρώ για παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 08 Jul 2020 09:59 AM PDT

Πίστωση 5.000.000 ευρώ διατέθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να δημοπρατήσει σε μία εργολαβία παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Τρίπολη, διευκρινίστηκε ότι η πίστωση αυτή θα χρηματοδοτήσει μία εργολαβία, που θα δημοπρατήσει η έδρα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η οριζόντια και κάθετη σήμανση σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και στις 5 Π.Ε. Με τη μέθοδο αυτή, όπως τονίστηκε, εξοικονομούνται εργατοώρες και επιυγχάνονται καλύτερες εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας θα γίνουν διαγραμμίσεις, θα αλλαχθούν όλες οι φθαρμένες ενημερωτικές και προειδοποιητικές πινακίδες και θα τοποθετηθούν ανακλαστικά κολωνάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση αυτής της μεγάλης εργολαβίας θα αξιοποιηθεί για τη δημοπράτηση επιπλέον παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των πέντε Π.Ε.

Σημειώνεται ότι με το πιο πάνω κονδύλιο, το σύνολο της πίστωσης για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανέρχεται πλέον σε 15.000.000 ευρώ.

Π. Νίκας στην ΕΝΠΕ: “Με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην εποχή μετά τον κορονοϊό”

Posted: 08 Jul 2020 09:58 AM PDT

“Μετά τον κορονοϊό έρχεται μια νέα εποχή, την οποία πρέπει να μελετήσουμε και να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε παρέμβασή του κατά την εκδήλωση με θέμα “Υγεία και Ασφάλεια, Τουρισμός και Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα” που διοργάνωσε η ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Ο περιφερειάρχης -ο οποίος χθες Τρίτη μετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και σήμερα στην πιο πάνω, διαδικτυακή, εκδήλωση της Ενωσης-, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “είναι χωρίς αποτέλεσμα ο αγώνας να γυρίσουμε στην πραγματικότητα των προηγούμενων χρόνων” και πρόσθεσε:

“Οσον αφορά τον τουρισμό δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει επιστροφή και μετά τον κορονοϊό έρχεται μια νέα εποχή, την οποία πρέπει να μελετήσουμε και να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο, ως εκ τούτου πρέπει όλα να τα δούμε από την αρχή”.

 

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παράλληλα, ο Π. Νίκας εξέφρασε προβληματισμό για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς και την διαφωνία του σε ενδεχόμενη διαχείριση του εν λόγω αντικειμένου από τους δήμους:

“Η μεταφορά των μαθητών έχει προβλήματα. Δεν συμφωνώ να την διαχειρίζονται οι δήμοι καθώς -με τη μείωση των παιδιών- οι μαθητές μπορούν να διατρέχουν δύο και τρεις δήμους προκειμένου να φθάσουν σε ένα τεχνικό σχολείο” σημείωσε ο περιφερειάρχης, για να καταλήξει στηρίζοντας το καθεστώς που ισχύει σήμερα:

“Με την πολιτική αυτή ενισχύονται και τα ΚΤΕΛ και τα ταξί, καθώς αποτελεί βασικό έσοδο για τους εν λόγω επαγγελματίες. Ιδιαίτερα για τα ΚΤΕΛ που αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενδεχόμενη κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών θα τα υποχρεώσει να κατεβάσουν ρολά” επισήμανε ο Π. Νίκας.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με στελέχη της Διώρυγας Α.Ε.

Posted: 08 Jul 2020 09:57 AM PDT

Συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. Παντελή Παντελίδη και Ελένη Σακισλή αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα το έργο των εκτεταμένων επισκευών που απαιτούνται στην διώρυγα, ιδιαίτερα στα πρανή, να ενταχθεί στα μεγάλα δημόσια έργα που θα χρηματοδοτηθούν.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε να υποδειχθεί από την ΑΕΔΙΚ στην Περιφέρεια ο τρόπος προκειμένου να αναβαθμιστεί ο χώρος γύρω από την διώρυγα και να γίνει και ασφαλής με περιφράξεις.

Πολύ σύντομα προγραμματίζεται και νέα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει αυτοψία στην περιοχή της διώρυγας, στον Ισθμό.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η σύμβαση για αντιπλημμυρική προστασία στον Ξερίλα της Βελιγοστής

Posted: 08 Jul 2020 09:54 AM PDT

Τη σύμβαση για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο χείμαρρο Ξερίλα στην Βελιγοστή του Δήμου Μεγαλόπολης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου, που χρηματοδοτείται από το 5ο ΕΑΠ, ανέρχεται σε 74.400 ευρώ και η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 120 ημέρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας προβλέπεται να γίνουν εργασίες, αφ’ ενός για την αποκατάσταση της κοίτης του Ξερίλα και την προστασία των βάθρων της υπάρχουσας γέφυρας στην Βελιγοστή με την κατάλληλη τοποθέτηση συρματοκιβωτίων και αφ΄ετέρου για την προστασία των πρανών ανάντι και κατάντι της γέφυρας, με την κατάλληλη κατασκευή λιθορριπών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές και άλλες περιοχές της Λακωνίας στην διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου

Posted: 08 Jul 2020 09:51 AM PDT

Απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της παραμονής εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα του Πάρνωνα, του ανατολικού Ταϋγέτου, του Ζάρακα και τις αναδασωμένες περιοχές Βρεσθένων και Βασιλακίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας, δημοσιοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Ειδικότερα, η απόφαση -η οποία ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου και συγκεκριμένα για τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς- προβλέπει:

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, ανατολικού Ταϋγέτου, Ζάρακα, αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου. σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2020 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5.

– Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την μονή Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

– Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

– Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους :

Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

  • Από Καρυές προς Αγιο Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας
  • Από Βαμβακού μέσω του δάσους προς Αγιο Πέτρο, προς καταφύγιο ΕΟΣ, προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
  • Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγιο Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά.
  • Από Πολύδροσο μέσω θέσης Ψητό προς Κοσμά.
  • Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – μονή Αγίων Αναργύρων.

Δασικό Σύμπλεγμα ανατολικού Ταϋγέτου

  • Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις.
  • Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγιο Ιωάννη.
  • Από Παλαιοπαναγιά προς θέση Μαγγανιάρη μέχρι τη θέση Βάρδα και καταφύγιο Ταϋγέτου.
  • Από Ξηροκάμπι μέχρι Κουμουστά.
  • Από Γοράνους μέχρι μονή Γόλας.

– Η απαγόρευση θα εφαρμόζεται όταν στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) απεικονίζονται οι πιο πάνω περιοχές ως ζώνες στις οποίες εκτιμάται κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού).

– Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο αντιπεριφερειάρχη θα εκδίδει δελτίο Τύπου από την προηγουμένη, για την ενημέρωση του κοινού το οποίο θα αποστέλλεται και στις Υπηρεσίες.

 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την πλήρη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, καθώς και τον σχετικό χάρτη με τις υπ’ όψιν περιοχές:

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων κ παραµονής εκδροµέων σε εθνικούς δρυµούς δάση κ ευπαθείς περιοχές 2020

Εκταμιεύσεις 788.936,84 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 08 Jul 2020 09:46 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 788.936,84 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις δύο τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή -223.459,27 ευρώ χθες Τρίτη 7 και 565.477,57 ευρώ σήμερα Τετάρτη 8 του μήνα- προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι από την Περιφέρεια καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου τα εν λόγω εντάλματα να αποπληρώνονται όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θέτει ο Δήμος Σπάρτης το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Μυστρά

Posted: 08 Jul 2020 09:45 AM PDT

Στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης έχει τεθεί από τον Δήμο Σπάρτης το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Μυστρά, η Β1 φάση της μελέτης του οποίου είναι ήδη αναρτημένη στον ιστότοπο του δήμου της λακωνικής πρωτεύουσας (https://www.sparti.gov.gr).

Με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους Φορείς, Διευθύνσεις, Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία, κατοίκους, ιδιώτες, κλπ, να μελετήσουν το αναρτημένο υλικό και μέχρι τις 20 Αυγούστου να αποστείλουν τις απόψεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση texnikispartis@qmail.com ή να τις καταθέσουν στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας, Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος – Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας.

Την πλήρη ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης μπορείτε να δείτε εδώ:

Ανακοίνωση Δήμου Σπάρτης

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 08 Jul 2020 09:42 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 792 υπαλλήλων, 103 απουσίασαν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ).

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

 

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 8 Ιουλίου 2020

Δελτίο εβδομαδιαίας μέσης λιανικής τιμής υγρών καυσίμων με ΦΠΑ ανά περιοχή Π.Ε. Λακωνίας για την εβδομάδα από 01.07.2020 έως και 08.07.2020.

Posted: 08 Jul 2020 04:22 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here