Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0

Πέτρος Τατούλης «Μετατρέψαμε τη Λακωνία από παραμεθόριο περιοχή σε πυλώνα ανάπτυξης της Πελοποννήσου»

Το έργο μας στη Λακωνία είναι μεγάλο και φέρει την προσωπική μας σφραγίδα. Φέρει τη σφραγίδα της προσπάθειας που συμφωνήσαμε με τους Λάκωνες πολίτες, στην οποία έχουμε αποδειχθεί απόλυτα συνεπείς» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τη Σπάρτη και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Δημιουργήσαμε νέες προϋποθέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ξεπερνώντας αντιξοότητες και εσωτερικές εντροπίες» σημείωσε ακολούθως ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι «το 2011 προεκλογικά είχα μιλήσει για τη Λακωνία ως μια εγκαταλελειμμένη και παραμεθόριο περιοχή, την οποία δεσμεύτηκα ότι θα αλλάξω. Σήμερα, με τα μεγάλα έργα που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους και φιλόδοξους στόχους προς όφελος των πολιτών. Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας αποτελεί πλέον έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι στην προσπάθεια αυτή συνθέσαμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και πετύχαμε την αρμονία όλης της αυτοδιοίκησης και των πολιτών».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εδραιωθεί ως αξιόπιστος και ισότιμος συνομιλητής με καταξιωμένους φορείς της διεθνούς κοινότητας στηριζόμενη στο υψηλό πολιτικό της υπόβαθρο και προφίλ, δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι βασικό μας μέλημα είναι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών της.

 

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να γίνει πραγματικότητα το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης»

«Αυτόκλητοι αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να γίνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης πραγματικότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι από το 2011 ο ίδιος προσπάθησε να βρει λύση στο πρόβλημα της μελέτης του έργου, η οποία είχε προκηρυχθεί από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και βρισκόταν σε τέλμα λόγω αλλεπάλληλων προσφυγών. «Το ενέταξα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεν μπορούσε ωστόσο να λυθεί το πρόβλημα της ανυπαρξίας της μελέτης» όπως δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Τατούλης συνέχισε αναφέροντας ότι με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. και του Δήμου Σπάρτης, που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η περιφερειακή αρχή θα πληρώσει τη μελέτη «χωρίς ωστόσο να έχουμε την αρμοδιότητα. Μάλιστα, αντί η αντιπολίτευση να μας επαινεί γιατί ανταποκρινόμαστε σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και το ικανοποιούμε, εξαπολύει κατηγορίες εναντίον μας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τέλος ότι η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει επίσης τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου, καθώς θα το εντάξει σε χρηματοδοτικό της πρόγραμμα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here