Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποποννήσου…190.000.000 ευρώ,ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2020

0

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησα, σήμερα, Δευτέρα στην Τρίπολη, έγινε εκτίμηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020, ο οποίος αναμένεται να είναι ύψους 190.000.000 ευρώ, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα εκτιμάται περί τα 65.000.000 ευρώ.


Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά σχετικών συσκέψεων που θα ακολουθήσουν μέχρι την οριστική κατάρτιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, στον οποίον, όπως τόνισα, όλοι οι νομοί θα έχουν ίση μεταχείριση!

Στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίνακες που αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση στο ΠΕΠ

Ευρεία σύσκεψη με το σύνολο των στελεχών και των υπαλλήλων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να συνδράμουν ώστε να ανατραπεί η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΕΠ της Περιφέρειας, όπως καταδεικνύουν πίνακες από τις υπηρεσίες της, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα είναι διαθέσιμος και ανοιχτός σε επαφές μαζί τους ώστε να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας επαναβεβαίωσε ότι έχει δώσει άμεση εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας να σταματήσει την εκπόνηση μελετών για μικροέργα και να εστιάσει στο εξής σε μελέτες αποκλειστικά στα έργα πνοής που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.

“Δίνουμε στη δημοσιότητα πίνακες με τους οποίους αποδεικνύεται η τραγική κατάσταση που υπάρχει στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, ώστε να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα. Οι αναμφισβήτητοι αυτοί πίνακες προέρχονται από τις υπηρεσίες μας” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά τη σύσκεψη.

ΕΡΓΑ/ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑ ΠΕ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ

ΕΡΓΑ/ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ

Η συνέχιση, αλλά και η επέκταση, της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα Επιμελητήρια…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
Η συνέχιση, αλλά και η επέκταση, της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα Επιμελητήρια επαναβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχα σήμερα, Δευτέρα, στην Τρίπολη, με τις διοικήσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, καθώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ). Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της Περιφέρειας, η οποία συνδέεται άμεσα με την αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί η συνεργασία της Περιφέρειας με τους δύο πιο πάνω θεσμούς με χρηματοδότηση επιχειρήσεων, τόσο για συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό, όσο και με τη θέσπιση κριτηρίων που θα αφορούν τη δυναμική τους στις εξαγωγές, στην καλή τήρηση των όρων εργασίας, στην προστασία του περιβάλλοντος κ.α.
Στη συνάντηση, εκ μέρους του Επιμελητηριακού θεσμού, μετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, όπως επίσης ο Βαγγέλης Ξυγκώρος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και πρόεδρος στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο Γιάννης Τρουπής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και η Μάγδα Πετροπούλου γενική διευθύντρια Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here