Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου

Posted: 13 May 2021 11:00 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.167.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 13 Μαΐου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.167, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 371.693 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (61,8% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.238 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 293 (ημερήσια μεταβολή -7,86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 346 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.266 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου καταγράφηκαν 35 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.906.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 10, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 98 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 24, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 33 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 13 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11 (το 1 σε ΜΕΘ).

Με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη θα συναντηθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 13 May 2021 10:58 AM PDT

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου για Ισθμό, Τάκα και αεροδρόμιο Καλαμάτας

Posted: 13 May 2021 10:57 AM PDT

Το θέμα των παρεμβάσεων και της ανάδειξης του Ισθμού της Κορίνθου, η ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας και οι παρεμβάσεις στην λίμνη Τάκα -όπου θα λειτουργήσει υδατοδρόμιο-, αποτέλεσαν αντικείμενα συζήτησης στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε.(Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, συζήτησε με το στέλεχος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., γνωστής ως Υπερταμείο, τις παρεμβάσεις που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια στη λίμνη Τάκα με δενδροφυτεύσεις, όπως και την εξέλιξη της διαδικασίας για την λειτουργία σε αυτή υδατοδρομίου, με στόχο την τουριστική αναζωογόνηση της Αρκαδίας και όχι μόνο.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, η διαδικασία της οποίας -όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης- προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα της συνολικής αναβάθμισης της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, όπως και το άμεσο ζήτημα που αφορά την περίφραξη, εκατέρωθεν, της διώρυγας και ορισμένα άλλα θέματα των υφιστάμενων υποδομών στην εν λόγω περιοχή.

Οπως συζητήθηκε, ειδικότερα, εκτός το σχέδιο αποκατάστασης στα πρανή της διώρυγας, θα εκπονηθεί -με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση της διώρυγας.

Στόχος, τόνισε ο περιφερειάρχης, είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη μέσα από την χρηστική αναβάθμιση της περιοχής, με βασική επιδίωξη την αντανάκλαση της εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας στον Ισθμό και στα οικονομικά μεγέθη. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η δημιουργία διαδρομών εκατέρωθεν του Ισθμού και προς άλλα αξιοθέατα, όπως η Δίολκος, αλλά και οι οχυρώσεις στην γύρω περιοχή.

“Η Περιφέρεια θα διαθέσει όσες πιστώσεις έχει τη δυνατότητα να διαθέσει, δεδομένου ότι εκδηλώνεται για την περιοχή αυτή και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Τέλος, στην σημερινή συνάντηση, έγινε ακόμα συζήτηση και για το θέμα του οικολογικού περιβαλλοντικού πάρκου που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Posted: 13 May 2021 10:56 AM PDT

Θέματα εκπαιδευτικής φύσεως της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία συναντήθηκε στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου.

“Με την ευκαιρία της συνάντησής μας συνεχάρην την υπουργό για τη στάση της στο θέμα της επέκτασης του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, του οποίου είμαι απόλυτος υποστηρικτής” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

*Φωτογραφία αρχείου

Προκήρυξη διαγωνισμού για έργο 3 εκ ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Posted: 13 May 2021 10:54 AM PDT

Την προκήρυξη διαγωνισμού για προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 3.065.225,14 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αξίζει πολλά περισσότερα για τον αγώνα που έδωσε ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειας:

“Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσφορά τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο και θέλω να γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοσοκομεία μας με όποιον τρόπο έχει την δυνατότητα” τόνισε ο Π. Νίκας.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στο ΕΣΗΔΗΣ, με ηλεκτρονικό τρόπο, λήγει την Δευτέρα 14 Ιουνίου και η αποσφράγισή τους θα γίνει -ηλεκτρονικά επίσης- την Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Επιστολή περιφερειάρχη Π. Νίκα προς Στ. Πέτσα για συμπληρωματική κατανομή 1,1 εκ ευρώ για την δακοκτονία

Posted: 13 May 2021 10:53 AM PDT

Τη συμπληρωματική κατανομή ποσού 1.118.544 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απευθύνει προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

“Η συμπληρωματική κατανομή κρίνεται απαραίτητη διότι πιθανή μη ολοκλήρωση του προγράμματος δακοκτονίας, ιδιαιτέρως με τη μειωμένη δυνατότητα εκτέλεσης των απαιτούμενων ψεκασμών εξ αιτίας της έλλειψης πόρων, θα οδηγήσει σε σοβαρή ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής και θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημία στους ελαιοπαραγωγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην οικονομία της περιοχής. Σ’ αυτή την περίπτωση, ουσιαστικά θᾳ οδηγήσει σε απαξίωση και του ποσού που θα έχει μέχρι εκείνη την στιγµή διατεθεί” τονίζει ο περιφερειάρχης. Και συνεχίζει:

“Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί την σημαντικότερη

ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας εξ αιτίας, α) της ποσότητας των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων, β) του πλήθους των ποικιλιών που καλλιεργούνται, γ) των χαρακτηριστικών τύπων µικροκλίµατος που επικρατεί στην περιοχή, δ) του πλήθους προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές) που παράγονται στην περιοχή και ε) της εξαιρετικά υψηλής ποιότητας των παραγοµένων προϊόντων, τόσο των ελαιολάδων όσο και των βρώσιμων ελιών”.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα στο δημόσιο σχετικά με τον περιορισμό διάδοσης της covid-19

Posted: 13 May 2021 10:52 AM PDT

Εγκύκλιο προς τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του δημοσίου για τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Την εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Αρνητικά στο σύνολό τους τα rapid tests στους υπαλλήλους των υπηρεσιών στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 13 May 2021 10:51 AM PDT

Αρνητικά ήταν και τα 132 rapid test τα οποία διενεργήθηκαν στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Ο έλεγχος, στον οποίον υποβλήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, διενεργήθηκε στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της έγκαιρης εφαρμογής μέτρων επιδημιολογικού και διαγνωστικού χαρακτήρα έναντι της covid-19.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε θερμά τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για την συμβολή τους και την “μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στην διαχείριση της πανδημίας”.

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα χθες Τετάρτη στην Καλαμάτα

Posted: 13 May 2021 10:49 AM PDT

Σειρά συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα χθες, Τετάρτη 12 Μαΐου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον διευθυντή της κλινικής Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας πνευμονολόγο Νίκο Γραμματικόπουλο, προς τον οποίον εξέφρασε ευχαριστίες, αλλά και συγχαρητήρια -που τα απηύθυνε προς όλο το προσωπικό της εν λόγω κλινικής, η οποία “θα στηριχθεί απόλυτα” όπως τόνισε ο Π. Νίκας.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με την Τρισεύγενη Πουλοπούλου διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” προς την οποία δεσμεύθηκε για στήριξη της προσπάθειας του εν λόγω σχολείου, όπως επίσης και με μέλη της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με τα οποία συζήτησε το αίτημα του εν λόγω φορέα για διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά τη μετακίνηση των μαθητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here