Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 45 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου

Posted: 14 May 2021 12:17 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.188.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 14 Μαΐου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.188, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 373.881 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 677 (62,0% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.255 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 381 (ημερήσια μεταβολή +30,03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 344 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.322 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου καταγράφηκαν 45 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.951.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 11, στην Π.Ε. Αρκαδίας 7, στην Π.Ε. Κορινθίας 19, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 103 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 26, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 34 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10 (το 1 σε ΜΕΘ).

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 14 May 2021 12:16 PM PDT

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγο Μιχαήλ Καραμαλάκη υποδέχεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αύριο Σάββατο 15 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση, στην έδρα της Περιφέρειας, θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκα, μεθαύριο Κυριακή 16 του μήνα, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης στο Βαλτέτσι τιμώντας την επέτειο της μάχης που διεξήχθη στην περιοχή αυτή το διήμερο 12 και 13 Μαΐου 1821.

Την ερχόμενη Δευτέρα ενημέρωση σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4

Posted: 14 May 2021 12:15 PM PDT

Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου προγραμματίζεται να υπάρξει ανακοίνωση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά τις ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων αναφορικά με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Όσοι δικαιωθούν θα λάβουν την ενίσχυση από συγκεκριμένη προς τούτο πίστωση, σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Αυξάνεται το κονδύλιο για την δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Posted: 14 May 2021 12:15 PM PDT

Επιπλέον 3 δισ. ευρώ για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης -και της Δυτικής Μακεδονίας- θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα η συνολική πίστωση που θα διατεθεί στις πιο πάνω περιοχές για τον συγκεκριμένο σκοπό να ανέλθει στα 5 δισ. ευρώ.

Αυτό γνωστοποίησε ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, της Μεγαλόπολης και των νησιών, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οπως ανακοίνωσε, ειδικότερα, τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το ταμείο Invest EU και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το πρώτο θα λειτουργεί υπό ειδικό πλαίσιο για την κάλυψη των αναγκών της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, ενώ η ΕΤΕπ θα παράσχει χρηματοδοτική διευκόλυνση -αλλά και απευθείας επιδότηση 25%- στο κόστος της δημόσιας επένδυσης. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πίστωση για τη μετάβαση ανερχόταν σε 2 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα Ταμεία Δίκαιης Μετάβασης και Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο των νέων δεδομένων, δήλωσε ο Κ. Μουσουρούλης, προετοιμάζεται νέα πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για δημόσια και ιδιωτικά έργα, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια θα αναλάβει να τα ωριμάσει η πολιτεία, χωρίς κόστος για τους επενδυτές.

Πρόταση 4,6 εκ ευρώ για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Μεγαλόπολη

Posted: 14 May 2021 12:14 PM PDT

Yπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η πρόταση προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ για την ανέγερση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων  στη Μεγαλόπολη.

Η εν λόγω πρόταση -που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου- αφορά στην κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, δυναμικότητας 48 κλινών, η οποία θα εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Εκταμίευση 1.002.067,03 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 14 May 2021 12:13 PM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.002.067,03 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Στις 19 Μαΐου προς ψήφιση στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση

Posted: 14 May 2021 12:11 PM PDT

Την ερχόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με σχετική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Στον εν λόγω νόμο, που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές -τον Οκτώβριο του 2023- προβλέπεται εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη με 43% από τον πρώτο γύρο, πλαφόν 3% για είσοδο στα Συμβούλια, επαναφορά της πενταετούς θητείας και λελογισμένη μείωση του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

“Επιστροφή στην κανονικότητα” ζητούν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές

Posted: 14 May 2021 12:09 PM PDT

Την “άμεση επιστροφή των λαϊκών αγορών στην κανονικότητα, με γνώμονα την ισονομία και την ισοπολιτεία” ζητούν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, οι εν λόγω ομοσπονδίες στο σχετικό έγγραφό τους προς τον υπουργό ζητούν “την κατάργηση των μέτρων 50% – 50% για τους πωλητές και την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο”.

Την επιστολή των ομοσπονδιών προς τον υπουργό Α. Γεωργιάδη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αυτοψία σε έργα οδοποιίας στην Κορινθία

Posted: 14 May 2021 12:08 PM PDT

Αυτοψία  στις εργασίες αποκατάστασης ζημιών που είχαν προκληθεί στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα, διενήργησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Πύργου, Προκόπη Βυζά.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here