Τα νέα της Περιφέρειας…

0

Καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου

Posted: 21 May 2021 11:31 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.020.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 21 Μαΐου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.020, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 387.426 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.225 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 617 (61,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.327 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 260 (ημερήσια μεταβολή -11,86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 300 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.697 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου καταγράφηκαν 48 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.290.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 6, στην Π.Ε. Αρκαδίας 17, στην Π.Ε. Κορινθίας 20, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 84 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 31, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 22 (τα 5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 9 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 13.

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα η διαβούλευση υπουργείου Εσωτερικών και ΕΝΠΕ για τον αυτοδιοικητικό εκλογικό νόμο

Posted: 21 May 2021 11:30 AM PDT

Σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) σχετικά με τον αυτοδιοικητικό εκλογικό νόμο μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση του υπουργείου με την ΕΝΠΕ ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου όπου στην Βουλή, στις 12 το μεσημέρι, την Ενωση θα εκπροσωπήσουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ, καθώς και ο α΄ αντιπρόεδρος της Ενωσης, περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στα Δολιανά μεθαύριο Κυριακή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 21 May 2021 11:27 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή 23 Μαΐου, στα Δολιανά, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για την 200ή επέτειο της μάχης που έγινε στην περιοχή στις 18 Μαΐου 1821.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 21 May 2021 11:26 AM PDT

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -μέσω τηλεδιάσκεψης- σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενέκρινε, επίσης, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την αγορά ακινήτου στον Δήμο Γορτυνίας για την δημιουργία στην περιοχή Αθλητικού Κέντρου.

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο συντήρησης του τμήματος Αργος – Κουτσοπόδι της επαρχιακής οδού 7, στην Π.Ε. Αργολίδας.

Ακόμα, ενέκρινε την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 890.000 ευρώ έργου συντήρησης, ανακατασκευής και αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου καθώς και άλλων δρόμων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Επίσης, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η διεξαγωγή ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης ανάδειξης τμήματος του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα μέχρι τον παραπόταμο Κνακίωνα, εκτιμώμενης δαπάνης 699.784,45 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Ενέκρινε ακόμα, την δημοπράτηση των εργασιών καθαρισμού των ποταμών Παμίσου και Αρι, στη Μεσσηνία, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή προέβη, εξ άλλου, στην ανάδειξη οριστικού

μειοδότη, αφ’ ενός στο με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ (από το ΕΑΠ) έργο της οριστικής αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου στο Μακρύσι ο οποίος έχει υποστεί κατολίσθηση και αφ΄ετέρου στο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης της ασφάλειας σε τμήματα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου, από Τρίπολη έως Λευκοχώρι. Οριστικός μειοδότης αναδείχθηκε επίσης από την Επιτροπή και στο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας.

Τηλεσύσκεψη για θέματα Τουρισμού υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 21 May 2021 11:25 AM PDT

Τηλεσύσκεψη για τα τουριστικά θέματα συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου, στην οποία μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και συνεργάτες της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε εκτίμηση, της μέχρι τώρα πορείας των δράσεων για τον αλιευτικό τουρισμό, της διαδικτυακής εκδήλωσης για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ συζητήθηκε η εφαρμογή των απαραίτητων διορθώσεων στην τουριστική ιστοσελίδα.

Επιπλέον, έγινε από τον περιφερειάρχη ενημέρωση σχετικά με την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με την ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), γνωστότερης ως Υπερταμείο, για την τουριστική αξιοποίηση των χώρων εκατέρωθεν της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς και την περίφραξη του καναλιού.

Ενημέρωση στην Αργολίδα για τον αλιευτικό τουρισμό, αύριο Σάββατο στη Νέα Κίο και μεθαύριο Κυριακή στο Τολό

Posted: 21 May 2021 11:23 AM PDT

Συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο -22 και 23 Μαΐου- οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό που διοργανώνουν στην Αργολίδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Η αυριανή εκδήλωση θα γίνει στην ιχθυόσκαλα της Νέας Κίου και είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, ενώ μεθαύριο Κυριακή 23 Μαΐου θα γίνει στο Τολό, στο John and George Hotel και θα αρχίσει την ίδια ώρα.

Στο πλαίσιο των δύο αυτών εκδηλώσεων θα μιλήσουν ο Γώργος Λουρδής συνιδρυτής και συνεργάτης του Fishing Trips με θέμα “Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα”, η Χριστίνα Καλαθά διευθύντρια του Ενδιάμεσου Φορεά Αλιείας του Δικτύου Συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με θέμα “Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα» και ο Αναστάσιος Λαδάς της Poros Fishing Trips με θέμα “Μια βιωματική εμπειρία αλιευτικού τουρισμού”. Στη συνέχεια, ο συνεργάτης της “Πάρνωνας” Α.Ε. Μαρίνης Γιώργος Κανελλόπουλος θα παρουσιάσει το σχέδιο της 1ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτιών περιοχών” που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).

Προμήθεια ακόμα 5 ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 21 May 2021 11:21 AM PDT

Σύμβαση για την προμήθεια ακόμα 5 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η εν λόγω σύμβαση, προϋπολογισμού 218.240 ευρώ, υπογράφηκε στο πλαίσιο του σχετικού ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια.

Η προμήθεια, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ηλεκτροκινητικότητας των υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφορά τέσσερα αυτοκίνητα 5 θέσεων και ένα 7 θέσεων.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή, ο στόλος οχημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιλαμβάνει 11 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθιστώντας την ως την πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τις Διευθύνσεις Μεταφορών

Posted: 21 May 2021 11:20 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου.

Στη σημερινή διάσκεψη συζητήθηκαν τέσσερα συγκεκριμένα θέματα και ειδικότερα:

– η διαδικασία κυκλοφορίας ταξί για αμεα, μέσω της μετατροπής των ήδη κυκλοφορούντων οχημάτων όσων επαγγελματιών επιθυμούν να μεταφέρουν αμεα με αυτά, με την κατηγορηματική διευκρίνιση ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά έκδοση νέων αδειών

– η προώθηση της διαδικασίας για την κίνηση βαν μέχρι εννέα θέσεων με άδειες ταξί, δηλαδή η ενδεχόμενη αντικατάσταση υφιστάμενων οχημάτων ταξί από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται. Επαναλήφθηκε η διευκρίνιση ότι δεν γίνεται λόγος για νέες άδειες.

– ο έλεγχος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, καθώς και η πιστοποίηση των υπαλλήλων τους όπου αυτό απαιτείται.

– ο υπό ψήφιση νόμος για τις μεταφορές.

Ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να κινηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και σε 15 ημέρες θα γίνει νέα σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να παρουσιαστούν λύσεις στα θέματα των ταξί αμεα και στην αδειοδότηση της κίνησης βαν.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Αρκαδίας

Posted: 21 May 2021 11:19 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ χθες Πέμπτη 20 Μαΐου, στην Τρίπολη, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, ενώ εκ μέρους των ιδιοκτητών διατυπώθηκε το αίτημα ενός ανοιχτού διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών, ώστε να μπορέσει ο κλάδος τους να λάβει μέρος σε αυτόν.

Οπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει και νέα σχετική συνάντηση τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here