Τα νέα της Περιφέρειας…

0

Καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου

Posted: 10 Jun 2021 12:45 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 781.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 10 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.170 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.523 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 376 (64,8% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.539 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 102 (ημερήσια μεταβολή -3,77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 133 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.370 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου καταγράφηκαν 18 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.888.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 53 άτομα (τα 2 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 4, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 10, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 12 (τα 2 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 17.

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με Θ. Λιβάνιο και Μ. Βορίδη αύριο Παρασκευή

Posted: 10 Jun 2021 12:42 PM PDT

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει αύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο και στη συνέχεια, στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Προγραμματικές συμβάσεις για Νότια Κυνουρία και Ξυλόκαστρο προετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 10 Jun 2021 12:41 PM PDT

Δύο προγραμματικές συμβάσεις προετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική εντολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η πρώτη, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων “Αρχείον Τσακωνιάς” και “Climb in Leonidio”, έχει ως στόχο να στηριχθεί, αφ’ ενός το Αρχείον Τσακωνιάς μέσα από δράσεις όπως η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του αρχείου του καθώς και με τη συνδρομή της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, και αφ’ ετέρου το αθλητικό σωματείο που λειτουργεί εξαιρετικά αναδεικνύοντας το πάρκο των αναρριχήσεων.

Η δεύτερη προγραμματική, μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα έχει αντικείμενο την βελτίωση της μαρίνας του Ξυλοκάστρου και γενικά των αθλητικών χώρων της περιοχής.

Οπως αναμένεται, οι δύο εν λόγω προγραμματικές συμβάσεις αναμένεται να είναι έτοιμες σε περίπου δύο εβδομάδες.

Πρόσκληση του ΠΕΠ Πελοποννήσου για μουσεία και χώρους πολιτισμού υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 10 Jun 2021 12:40 PM PDT

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με δικαιούχο το υπουργείο Πολιτισμού και τους φορείς του, πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για την υποβολή προτάσεων στο ΠΕΠ με αντικείμενο την ενίσχυση της ελκυστικότητας χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς και συγκεκριμένα μουσειακών και πολιτιστικών υποδομών.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/) από την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου στις 8 το πρωί μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι.

Στη χρηματοδότηση της νέας αυτής πρόσκλησης αναμένεται να ενταχθούν το Μουσείο Χώρας στη Μεσσηνία καθώς και το αρχοντικό Αντωνόπουλου στη Δημητσάνα, στην Αρκαδία.

Η παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται αφορούν στη λειτουργική αναβάθμιση (ολοκλήρωση μόνιμων εκθέσεων) μουσειακών υποδομών, στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εξοπλισμού μουσείων και πολιτιστικών κτηρίων, καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στους εν λόγω χώρους.

Επίσης, αφορούν στην αποκατάσταση κτηρίων μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας που κατά προτεραιότητα εντοπίζονται σε ιστορικά κέντρα πόλεων και εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή λειτουργικότητά τους.

Τέλος, υποστηρίζονται δράσεις δικτύωσης και σύνδεσής τους με τον τουρισμό, δράσεις προβολής των πόρων συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης ΤΠΕ (τεχνολογία της πληροφορίας), δράσεις δικτύωσης πολιτιστικών φορέων στο πλαίσιο ενιαίας προβολής του πολιτιστικού πλούτου, κ.α.

Δείτε εδώ την Πρόσκληση.

Στην Π.Ε. Αργολίδας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 10 Jun 2021 12:39 PM PDT

Την Π.Ε. Αργολίδας επισκέφθηκε το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε, στην περιοχή Λευκάκια, τον ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας καθώς και το μουσείο για τον εν λόγω άγιο που στεγάζεται σε χώρο κοντά στον ναό.

Το νέο ΕΣΠΑ αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίων

Posted: 10 Jun 2021 12:38 PM PDT

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σύμμαχος των επιχειρήσεων στον στόχο να φθάσει το φυσικό αέριο σε Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ που είχε σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, με τα Επιμελητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η έχει αποδυθεί σε αγώνα να φθάσει το φυσικό αέριο και στις πιο πάνω πόλεις, όπως και στα υπόλοιπα αστικά της Περιφέρειας, καθώς αυτό αποτελεί εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις.

Για τον σκοπό αυτό, συνέχισε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει πόρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά για την κατασκευή δικτύου. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου πρέπει να το διαθέτουν και τα 4 αυτά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου” υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο εμπορικό περίπτερό της, στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με οικονομική στήριξη που θα διαθέσει προς αυτές η Περιφέρεια.

Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι από την πλευρά της Πελοποννήσου θα πρέπει να προβληθούν στην ΔΕΘ εξαγώγιμα προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, καθώς και βιομηχανικά προϊόντα.

Διαβούλευση της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ με την Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 10 Jun 2021 12:37 PM PDT

Με την Π.Ε. Μεσσηνίας συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το νέο ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης -στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων-, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε για μία ακόμα φορά ότι ενώ οι ανάγκες στην Περιφέρεια είναι πολύ μεγάλες, η πίστωση που διατίθεται για υποδομές είναι μικρή.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι θα γίνει ιεράρχηση των κατά τόπους αναγκών ώστε να υπάρξει ισόρροπη κατανομή στις Περιφερειακές Ενότητες.

Σημείωσε ακόμα πως χρειάζεται συνέργεια μεταξύ των προγραμμάτων, όπως το ΠΔΕ και τα τομεακά των υπουργείων, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβούλευση της Περιφέρειας για την κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Posted: 10 Jun 2021 12:35 PM PDT

Η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που έγινε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη σημερινή διαδικασία μετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ατόμων με αναπηρία, οργανώσεων απεξάρτησης από ουσίες, φορέων των ρομά, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, οι πιστώσεις που θα διατεθούν για την κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ θα είναι σημαντικές, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής προσδιορισμός των δράσεων που θα υποστηριχθούν, καθώς -όπως χαρακτηριστικά τόνισε-υπολείπονται σημαντικά οι επιδόσεις μέχρι τώρα στον συγκεκριμένο τομέα της αντιμετώπισης των κοινωνικών θεμάτων.

Εκταμίευση 267.641,43 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 10 Jun 2021 12:32 PM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 267.641,43 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here