Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Σύσκεψη το μεσημέρι αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου στην Σπάρτη για τις αποζημιώσεις προς πυρόπληκτους σε Λακωνία και Μεσσηνία

Posted: 12 Aug 2021 11:19 AM PDT

Ευρύτατη σύσκεψη σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων προς του πυρόπληκτους της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, συγκαλείται στις 2 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και γενικών γραμματέων από συναρμόδια υπουργεία.

Στην σύσκεψη θα συζητηθούν οι τρόποι για την άμεση προώθηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες των πυρκαγιών σε Λακωνία και Μεσσηνία, ενώ η ανάλογη σύσκεψη για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας θα γίνει μόλις σταματήσει η εξελισσόμενη ακόμα μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας.

Στην εν λόγω σύσκεψη θα μετάσχουν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, οι διευθυντές ΔΑΟΚ και Ανάπτυξης Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με το Σωματείο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας Φάσμα

Posted: 12 Aug 2021 11:13 AM PDT

Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, χθες Τετάρτη 11 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας Φάσμα, Ελένη Ζερβού και Δημήτρη Κανέλλο αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του εν λόγω σωματείου ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη σχετικά τις ήδη υλοποιούμενες δράσεις του και επισήμαναν προς τον Τ. Γκιολή την αναγκαιότητα υποστήριξης από την Περιφέρεια των μελλοντικών δράσεων που αφορούν στην δημιουργική απασχόληση και στην ψυχαγωγία των παιδιών.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για την διεξαγωγή προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής και Μουσικής Εκπαίδευσης υπό την εποπτεία καθηγητών που έχουν ειδικευθεί στο φάσμα του αυτισμού, με τους εκπροσώπους του σωματείου να εκφράζουν ευχαριστίες προς την Μαρία Χρισταρά, πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού, για την πρωτοβουλία της να παραχωρήσει δωρεάν τον χώρο του εν λόγω ιδρύματος.

Διανομή ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Posted: 12 Aug 2021 11:10 AM PDT

Ξεκινά αύριο Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η διάθεση ζωοτροφών για αιγοπρόβατα και βοοειδή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η διανομή θα γίνει στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σταδίου Γυθείου και αφορά στους εγγεγραμμένους κτηνοτρόφους στα μητρώα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας.

Οι εν λόγω κτηνοτρόφοι θα πρέπει, για λόγους ταυτοποίησης, να προσέλθουν με τα μητρώα τους και με την αστυνομική τους ταυτότητα ή εξουσιοδότηση -αν πρόκειται να παραλάβουν για άλλον κτηνοτρόφο.

Περίληψη πράξης επιβολής προστίμου -ΠΑΓΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ- ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣIΜΩΝ.-ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 12 Aug 2021 01:57 AM PDT

2η Ορθή Επανάληψη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 18/08/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ.: για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα , κατ’ εφαρμογή: 1. Των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 167 και του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010),

Posted: 12 Aug 2021 01:51 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12-08-2021

Posted: 11 Aug 2021 11:07 PM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12-08-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here