Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 127 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου – ξεπέρασαν τις 100 οι νοσηλείες

Posted: 16 Aug 2021 10:08 AM PDT

Τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.218.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 16 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.218, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 539.337 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.569 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 250 (60,0% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.882 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 224 (ημερήσια μεταβολή +6,16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.237 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου καταγράφηκαν 127 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 16.303.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 16, στην Π.Ε. Αρκαδίας 9, στην Π.Ε. Κορινθίας 28, στην Π.Ε. Λακωνίας 20 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 54.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 108 άτομα (τα 4 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 10, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 24 (τα 4 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 18 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 39.

Στην Κορινθία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, αυτοψία σε Ακροκόρινθο και σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε.

Posted: 16 Aug 2021 10:06 AM PDT

Αυτοψία στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου που το περασμένο Σάββατο επλήγη από πυρκαγιά έκανε σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώθηκε επί τόπου από στελέχη της Περιφέρειας και του Πυροσβεστικού Σώματος για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά.

Από την πυρκαγιά, περιμετρικά στον Ακροκόρινθο, δεν προξενήθηκαν ζημιές σε οικήματα και σε ιδιοκτησίες, ωστόσο ο περιφερειάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για τα έργα που απαιτούνται να γίνουν άμεσα στο πυρόπληκτο αυτό τμήμα, προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες από ενδεχόμενες κακοκαιρίες στη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.

Ακολούθησε σύσκεψη στην Κόρινθο, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, με τους αντιπεριφερειάρχες Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνά Κόρκα καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε το σύνολο των συνεπειών από τις φετινές πυρκαγιές στην Κορινθία και παρουσιάστηκε στον περιφερειάρχη η πρόοδος, αφ’ ενός των ενεργειών για την αποζημίωση όσων υπέστησαν ζημιές, σε επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες, και αφ’ ετέρου των μελετών για τα έργα που είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν στο σύνολο των πυρόπληκτων εκτάσεων της Κορινθίας για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων στην διάρκεια του χειμώνα.

Διανομή 51 τόννων ζωοτροφών από την Π.Ε. Λακωνίας στους πληγέντες κτηνοτρόφους του Δήμου Ανατολική Μάνης

Posted: 16 Aug 2021 10:03 AM PDT

Στην διανομή ζωοτροφών συνολικού βάρους 51 τόνων προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Δήμου Ανατολικής Μάνης προέβη την περασμένη Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Αυγούστου, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Οι ζωοτροφές που διανεμήθηκαν με μέριμνα και ευθύνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας αφορούσαν σε:

  • 25 τόννους ειδικό πλήρες μίγμα ξηράς περιόδου αιγοπροβάτων, προσφορά της εταιρείας ΕΛ.ΒΙ.Ζ,
  • 12 τόννους πλήρες μίγμα βοειδών, που αγοράστηκαν με δαπάνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και
  • 14 τόννους ενσίρωμα πορτοκαλιού Λακωνίας, προσφορά της εταιρείας ΕΝΖΟ – Εναλλακτική Ζωοτροφών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης αφού ευχαρίστησε τις εταιρείες που προσέφεραν τις ζωοτροφές, εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρωτοβουλία και οργάνωση της αποστολής των 25 τόννων ζωοτροφής, μέσω των εταιρειών που τις διέθεσαν.

Ανέφερε επίσης ότι η ενίσχυση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους πληγέντες κτηνοτρόφους θα είναι συνεχής και θα υπάρξει καινούργια διανομή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

“Ξεχείλισε” η αγάπη και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την Γορτυνία

Posted: 16 Aug 2021 10:02 AM PDT

“Ξεχείλισε” η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου για τους κατοίκους στην πυρόπληκτη περιοχή της Γορτυνίας -όπως, άλλωστε, και γι’ αυτούς στις άλλες περιοχές της χώρας μας που έπληξαν σφοδρά το πρόσφατα  πύρινα μέτωπα.

Στην περιοχή της Γορτυνίας δε, η παροχή βοήθειας κάθε είδους ήταν τόση που υπερκάλυψε τις όποιες ανάγκες, σε βαθμό που δεν είναι πλέον απαραίτητο να σταλεί ο,τιδήποτε περαιτέρω, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Γορτυνίας, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη των πυρόπληκτων για την ολόψυχη συμπαράσταση που είχαν από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Ειδικότερα, ο δήμος στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

“Αγαπητοί συμπολίτες µας, παρακαλείστε όπως διακόψετε τις αποστολές σε

είδη διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης, είδη καθαριότητας και σε νερό καθώς

έχουν υπερκαλυφθεί οι ανάγκες του πυρόπληκτου πληθυσμού της Γορτυνίας.

Η ανταπόκριση από ολόκληρη την Ελλάδα ήταν συγκινητική και σας

ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς µας που προστρέξατε, στηρίζοντας

τον κόσµο της Γορτυνίας.

Εφόσον χρειαστεί, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εκ μέρους µας, σχετικά µε τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Εκ βαθέων, σας ευχαριστούμε!”.

Πιστώσεις 2,8 εκ ευρώ στο ΠΔΕ για έργα της Περιφέρειας -μεταξύ αυτών το αθλητικό κέντρο Κρανιδίου, ο δρόμος της Μάνης, ο αναδασμός Φενεού

Posted: 16 Aug 2021 10:01 AM PDT

Συνολική πίστωση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγγράφηκε στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Η μία απόφαση, αφορά σε πίστωση 2.250.000 ευρώ, από τα οποία α) το 1.500.000 προορίζεται για το Αθλητικό Κέντρο του Κρανιδίου -“το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στην Αργολίδα” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και περαιτέρω πίστωση-, β) τα 500.000 ευρώ για την συντήρηση της 1ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας, στο τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο – Προσήλιο και γ) τα υπόλοιπα 250.000 για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

Με την δεύτερη απόφαση, εγγράφηκε στο ΠΔΕ πίστωση 550.000 ευρώ για την μελέτη αναδασμού στην Αρχαία Φενεό, το Μάτι και το Πανόραμα, στην Π.Ε. Κορινθίας, η οποία ολοκληρώνεται όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

“Πράσινο φως” από την Αποκεντρωμένη στην μελέτη αποκατάστασης των κατολισθήσεων στον δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, στην περιοχή Αρτεμισίας

Posted: 16 Aug 2021 10:00 AM PDT

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο τεχνικός φάκελος της μελέτης για το προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ έργο αποκατάστασης και σταθεροποίησης τεσσάρων κατολισθήσεων στον παλαιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο χιλιόμετρο, μέχρι τα όρια της Μεσσηνίας με τη Λακωνία.

Η μελέτη προβλέπει, ειδικότερα, τρεις παρεμβάσεις σε ισάριθμες θέσεις του δρόμου στην ευρύτερη περιοχή της Αρτεμισίας και μία τέταρτη στην θέση Χάνι Κατσαβίνας, καθώς στις πιο πάνω 4 θέσεις είχαν προκύψει κατολισθητικά φαινόμενα κατά τις έντονες βροχοπτώσεις στον Ταΰγετο στα τέλη Ιανουαρίου του 2019.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος στις θέσεις που παρατηρήθηκαν αστοχίες και νέα τεχνικά έργα στο πλαίσιο των σχετικών μελετών, γεωλογικής και υδραυλικής.

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 13/08/2021 έως 16/08/2021 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 16 Aug 2021 05:56 AM PDT

Μπορείτε να δείτε το δελτίο εδώ:

Ψ3ΥΖ7Λ1-Ζ6Θ, ΠΟ 13-08 ΕΩΣ 16-08

Αποστολή τιμών νωπών κρεάτων-πουλερικών-ψαριών -λαχανικών, κατεψυγμένων κρεάτων-πουλερικών-ψαριών -λαχανικών, ελαίων Π.Ε Αργολίδας από 16.8.21 έως 31.8.21

Posted: 16 Aug 2021 04:10 AM PDT

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 17-08-2021

Posted: 16 Aug 2021 04:06 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ  17-08-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ