Τα νέα της Περιφέρειας…

0

Οδηγίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο, για τη λήψη μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς Κατηγορίας 4, την 24/08/2021 για τις περιοχές του Νομού Αργολίδας

Posted: 23 Aug 2021 05:31 AM PDT

Σύμφωνα με την πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και τον ημερήσιο Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την 24/08/2021 ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Π.Ε Αργολίδας είναι πολύ υψηλός, κατηγορία 4.
Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές. Οι περιοχές για το Νομό Αργολίδας, αναφέρονται στην απόφαση του Αντιπεριφεριάρχη Αργολίδας με αριθμό 174258/09-06-2021 (ΑΔΑ: ΨΕΔΧ7Λ1-5ΜΞ).
Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Δελτίο τύπου για κίνδυνο πυρκαγιάς_2021

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ  24-08-2021

Posted: 23 Aug 2021 04:55 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ  24-08-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παραμένει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία και τμήμα της Λακωνίας και αύριο Τρίτη 24 Αυγούστου

Posted: 23 Aug 2021 03:44 AM PDT

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τρίτη 24 Αυγούστου στην Αργολίδα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Κορινθίας, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) σε Λακωνία και  Μεσσηνία καθώς και σε περιοχές της Αρκαδίας και της υπόλοιπης Κορινθίας.

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 23-08-2021

Posted: 23 Aug 2021 01:12 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 23-08-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 20/08/2021 έως 23/08/2021 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 22 Aug 2021 11:39 PM PDT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΡΧΙΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Posted: 22 Aug 2021 11:34 PM PDT

Από τη Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 02-09-2021 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις θεωρητικού και πρακτικού μέρους για την απόκτηση άδειας Αρχιτεχνίτη Υδραυλικού του Π.Δ. 112/2012 (ΦΕΚ 197Α΄) στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Λουτρακίου (Κυρά Βρύση Ίσθμιας, Παλαιά οδός Κορίνθου- Επιδαύρου, έναντι εργοστασίου «ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΕΒΕ»).

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση εδώ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Κυβερνητικό κλιμάκιο και συσκέψεις  σε Σπάρτη και Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου, για πυρόπληκτους Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας

Posted: 22 Aug 2021 09:00 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα συμμετάσχει στις δύο ευρείες συσκέψεις σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου -το μεσημέρι στην Σπάρτη και το απόγευμα στην Τρίπολη- με την παρουσία σε αυτές του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σύσκεψη, συγκαλείται στη 1 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, και αφορά τους πυρόπληκτους της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, ενώ για τις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ανάλογη σύσκεψη στην Τρίπολη για τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας. Στις δύο εν λόγω συσκψεις θα συζητηθούν οι τρόποι για την άμεση προώθηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες των πυρκαγιών σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Στη μεσημεριανή σύσκεψη στην Σπάρτη θα μετάσχουν επίσης -μεταξύ άλλων- οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, οι διευθυντές ΔΑΟΚ, Τεχνικών Εργων και Ανάπτυξης των Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην ανάλογη σύσκεψη στην Τρίπολη, το απόγευμα σήμερα, θα μετάσχουν -μεταξύ άλλων- ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Γορτυνίας Στάθης Κούλης και Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, διευθυντές ΔΑΟΚ, Τεχνικών Εργων και Ανάπτυξης της Π.Ε. Αρκαδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here