Τα νέα της Περιφέρειας…

0

Καταγράφηκαν 184 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου, 153 οι νοσηλείες

Posted: 27 Aug 2021 11:08 AM PDT

Συνολικά 184 κρούσματα covid-19 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου μετά από τρεις συνεχείς ημέρες κατά τις οποίες είχαν ξεπεράσει τα 200. Σταθερά πάνω από τις 150 παραμένουν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.076.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 27 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.076, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 576.672 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.794 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (60,5% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.951 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248 (ημερήσια μεταβολή -6,42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.561 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου καταγράφηκαν 184 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 18.680.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 19, στην Π.Ε. Αρκαδίας 14, στην Π.Ε. Κορινθίας 38, στην Π.Ε. Λακωνίας 18 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 95.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 153 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 7, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 14, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 26 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 76.

Διάθεση πιστώσεων από την Περιφέρεια για την παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών για το πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

Posted: 27 Aug 2021 11:07 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα διατίθεται πίστωση 125.722 ευρώ από την Περιφέρεια για την παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών ως άμεσο/βραχυχρόνιο μέτρο για το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Οι ζωοτροφές αυτές παρέχονται προκειμένου να καλύψουν το πρόβλημα της στέρησης βοσκήσιμης ύλης που αντιμετωπίζουν τα ζώα των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων.

Με την εν λόγω απόφαση, πιστώνεται η ΔΑΟΚ Αρκαδίας με 61.288 ευρώ, η ΔΑΟΚ Λακωνίας με 43.250 ευρώ και η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με 21.184 ευρώ.

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Με απόφαση περιφερειάρχη ορίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την διαχείριση και παρακολούθηση πιστώσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πρόσφατων πυρκαγιών

Posted: 27 Aug 2021 11:05 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ορίστηκαν οι οργανικές μονάδες της Περιφέρειας οι οποίες θα είναι αρμόδιες για την διαχείριση και παρακολούθηση πιστώσεων οι οποίες διατίθενται με σκοπό την άμεση/βραχυχρόνια αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε περιοχές των Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι μονάδες που αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση είναι, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων Αρκαδίας και Μεσσηνίας, οι ΔΑΟΚ Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας (στην τελευταία περιλαμβάνεται και η ΔΑΟΚ Τριφυλίας), η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και η Διεύθυνση Οικονομικού έδρας.

Ο έλεγχος της άμεσης υλοποίησης των ενεργειών των οργανικών μονάδων θα γίνεται από τον αρμόδιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη ο οποίος και θα ενημερώνει τον περιφερειάρχη, ενώ ο συντονισμός των ενεργειών των οργανικών μονάδων και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών θα γίνεται από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη και τον περιφερειακό συντονιστή

Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή.

Την απόφαση του περιφερειάρχη, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο της κάθε οργανικής μονάδας, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μέσος όρος απορρόφησης 45% για τα έργα του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020

Posted: 27 Aug 2021 11:03 AM PDT

Στο 45% είναι ο μέσος όρος της απορροφητικότητας των πιστώσεων των ενταγμένων έργων στο σύνολο των αξόνων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, κι ενώ υπολείπονται περί τους 30 μήνες μέχρι την λήξη του.

Αυτό διαπιστώθηκε στις συνεχείς συσκέψεις που έγιναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στις οποίες έγινε ανάλυση της πορείας κάθε έργου, σε όλους τους άξονες του εν λόγω προγράμματος.

“Υπάρχουν ζητήματα που θα αντιμετωπιστούν άμεσα, ακόμα και με απένταξη έργων που δεν προχωρούν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Η πορεία των έργων ΤΑΠ ΤοΚ στην Αρκαδία εξετάστηκε σε σύσκεψη

Posted: 27 Aug 2021 11:02 AM PDT

Η πορεία των έργων στην Αρκαδία του προγράμματος ΤΑΠ ΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων), στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελέχη της “Αρκαδία 2020” – ΤΑΠΤοΚ.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι την ερχόμενη Δευτέρα 30 Αυγούστου, συγκαλείται σύσκεψη με συμμετοχή των διοικήσεων της  “Αρκαδία 2020” – ΤΑΠΤοΚ και της “Αρκαδία” Α.Ε. καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της εν λόγω σύσκεψης αποτελεί η διάθεση πιστώσεων από τους εν λόγω φορείς καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Αρκαδίας.

Θέματα της Κορινθίας απασχόλησαν τις συναντήσεις στην Κόρινθο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε.

Posted: 27 Aug 2021 11:00 AM PDT

Συνεργασία για διάφορα ζητήματα της Π.Ε. Κορινθίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου, κατά την επίσκεψή του στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Ο περιφερειάρχης προέβη στην υπογραφή συμβάσεων και σε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. εξετάστηκαν θέματα διοικητικής φύσεως.

Σε Τρίπολη, Γύθειο και Καλαμάτα αύριο Σάββατο ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ

Posted: 27 Aug 2021 10:59 AM PDT

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα τις Ενότητες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές επισκέπτεται αύριο Σάββατο 28 Αυγούστου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας -και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών- Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ θα βρίσκεται αύριο το πρωί στην Τρίπολη και το απόγευμα στο Γύθειο και την Καλαμάτα.

Κατά την παρουσία του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Τρίπολη, αύριο στις 11 το πρωί, το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει κοινή συνεδρίαση της Διοικητικής του Επιτροπή με την Δ.Ε. της ΚΕΕE, κατά την οποία θα συζητηθεί ο συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται, για την στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και την ανασυγκρότηση της πληγείσας περιοχής.

Eργα της Π.Ε. Κορινθίας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας επί της Κορίνθου – Πατρών

Posted: 27 Aug 2021 10:58 AM PDT

Συνεχίζονται από την Π.Ε. Κορινθίας οι προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον εθνικό δρόμο Κόρινθος – Πάτρα.

Στις εργασίες έγινε αυτοψία από τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή, τον οποίον συνόδευαν, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος οι πρόεδροι Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος, Λυγιάς Σπύρος Λάτσινος, Στομίου Ανδρέας Γλάρος, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Κεκερής.

Προκήρυξη κατασκευής του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Posted: 27 Aug 2021 05:39 AM PDT

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, για την κατασκευή του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020»

Προϋπολογισμού: 645.161,29 € (πλέον Φ.Π.Α.)

CPV:45233141-9

Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη εδώ:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here