Τα νέα της Περιφέρειας…

0
130 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, 175 οι νοσηλείες

Posted: 06 Sep 2021 11:34 AM PDT

Καταγράφηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 130 νέα κρούσματα. Αναλυτικότερα, στην Π.Ε. Αργολίδας 15, στην Π.Ε. Αρκαδίας 36, στην Π.Ε. Κορινθίας 19, στην Π.Ε. Λακωνίας 15 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 45.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 175 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 25, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 33 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 25 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 73 (3 σε ΜΕΘ).

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία και τμήμα της Λακωνίας αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου

Posted: 06 Sep 2021 07:55 AM PDT

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στην Αργολίδα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Κορινθίας, καθώς και στη νότια περιοχή της Λακωνίας, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας, καθώς και στη Μεσσηνία.

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Στη συνέντευξη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τρίτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 06 Sep 2021 07:54 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει κατά την συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της φετινής Διεθνούς Εκθεσης, στην οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τιμώμενη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Αύριο Τρίτη, το βράδυ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραθέσει γεύμα σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Ο περιφερειάρχης θα επιστρέψει στην Πελοπόννησο αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη 7 προς 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το τριήμερο 10 με 12 του μήνα θα μεταβεί εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης.

Εγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς την Π.Ε. Αρκαδίας για τις ύψους 5 εκ. ευρώ πρώτες παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη Γορτυνία

Posted: 06 Sep 2021 07:52 AM PDT

Παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Γορτυνίας που φθάνουν τα 5.000.000 ευρώ -από πιστώσεις της Περιφέρειας και του ΤΑΠΤοΚ- γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην πιο πάνω περιοχή την προηγούμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, με τον δήμαρχο Στάθη Κούλη, αυτοδιοικητικούς, φορείς και κατοίκους.

Ο περιφερειάρχης -που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Αρκαδία 2020 ΤΑΠΤοΚ Μανώλη Σκαντζό- ξεκαθάρισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν αποτελούν παρά την πρώτη φάση των δράσεων και των ενεργειών στην πληγείσα περιοχή, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω για την ανασυγκρότησή της με επιπλέον χρηματοδότηση που θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον από την πολιτεία.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις και οι πηγές χρηματοδότησής τους περιέχονται στο έγγραφο που ο περιφερειάρχης Π. Νίκας απέστειλε σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου προς τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο -κοινοποιώντας το προς τον Δήμο Γορτυνίας, το Δ.Σ. της Αρκαδία 2020 ΤΑΠΤοΚ, την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, το Δασαρχείο Βυτίνας και την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αρκαδίας-, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

Αποκατάσταση υποδομών πυρόπληκτης περιοχής Νοτιοδυτικής Γορτυνίας (Α’ Φάση)

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τις παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα

Posted: 06 Sep 2021 07:50 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Εργων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η εξέλιξη στον σχεδιασμό και η πρόοδος των παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, με έμφαση στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων.

Εκταμίευση 227.216,93 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 06 Sep 2021 07:49 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 227.216,93 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Δηλώσεις μελισσοκόμων για τις κατεχόμενες κυψέλες το 2021

Posted: 06 Sep 2021 07:48 AM PDT

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αρκαδίας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

“Σύμφωνα με την παρ. Γ. 4,  της  υπ’ αριθ. 178/136702/25-05-2021 (ΑΔΑ: 9ΨΩΗ4653ΠΓ-82Λ) εγκυκλίου της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ισχύουν τα ακόλουθα:

Ολοι οι ενεργοί μελισσοκόμοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση κατεχόμενων κυψελών το έτος 2021, από 1 Σεπτεμβρίου έως και 20 Οκτωβρίου σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 140/106513/16-04-2021 ΥΑ και τους χορηγείται βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 4 του παραρτήματος της παραπάνω ΥΑ.

Επίσης καταθέτουν 2 μικρές έγχρωμες φωτογραφίες για το αρχείο της υπηρεσίας και την υπο έκδοση μελισσοκομική ταυτότητα.

Ολοκληρώθηκε στην Κορινθία το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

Posted: 06 Sep 2021 07:32 AM PDT

Ολοκληρώθηκε στην Κορινθία η διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, το οποίο υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους δήμους και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και στόχος του είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και πάνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και πάνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Οπως γνωστοποιεί, ειδικότερα, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, μέσω του εν λόγω προγράμματος έγιναν μαστογραφίες σε 2.845 γυναίκες και τεστ Παπανικολάου σε 2.259.

Εγγραφο από την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού για αποφάσεις σχετικά με ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων στην Αργολίδα

Posted: 06 Sep 2021 07:30 AM PDT

Την ακύρωση αποφάσεων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν στο κλείσιμο ιδιωτικού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην Αργολίδα και την επιβολή προστίμου στον ιδιοκτήτη του, ζητεί με έγγραφό της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού.

Στο εν λόγω έγγραφό της, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι οι πιο πάνω αποφάσεις θα πρέπει να ακυρωθούν “ως μη σύννομες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here