Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Στο “κίτρινο” η Μεσσηνία, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού covid 19

Posted: 30 Oct 2020 11:19 AM PDT

Εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής στη Μεσσηνία των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα. Oι έλεγχοι θα διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία και της αστυνομίας.

Αφορμή για την συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη έδωσε η αλλαγή, από τα ξημερώματα σήμερα, του επιπέδου επιδημιολογικής επιτήρησης της Μεσσηνίας στον χάρτη covid-19, από το επίπεδο 1 (ετοιμότητας) στο επίπεδο 2 (επιτήρησης).

Ο αντιπεριφερειάρχης -παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού Δημήτρη Μουτζούρη και της προϊσταμένης Διεύθυνσης Υγείας Κατερίνας Σπέντζουρα- επισήμανε την σοβαρότητα της κατάστασης που συνεπάγεται η μετάβαση της Μεσσηνία σε ανώτερη επιδημιολογική κλίμακα και συνέστησε σε πολίτες και υπαλλήλους να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται.

Παράλληλα, ο Στ. Αναστασόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους να αναλάβουν πρωτοβουλία καθολικής χρήσης μάσκας, ακόμα και αν σήμερα δεν προβλέπεται. Ενημέρωσε δε, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 330 έλεγχοι κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ακόμα, τη συνεργασία της Περιφέρειας με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά -που αποτελούν κέντρα αναφοράς για τον κορονοϊό-, γνωστοποιώντας επίσης την διάθεση τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid test), προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Υγείας Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα επέστησε την προσοχή για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και συνέστησε την χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους -αλλά και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συγχρωτισμός πολλών ατόμων-, παράλληλα με την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας. Ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση που νοσήσει ή έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υγείας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στις σχολικές μονάδες.

Τέλος, ο διευθυντης Διοικητικού Δημήτρης Μουτζούρης ανέλυσε τα μέτρα που θα τηρούνται από τους υπαλλήλους -αλλά και από τους επισκέπτες- του Διοικητηρίου, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός, ειδικά σε ορισμένες υπηρεσίες που δέχονται περισσότερους πολίτες.

Οπως σημείωσε, ειδικότερα, όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας στο Διοικητήριο, θα πρέπει αρχικά να επικοινωνούν με αυτές τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αν η υπόθεσή τους δεν μπορεί να τακτοποιηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, να κλείνουν ραντεβού.

Αίτημα περιφερειάρχη Π. Νίκα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη διάθεση διφασικού ελαιοπυρήνα ως εδαφοβελτιωτικού

Posted: 30 Oct 2020 11:15 AM PDT

Αίτημα για την σύνταξη εγκυκλίου αναφορικά με την δυνατότητα διάθεσης του διφασικού ελαιοπυρήνα για υδρολίπανση σε δενδροκαλλιέργειες -σύμφωνα με το ήδη υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο- εκφράζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά.

Στο έγγραφο του περιφερειάρχη σημειώνεται, ειδικότερα:

“Στο πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιουργείων εντός της διοικητικής περιοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζεται ότι διαπιστώνεται η ανάγκη εναλλακτικής διαχείρισης του διφασικού ελαιοπυρήνα.

Πιο συγκεκριµένα, µε την υπ’ αριθ. οικ. 127402/1487/Φ15/16 (ΦΕΚ 3924 Β/7-12-2016) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (ΠΠΔ), κατά κλάδο δραστηριότητας στην Άδεια Εγκατάστασης-Λειτουργίας, για τις δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρµογής του Ν. 3982/2011 και κατατάσσονται στην Β κατηγορία του Άρθρου 1 του Ν. 4014/2011», προβλέπονται τα κάτωθι:

Α. Σύμφωνα µε το άρθρο 1 παρ. 2 “Ε3-2 Ειδικά για τα ελαιουργεία: Τα υγρά απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας µετά από προεπεξεργασία που περιλαμβάνει λιποσυλλογή και καθίζηση ή άλλη ισοδύναμη επεξεργασία, διατίθενται για υδρολίπανση ελαιώνων, µε μέγιστο όγκο ετήσιας εφαρµογής τα 8 κυβικά μέτρα ανά στρέµµα και για υδρολίπανση λοιπών δενδροκαλλιεργειών, µε μέγιστο όγκο ετήσιας εφαρµογήςτα 8 κυβικά μέτρα ανά στρέµµα, σύμφωνα µε το µέρος Β του Παραρτήµατος ΙΙ».”

Β. Σύµφωνα µε το άρθρο 1 παρ. 4 “«Οι ελαιοπυρήνες διατίθενται σε πυρηνελαιουργεία, ή οδηγούνται για περαιτέρω διαχείριση σε νοµίµως λειτουργούντα και κατάλληλα αδειοδοτηµένο φορέα, σύµφωνα µε τα προβλεπόμενα στην κείµενη νοµοθεσία»”.

Στην παρούσα φάση έχει καταστεί άµεση η ανάγκη δυνατότητας διάθεσης του διφασικού ελαιοπυρήνα για υδρολίπανση ελαιώνων και λοιπὠν δενδροκαλλιεργειών, κατόπιν συγκεκριμένης προεπεξεργασίας που αρµοδίως θα καθοριστεί από το υπουργείο σας.

Παρακαλούμε για την άµεση ανταπόκρισή σας στο παρόν αίτημά µας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίλυση του θέματος που αναφέρεται, θα συμβάλει τα μέγιστα στις διαδικασίες διαχείρισής του

ελαιοπυρήνα και στον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κατά την διαδικασία ξήρανσης”.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Κόρινθο με τον δήμαρχο Β. Νανόπουλο

Posted: 30 Oct 2020 11:14 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην Κόρινθο, με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Κορινθίων, μεταξύ των οποίων έργα αναπλάσεων, πολιτισμού, αθλητισμού, όπως επίσης και το θέμα του σιδηροδρόμου.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας μετέβη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας όπου είχε συναντήσεις με αιρετούς, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με θέμα της Περιφερειακής Ενότητας.

Τηλεδιάσκεψη για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 30 Oct 2020 11:13 AM PDT

Ζητήματα σχετικά με την όσο το δυνατόν πιο άμεση έναρξη της διαδικασίας της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και εκ μέρους της Περιφέρειας οι αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ολοκληρώνεται αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η μετεγκατάσταση της ΔΑΟΚ Αρκαδίας σε άλλο κτήριο στην Τρίπολη

Posted: 30 Oct 2020 11:11 AM PDT

Ολοκληρώνεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η μεταστέγαση των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη, από το νοικιασμένο κτήριο της οδού Δεληγιάννη 9 σε ιδιόκτητο κτήριο της Περιφέρειας, στην οδό Τάπιας 9.

Ηδη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, συμβόλαιο με τηλεφωνικό πάροχο για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στο νέο κτήριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γνωστοποιηθεί, οι δύο Διευθύνσεις θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι και τις 3 του μήνα θα εξυπηρετούν μόνο κατεπείγοντα θέματα.

Η απονομή του βραβείου Π. Φωτέα σήμερα Παρασκευή, στην Καλαμάτα

Posted: 30 Oct 2020 11:10 AM PDT

Σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ,επιδίδεται το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2019.

Το φετινό βραβείο, απέσπασε το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή της Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου M. Βερέμη, με τίτλο “1940 – 194, o πόλεμος των Ελλήνων”, ο οποίος και θα μιλήσει.

Στην αποψινή εκδήλωση απονέμονται και οι υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές, τις οποίες είχε θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΟΧ1/2020

Posted: 30 Oct 2020 06:12 AM PDT

Βρείτε τους πίνακες κατάταξης και βαθμολογίας ΣΟΧ1/2020 εδώ:

ΣΟΧ_1 2020 ΔΕ

ΣΟΧ_1 2020 ΠΕ

και τον πίνακα απορριπτέων ΔΕ εδώ:

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΙ ΔΕ ΣΟΧ_1 2020

ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 31-10-2020 & 02-11-2020

Posted: 30 Oct 2020 05:00 AM PDT

ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 31-10-2020 & 02-11-2020

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 23/10/2020 έως 29/10/2020 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 30 Oct 2020 03:17 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here