Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Στα 275 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου – 40 οι νοσηλείες

Posted: 12 May 2022 12:58 PM PDT

Σε 275 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου.

Την κατιούσα έχει πάρει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ μία από αυτές είναι σε ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.782.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 12 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.782. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.380.594 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 486 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 127.880 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 180 (66,1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 95 (52,78%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (47,22%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.645 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 123 (ημερήσια μεταβολή +7,89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 120 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 18 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.491 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου καταγράφηκαν 275 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 159.817.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 54, στην Π.Ε. Αρκαδίας 29, στην Π.Ε. Κορινθίας 72, στην Π.Ε. Λακωνίας 34 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 86.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τετάρτη 11 Μαΐου- συνολικά 40 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 1, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 14 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11.

Συμφωνητικά για τον κόμβο του Γκα και το αλιευτικό καταφύγιο στο Βραχάτι υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Κόρινθο

Posted: 12 May 2022 12:57 PM PDT

Δύο εργολαβικές συμβάσεις για ισάριθμα σημαντικά έργα στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Η πρώτη αφορά στην κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στην διασταύρωση των Αθικίων, στην γέφυρα του Γκα, έργο με προϋπολογισμό 320.000 ευρώ του οποίου ξεκινά άμεσα η κατασκευή, με την δαπάνη -μετά τον σχετικό διαφωνισμό- να φθάνει τις 212.693,81 ευρώ.

Η δεύτερη σύμβαση που υπογράφηκε από τον Π. Νίκα αφορά στα ηλεκτρομηχανολογικά του αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι, έργο προϋπολογισμού 689.533,95 ευρώ, η δαπάνη για το οποίο μετά τον διαγωνισμό ανέρχεται σε 436.782,05 ευρώ.

Σε τηλεδιάσκεψη για τον φωτισμού του κάστρου στον Ακροκόρινθο μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στην Κόρινθο

Posted: 12 May 2022 12:53 PM PDT

Ο φωτισμός του κάστρου στον Ακροκόρινθο αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω διάσκεψης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Οικονόμου και υπηρεσιακών παραγόντων- έγινε μια πρώτη προσέγγιση του έργου, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζονται το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΕΦΑ Κορινθίας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το έργο, ανάλογο με αυτό στο κάστρο της Μονεμβασίας, θα σέβεται τόσο το περιβάλλον, όσο και το μνημείο, το οποίο και θα αναδεικνύει.

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Αρκαδίας σήμερα Πέμπτη στην Τρίπολη

Posted: 12 May 2022 12:52 PM PDT

Παρέμβαση στην συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Αρκαδίας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, στην Τρίπολη, έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα και συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών δεδομένου ότι όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών, τον πρώτο λόγο έχει πάντα το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει με κάθε τρόπο -και θα συνεχίσει να το κάνει, όπου και όπως χρειαστεί.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, πρωτοβάθμιοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, έλαβε μέρος και ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Διοικητικά ζητήματα σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 12 May 2022 12:51 PM PDT

Θέματα διοίκησης και οργανωτικά απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την σύσκεψη που συγκάλεσε στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο αρμόδιος διοίκησης και οικονομίας αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος και το σύνολο των διευθυντών διοικητικού, αλλά και των νομικών, της Περιφέρειας εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους εν λόγω τομείς.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό των συμβασιούχων οι οποίοι έχουν προσληφθεί για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19.

“Η θέση της Περιφέρειας είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες” επανέλαβε ο περιφερειάρχης δίνοντας οδηγίες για τον χειρισμό του θέματος και προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την μισθοδοσία τους.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να συνταχθεί από την Περιφέρεια έγγραφο στο οποίο θα δηλώνονται τα παραπάνω και το οποίο θα κατατεθεί εκ μέρους της στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της προσφυγής που έχουν κάνει οι εν λόγω συμβασιούχοι.

Ακόμα, στην ίδια σημερινή σύσκεψη, τονίστηκε ότι πλέον λειτουργεί υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου των αποφάσεων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν οικονομικό χαρακτήρα.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων

Posted: 12 May 2022 12:50 PM PDT

Τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές Τεχνικών Εργων της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή επίσης του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, έγινε -μεταξύ άλλων- αναφορά στην κατάσταση των γεφυριών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, με βάση την σχετική καταγραφή που έχει γίνει στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ.

Από πλευράς του περιφερειάρχη τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις όπου έχει διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο, με την δαπάνη για αυτές να καλύπτεται από εργολαβία συνολικού ύψους περί τα 5 εκ ευρώ -και για τις 5 Π.Ε.- αντικείμενο της οποίας αποτελούν οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Ακόμα, κατά τη σημερινή σύσκεψη, συζητήθηκαν τα θέματα του καθαρισμού των οδικών αξόνων, τόσο με ίδια μέσα της Περιφέρειας -για τα οποία, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του περιφερειάρχη, έχει ήδη υπάρξει προγραμματισμός ως προς το πού θα παρέμβουν-, καθώς και άλλα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας

Posted: 12 May 2022 12:49 PM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει οικονομικά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, φέτος το καλοκαίρι, διαθέτοντας προς τούτο 15.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια να διατηρηθεί η πολιτιστική ιδιαιτερότητα και η ιδιοπροσωπία της ιστορικής περιοχής του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς ευρύτερα.

Κατά τη συνάντηση, εξ άλλου, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα του δήμου και η δυνατότητα της Περιφέρειας να συνδράμει επίσης στην επίλυσή τους.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 12 May 2022 12:48 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου, στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη, με τον απερχόμενο λόγω συνταξιοδότησης, γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον εν λόγω υπάλληλο για τις υπηρεσίες του, καθώς και για την πολύ συνεργασία του με την περιφερειακή Αρχή.

Eυχαριστίες από τη Ναύπακτο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 12 May 2022 12:45 PM PDT

Ευχαριστίες από ένα ακόμα σχολείο της Ελλάδας απευθύνονται προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, για την διάθεση της κινηματογραφικής ταινίας “1821, η φλόγα της Επανάστασης”, του Μανούσου Μανουσάκη, η οποία αποτέλεσε παραγωγή της Περιφέρειας.

Αυτή τη φορά, οι ευχαριστίες προέρχονται από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου, ο διευθυντής του οποίου αφ’ ενός ευχαριστεί την Περιφέρεια για την δυνατότητα που έδωσε στους μαθητές να παρακολουθήσουν την εν λόγω ταινία και αφ’ ετέρου συγχαίρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προσπάθειά της.

Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω ταινία έχει σταλεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πλήθος σχολείων, σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here