Τα νέα της Περιφέρειας

0
Καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου

Posted: 17 Nov 2020 11:19 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.422.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 17 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78.825, εκ των οποίων το 53,8% άνδρες.

4.685 (5,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20.225 (25,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 28 με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.461

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 11, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 11.

Εργο 3 εκ. ευρώ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Posted: 17 Nov 2020 11:18 AM PST

Στη διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης προχωρούν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για την υλοποίηση του έργου που αφορά προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 3.065.255,14 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και θα υλοποιηθεί από την Π.Ε. Μεσσηνίας,

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα γίνει προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Νοσηλευτικής Μονάδας, με σκοπό την στέγαση της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς και επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Σταματά η υπογραφή νέων συμβάσεων από την “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 17 Nov 2020 11:17 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταματά να υπογράφει νέες προγραμματικές συμβάσεις με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δ.Σ. της εταιρείας σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στα μέλη του Δ.Σ. ο περιφερειάρχης -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του σώματος- τόνισε πως “η Περιφέρεια βαδίζει με σεβασμό στους ορισμένους από την γενική συνέλευση ορκωτούς λογιστές και στην έκθεσή τους επί του ισολογισμού και προφανώς και κυρίως με σεβασμό στην έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία καταλογίζει πολλά και διάφορα σε προηγούμενες διοικήσεις με κοινοποίηση και προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών”.

“Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Περιφέρεια σταματά να υπογράφει νέες προγραμματικές συμβάσεις με την “Πελοπόννησος” Α.Ε.” τόνισε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ζητείται επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία και προσθέτοντας στη συνέχεια:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ευρύτατη πλειοψηφία, έχει λάβει απόφαση για το θέμα της εν λόγω εταιρείας και στην περίπτωση που -όπως διαφαίνεται- υπάρξει αδυναμία διατήρησης σε λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε., η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε αίτημα “εκκαθάρισης εν λειτουργία” ώστε η Αναπτυξιακή να ολοκληρώσει το έργο που είχε αναλάβει κατά το παρελθόν. Αμεσα δε, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη σύσταση και λειτουργία νέου αυτοδιοικητικού αναπτυξιακού οργανισμού, κατά τις προβλέψεις του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε”.

Ανάλογη, ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί, ήταν και η τοποθέτηση που έκανε ο περιφερειάρχης και στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ελήφθησαν τρεις ομόφωνες αποφάσεις για ισάριθμα θέματα, τα οποία αφορούσαν την προώθηση μελετών έργων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Post                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ed: 17 Nov 2020 11:16 AM PST

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2021, ύψους 6.580.000 ευρώ.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και τους ΚΑΠ, ενώ οι πιστώσεις του κατανέμονται ισομερώς στις Περιφερειακές Ενότητες. Τα έργα, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο Τ.Π. είναι μόνο συνεχιζόμενα έργα, με έμφαση στο οδικό δίκτυο και στα αντιπλημμυρικά κι ακόμα σε δενδροφυτεύσεις, αλλά και στην επαναλειτουργία των ΚΕΚ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος προς το σώμα τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Η οποιαδήποτε κριτική θα πρέπει να συνοδεύεται με αντιπρόταση για την κατανομή των εν λόγω πόρων, πρόταση η οποία δεν κατατέθηκε όμως. Αλλωστε, υπάρχουν και άλλα προγράμματα, με πολύ περισσότερες πιστώσεις για τεχνικά έργα” σημείωσε ο Π. Νίκας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα περίπου 7 εκ. ευρώ που διατέθηκαν για την αποκατάσταση υποδομών των πυρόπληκτων περιοχών της ανατολικής Κορινθίας και της ανατολικής Μάνης.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το αποκαλούμενο πλέον ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης), που θα έχει πενταετή διάρκεια.

Περίπου 1.600 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα ενίσχυσης μμε που έπληξε η πανδημία

Posted: 17 Nov 2020 11:15 AM PST

Περί τις 1.600 επιχειρήσεις στις πέντε Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται να ωφεληθούν στο πλαίσιο της δράσης 3.α.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020, η δημόσια δαπάνη για την οποία ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ.

ΟΙ ΚΑΔ των επιχειρήσεων που είναι δικαιούχοι της εν λόγω δράσης έχουν προταθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και ισχύουν για όλη τη χώρα, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με αδιάβλητα κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι με την τρίτη τροποποίηση της εν πιο πάνω πρόσκλησης για την δράση 3.a.4 που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και δημοσιοποιήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Πελοποννήσου (ΕΥΔΕΠ), παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έως τις 15  Δεκεμβρίου 2020 (στις 3 το μεσημέρι).

Στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

  • Στο πλαίσιο αυτό, η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, σύμφωνα με τα κατωτέρω οριζόμενα.
  • Οι ενισχύσεις θα χορηγηθούν με βάση το προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και η δράση δε σωρεύει με το de Minimis.

Την 3η τροποποίηση της εν λόγω δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ψηφιακή ελληνο-γερμανική ημερίδα για την διαχείριση των υδατικών πόρων στην Ελλάδα

Posted: 17 Nov 2020 11:13 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην ψηφιακή ημερίδα με θέμα την διαχείριση των υδατικών πόρων στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη και διοργανώθηκε από το ΕλληνοΓερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και διεθνοποίησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στόχος της ημερίδας ήταν να φέρει σε επαφή ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με ους τομείς διαχείρισης των υδατικών πόρων ώστε με την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας να δημιουργηθούν συνεργασίες και συνέργειες σε αυτούς τους τομείς.

Στην ψηφιακή ημερίδα, εκ μέρους του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης παρουσίασε τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο για την διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια στελέχη από συνολικά 12 γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην διαχείριση των υδατικών πόρων παρουσίασαν μεθόδους και τεχνικές με τις οποίες πετυχαίνουν την βέλτιστη διαχείριση.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την ημερίδα παρακολούθησε ο συνεργάτης της Παναγιώτης Λιοντήρης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Α.Ο.Κ.  Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Posted: 17 Nov 2020 04:53 AM PST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Α.Ο.Κ.  Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Πρόσκληση Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19»

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ανακοίνωση Π.Ε. Αργολίδας για μέτρα λόγω covid-19

Posted: 17 Nov 2020 04:07 AM PST

Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με πέντε (5) άτομα του Υποέργου 1 «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ »της Πράξης «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Posted: 17 Nov 2020 03:07 AM PST

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here