Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Εξαιρετικά θετικές οι εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκαθαρίζει τα πράγματα η απάντηση του Γερ. Θωμά

Posted: 12 Jun 2020 10:00 AM PDT

“Πλήρη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά” εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΔΕ∆Α (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου) οι οποίες δρομολογούνται μετά την απολύτως διευκρινιστική απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σε σειρά σχετικών ερωτήσεων και αναφορών βουλευτών, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι “ο νέος περιφερειάρχης έχει προβλέψει 20.000.000 ευρώ για αυτό το έργο και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να είναι διαθέσιµη η χρηµατοδότηση µέσω του ΕΣΠΑ µέχρι το Σεπτέµβριο”, ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο ότι η ΔΕΔΑ “έχει κάνει ήδη τα απαραίτητα βήµατα προκειµένου να εξασφαλίσει την προετοιµασία του έργου. Σε συνεργασία µε την κυβέρνηση και τον ΔΕΣΦΑ δροµολογούνται τα απαιτούµενα έργα από τον Διαχειριστή του Συστήµατος Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο (…) για την τροφοδότηση της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Αργους και του Ναυπλίου”.

Ο Γ. Θωμάς παραθέτοντας και σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΑ προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι πλέον “έχει τώρα συµπεριληφθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα του ΔΕΣΦΑ η τροφοδότηση της Σπάρτης και της Καλαµάτας, έτσι ώστε να προχωρήσουν αυτές οι υποδοµές και να επεκταθεί το Δίκτυο στις πόλεις της Πελοποννήσου. Ολα τα παραπάνω αφορούν σε ενέργειες οι οποίες έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους µήνες µε µεθοδική δουλειά όλων των εµπλεκόµενων µερών”.

“ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”

“Οι θέσεις της Περιφέρειας ικανοποιήθηκαν πλήρως και ως εκ τούτου αισθάνομαι κι εγώ πλήρως ικανοποιημένος. Χαίρομαι πάρα πολύ, είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την απάντηση του υφυπουργού και από τις εξελίξεις που δρομολογεί” σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Οπως γνωστοποίησε δε, τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί τη ΔΕΔΑ, στην Αθήνα, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “να ξεκαθαρίσουμε τις βεβαιότητες στις οποίες αναφερόμουν όλο αυτό το διάστημα, όπως το χρονοδιάγραμμα και τα τιμολόγια”.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε, παράλληλα, ευχαριστίες προς “όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειας, η οποία ως στόχο είχε -και πάντα θα έχει- την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που φέρει το φυσικό αέριο”.

Την πλήρη απάντηση του υφυπουργού Ενέργεια Γεράσιμου Θωμά μπορείτε να δείτε εδώ:

Απάντηση

Το αναφερόμενο έγγραφο της ΔΕΔΑ μπορείτε να δείτε εδώ:

6258-ΔΕΔΑ

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον Σύνδεσμο Καλαμάτας και το Σωματείο Ταξί Μεσσήνης

Posted: 12 Jun 2020 09:59 AM PDT

Με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας και το Σωματείο Ταξί Μεσσήνης συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη συνάντηση, που έγινε με την ευκαιρία της επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της μεταφοράς των μαθητών, συζητήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να τηρούνται κατά τη μεταφορά μαθητών και τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων ενημέρωσαν από την πλευρά τους τον αντιπεριφερειάρχη για τη μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη ο κλάδος τους κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσαν αίτημα για τη στήριξή τους προκειμένου να αναπληρώσουν την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν.

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην ΟΡΤ

Posted: 12 Jun 2020 09:58 AM PDT

Συνέντευξη στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΟΡΤ) έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του Π. Νίκα στις περυσινές αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προσκλήσεις του ΕΣΠΑ για Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας στον Δήμο Καλαμάτας

Posted: 12 Jun 2020 09:57 AM PDT

Δύο νέες προκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.550.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Πελοποννήσου, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Καλαμάτας.

Οι προσκλήσεις που αναφέρονται στον Δήμο Καλαμάτας αφορούν την ίδρυση και λειτουργία α) Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) για άτομα με ειδικές ανάγκες η δημόσια δαπάνη για το οποίο προϋπολογίζεται σε 1.650.000 ευρώ, και β) Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) με προϋπολογιζόμενη δημόσια δαπάνη 900.000 ευρώ.

Και οι δύο προσκλήσεις εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας “Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση” και καλύπτουν την ανάγκη διεύρυνσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για τις ευάλωτες ομάδες.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ και η προθεσμία υποβολής τους -και για τις δύο προκλήσεις- λήγει την Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11.59 τα μεσάνυχτα.

ΣΚΟΠΟΣ

Οσον αφορά το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) για άτομα με ειδικές ανάγκες, η εν λόγω δράση αφορά επιχορήγηση για την ίδρυση και τη λειτουργία του για τρία χρόνια.

Αμεσα ωφελούμενοι είναι άτομα με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία, στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Σε δεύτερο βαθμό ωφελούμενοι είναι τα μέλη των οικογενειών τους, στα οποία θα δίνεται η δυνατότητα συνέχισης ή εξεύρεσης εργασίας ή η ελάφρυνση όσων εξ αυτών δεν δύναται για λόγους οικονομικούς ή κοινωνικούς να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα στα ωφελούμενα άτομα.

Οσον αφορά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η εν λόγω δράση αφορά επιχορήγηση για την ίδρυση και τη λειτουργία του για τρία χρόνια.

Αμεσα ωφελούμενοι είναι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει, στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου. Σε δεύτερο βαθμό ωφελούμενοι είναι τα μέλη των οικογενειών τους, στα οποία θα δίνεται η δυνατότητα συνέχισης ή εξεύρεσης εργασίας ή η ελάφρυνση όσων εξ αυτών δεν δύναται για λόγους οικονομικούς ή κοινωνικούς να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα στα ωφελούμενα άτομα.

 

Αναλυτικά τις δύο προσκλήσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ:

Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) για άτομα με ειδικές ανάγκες

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)

Η ομάδα επιχειρηματικότητας του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 12 Jun 2020 09:54 AM PDT

Με τους μαθητές της ομάδας επιχειρηματικότητας του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Οι μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, παρουσίασαν στον αντιπεριφερειάρχη την μαθητική επιχείρηση που δημιούργησαν, εν μέσω πανδημίας, με την ονομασία “City Explorers”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Η μαθητική επιχείρηση αφορά τη δημιουργία -με προδιαγραφές εμπορίου- ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού ανταλλαγής γνώσεων με διαδραστικό τρόπο, το κυρίαρχο θέμα στο οποίο είναι η Καλαμάτα και η ιστορία της. Στόχος του παιχνιδιού, εκτός από τη διασκέδαση, είναι η απόκτηση γνώσεων, η ανάπτυξη της σκέψης, η δημιουργία, η ευχαρίστηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού επιχείρησε για λίγο να παίξει μαζί με τους μαθητές το παιχνίδι, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, για την ευρηματικότητά τους και τη δημιουργικότητα που επέδειξαν σε όλο το διάστημα ολοκλήρωσης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Ο Στ. Αναστασόπουλος, τέλος, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου και τον διευθυντή Νίκο Πεφάνη για την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας της επιχειρηματικής ομάδας και της καλλιέργειας της παιδείας, μέσω τέτοιων διαδραστικών μεθόδων.

Εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού στην περιοχή του Ισθμού

Posted: 12 Jun 2020 09:52 AM PDT

Εργασίες συντήρησης των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κόμβων στην περιοχή του Ισθμού έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα από συνεργείο της Π.Ε. Κορινθίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής επισκέφθηκε τα σημεία που γίνονταν εργασίες και ζήτησε από τους υπαλλήλους “να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό”, προκειμένου -όπως είπε- “η περιοχή γύρω από τον μοναδικό σε όλη την Ελλάδα Ισθμό, να είναι ευπρεπισμένη”.

Οι εργασίες, που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφορούν διαγραμμίσεις, καθαρισμούς, κλαδέματα, φυτεύσεις, καθαριότητα, βαψίματα κά.

Στην Τρίπολη την ερχόμενη εβδομάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου

Posted: 12 Jun 2020 09:48 AM PDT

Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου, στην Τρίπολη, στελέχη της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, τα οποία το ενημέρωσαν πως την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στη σημερινή συνάντηση, τα στελέχη της Επιτροπής Κ. Πετροπούλου και Κ. Αυδίκου, συζήτησαν με τον Π. Νίκα για τον εορτασμό, τον ερχόμενο χρόνο, των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ενημερώθηκαν σχετικά με τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Αρωγός των Επιμελητηρίων η Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 12 Jun 2020 09:48 AM PDT

“Θα είμαστε πάντα αρωγός, συμπαραστάτης και συνβοηθός στον αγώνα των Επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα γενικότερα” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων των 5 νομών της Περιφέρειας.

“Ανέλυσα τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια και τους στόχους για τον κάθε νομό, τα μεγάλα έργα που είναι εν όψει και συναποφασίσαμε για μια κοινή πορεία συνεννόησης και συναντίληψης για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, την αναβάθμισή της και τη γενικότερη πρόοδο” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Οπως έγινε γνωστό δε, θα υπάρχουν τακτικές συναντήσεις του Π. Νίκα με τους πέντε προέδρους, είτε κοινές, είτε στην έδρα του καθενός.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 12 Jun 2020 08:18 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 114 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 69 με άδειες ειδικού σκοπού.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 12 Ιουνίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here