Τα νέα της Περιφέρειας

0
Καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Posted: 23 Dec 2020 10:44 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 937.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 23 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 937 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133.365, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες.

5.267 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.198 (29,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.402 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.776 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 16, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.262.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 9, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Απαιτητές από το Περιφερειακό Ταμείο οι πλεονασματικές πιστώσεις των συμβάσεων της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 23 Dec 2020 10:40 AM PST

Να καταβάλει η “Πελοπόννησος” Α.Ε. τις πλεονασματικές πιστώσεις των προγραμματικών συμβάσεων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 900.000 ευρώ, ζητεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με απόφαση που έλαβε κατά τη συνεδρίασή του σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στην οποία ενέκρινε την πιστοποίηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Εφόσον η “Πελοπόννησος” Α.Ε. δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλλει τις απαιτητές αυτές πιστώσεις, η οφειλή θα βεβαιωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ και θα γίνουν απαιτητές από τα εκτελεστά μέλη της Περιφέρειας.

Στη σημερινή συνεδρίασή του, εξ άλλου, το Περιφερειακό Ταμείο προέβη στην έγκριση προγραμματικών συμβάσεων για έργα, μεταξύ των οποίων, η προμήθεια και εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, ο δρόμος Βασιλίτσι – Κορώνη, η προμήθεια και εγκατάσταση κερκίδων στα γήπεδα Ανδρούσας, Βαλύρας και Αγίου Νικολάου Μπούκας στη Μεσσήνη κ.α.

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών με τον γ.γ. διαχείρισης αποβλήτων

Posted: 23 Dec 2020 10:39 AM PST

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας- υπό τον συντονισμό του Μανώλη Γραφάκου, γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, παρουσία και του αρμόδιου για το Περιβάλλον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, σημαντική πλειονότητα των περιφερειαρχών συγκλίνουν σε έναν τρόπο διαχείρισης ανάλογο με αυτόν που εφαρμόζει στην Αττική ο ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής).

Ο ΕΣΔΝΑ, σημειώνεται, είναι ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων για το σύνολο των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο μετέχουν η μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής και υποχρεωτικά όλοι οι δήμοι του νομού.

Σκοπός του Συνδέσμου, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, είναι “η προσωρινή αποθήκευση, η επεξεργασία, η μεταφόρτωση, η ανακύκλωση και η εν γένει αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων, η λειτουργία σχετικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και η αποκατάσταση υφισταμένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ) εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής”.

Σε διαβούλευση θα τεθεί το σχέδιο του πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 23 Dec 2020 10:38 AM PST

Παραδόθηκε σήμερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το σχέδιο του περιφερειακού προγράμματος ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πενταετία 2021 – 2025.

Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται κυρίως στην διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά την διάρκεια της εν λόγω πενταετίας, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 120.000.000 ευρώ.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, το εν λόγω σχέδιο του περιφερειακού προγράμματος ανάπτυξης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις αναφορικά με την κατανομή των πιο πάνω πιστώσεων,

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η προγραμματική Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΕΜΠ για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ρύπανσης που προκαλείται από τον κύκλο εργασιών των πυρηνελαιουργείων

Posted: 23 Dec 2020 10:37 AM PST

Την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην χθεσινή της συνεδρίαση.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η έρευνα για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της ρύπανσης που προκαλείται από τον κύκλο εργασιών των πυρηνελαιουργείων.

Ακόμα, η Επιτροπή -όσον αφορά την Π.Ε. Μεσσηνίας- ενέκρινε προγραμματικές συμβάσεις με τα εξής αντικείμενα:

α) Προμήθεια μεταλλικών κερκίδων, προκατασκευασμένων αποδυτηρίων και ηλεκτρολογικού υλικού στο γήπεδο Ανδρούσας (προϋπολογισμός 74.200 ευρώ)

β) Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στο δημοτικό γήπεδο Βαλύρας και στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Νικόλαου Μπούκας (προϋπολογισμός 60.000 ευρώ)

γ) Δημοτικός δρόμος από 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς συνοικισμό Λειβαδάκια (προϋπολογισμός 241.000 ευρώ)

δ) Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου της μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά (προϋπολογισμός 245.000 ευρώ).

Ενημέρωση για τις δράσεις που αφορούν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΠΕΠ -για εκσυχρονισμό αφ’ ενός και για ενίσχυση των πληγεισών από την πανδημία αφ’ ετέρου

Posted: 23 Dec 2020 10:35 AM PST

Από την ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος) Πελοποννήσου γίνονται γνωστές δύο αποφάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με τις δράσεις στο πλαίσιο του ΠΕΠ που αφορούν επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, οι δύο εν λόγω αποφάσεις αφορούν:

α) Εγκριση συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων για τη δράση 3.a.2.2 “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

β) Τροποποίηση της πρώτης έκδοσης αρχείου Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων για τη δράση 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

Τις σχετικές αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ, αναλυτικά:

α) Απόφαση έγκρισης FAQs 3.a.2.2 ΩΔΞΑ7Λ1-ΗΑΨ

β) Τροποποίηση της πρώτης έκδοσης αρχείου Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων 6ΣΠ97Λ1-ΟΧ8

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων προς ένταξη στο Ε.Π. “Αλιεία και Θάλασσα”

Posted: 23 Dec 2020 10:32 AM PST

Δημοσιοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ η πρόσκληση υποβολής προτάσεων από ενδιαφερόμενους φορείς να εντάξουν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020” και συγκεκριμένα στην προτεραιότητα 4 “Αύξηση της απασχόλησης και εδαφικής συνοχής”, έργα που αφορούν “δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών”.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΘΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας) και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 600.000 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ και αλιευτικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Η προκήρυξη με το σύνολο των παραρτημάτων της βρίσκεται αναρτημένη  στην ιστοσελίδα της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας” (www.anmess.gr).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 63.1 – CLLD.18- «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη για το προνοιακό κέντρο της Ευαγγελίστριας, στο Ναύπλιο

Posted: 23 Dec 2020 10:31 AM PST

Η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός προνοιακού κέντρου από τον ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο και την μητρόπολη Αργολίδας, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου, μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση, εγγίζει τα 900.000 ευρώ.

Εκταμίευση 509.964,53 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 23 Dec 2020 10:30 AM PST

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 509.964,53 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here