Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

Posted: 28 Dec 2020 10:45 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 476.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 28 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 476 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.931, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες.

5.356 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.165 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.899 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 12, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.021.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Συναντάται με 3 υπουργούς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 28 Dec 2020 10:41 AM PST

Συναντήσεις με τρεις υπουργούς θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και δύο ώρες αργότερα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο περιφερειάρχης θα συζητήσει με τους υπουργούς όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

Posted: 28 Dec 2020 10:40 AM PST

Με συνολικά 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 4 το απόγευμα.

Τα 13 θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 29-12-2020

Συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 28 Dec 2020 10:39 AM PST

Συνολικά 26 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση θα γίνει, με τηλεδιάσκεψη, μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι η εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 46

Θέματα του Δήμου Μεσσήνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Αθανασόπουλο

Posted: 28 Dec 2020 10:36 AM PST

O δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι θα είναι ένα από τα ζητήματα που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα συζητήσει κατά τη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Το θέμα αυτό συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης και στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 28 του μήνα, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

“Ενημέρωσα τον δήμαρχο για την πορεία του έργου, το οποίο δείχνει τις κακοδαιμονίες του ελληνικού δημοσίου, με το κόστος να έχει προκύψει διπλάσιο του αρχικά προϋπολογισθέντος” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι στη συνάντησή του, μεθαύριο Τετάρτη με την υπουργό Πολιτισμού θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, “προκειμένου να δοθεί η τελική λύση για την διάβαση του δρόμου από την περιοχή των αρχαιοτήτων”.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, αναφέρθηκε και στην χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ για την αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Μεσσήνη και πρόσθεσε ότι εξέφρασε στον Γ. Αθανασόπουλο θετική προαίρεση αναφορικά με το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Μεσσήνης και υπουργείου Πολιτισμού με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης για νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να τεθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, η οποία αρχίζει πολύ σύντομα. Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 προέχει το Μουσείο της Χώρας.

Στην ίδια συνάντηση επισημάνθηκε επίσης η ένταξη στο ΕΣΠΑ με 19.500.000 ευρώ του δρόμου Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, προσθέτοντας παράλληλα ότι στο νέο ΕΣΠΑ προγραμματίζεται η ένταξη μελέτης για τον νέο οδικό άξονα  Αρφαρά – Λάμπαινα, που θα συνδέει ουσιαστικά την Αρχαία Μεσσήνη με τον αυτοκινητόδρομο. Αναφέρθηκε, επίσης, ο περιφερειάρχης και στο προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης, η υλοποίηση της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας, καθώς και η εξελισσόμενη εργολαβία βελτίωσης της 3ης επαρχιακής οδού, αλλά και η χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ, μέσω του ΠΑΑ (Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης) 2014 – 2020, έργων αγροτικής οδοποιίας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμα ότι η μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ αναφερόμενος στην μελέτη για την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου -με δαπάνη που εκτιμάται περί τα 700.000 ευρώ- ανέφερε ότι το κόστος προτίθεται να καλύψει η Περιφέρεια.

Τέλος, στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Μεσσήνης, έγινε αναφορά στην μελέτη για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στην περιοχή Τρικόρφου, με σκοπό την ενίσχυση της εγγειοβελτιωτικής υποδομής της εν λόγω περιοχής.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Αν. Τζανή

Posted: 28 Dec 2020 10:35 AM PST

Συνάντηση είχε σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιο Τζανή.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα του νοσοκομείου της αρκαδικής πρωτεύουσας, το οποίο -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- η Περιφέρεια συνδράμει, τόσο οικονομικά, όσο και μελετητικά.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Posted: 28 Dec 2020 10:34 AM PST

Ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το θέμα της αναθεώρησης του απερχόμενου ΕΣΠΑ αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, αντικείμενα στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η προετοιμασία είναι εξαιρετική και δεν υφίσταται καμία ανησυχία όσον αφορά τα έργα που η Περιφέρεια προτείνει να χρημαδοτηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του εν λόγω προγράμματος.

Πίστωση 11,5 εκ ευρώ από το το ΕΤΠΑ για εξοπλισμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 28 Dec 2020 10:32 AM PST

Πρόταση για την χρηματοδότηση, μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της δράσης “Αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης – εξοπλισμός” καλούνται να υποβάλλουν τα Τεχνικά – Επαγγελματικά Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η συγχρηματοδοτούμενη  δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση ανέρχεται σε 11.500.000 ευρώ και η προθεσμία υποβολής προτάσεων -αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon.ops.gr/– λήγει στις 31 Μαρτίου 2021.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης επιδιώκεται η αναβάθμιση υποδομών της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικότερα των Τεχνικών – Επαγγελματικών Λυκείων και των Εργαστηριακών Κέντρων, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, με επικέντρωση στις επιμέρους ανάγκες, όπως καταγράφονται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η δράση αφορά στην προμήθεια εργαστηριακού και λοιπού εξοπλισμού λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένου και εκπαιδευτικού εξοπλισμού πληροφορικής.

Ο εξοπλισμός λειτουργίας θα επιλέγεται μετά από αιτιολόγηση, στη βάση της χαρτογράφησης των υφισταμένων υποδομών και των αναγκών της Περιφέρειας και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ασκούμενη πολιτική στον αντίστοιχο τομέα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στη χωροθέτηση της υποδομής (προσβασιμότητα, εξυπηρετούμενος πληθυσμός, δυνατότητα επέκτασης), στη σχέση κόστους – οφέλους (κόστος ανά μονάδα δυναμικότητας / ωφελούμενων) και στην εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για την λειτουργία της.

Την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

6ΨΚΜ7Λ1-9ΧΘ 

Παράταση προθεσμιών υποβολής προτάσεων σε τρεις δράσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου

Posted: 28 Dec 2020 10:30 AM PST

Παράταση μέχρι και την 1η Μαρτίου 2021 δίνεται στην προθεσμία υποβολής προτάσεων ένταξης σε τρεις δράσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 που προκηρύσσονται με ισάριθμες προσκλήσεις του ΕΤΠΑ.

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις των εν λόγω προσκλήσεων που δημοσιοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου αφορούν:

α) Την προϋπολογισμού 2.010.000 ευρώ δράση “Διαχείριση οικιακών απορριμμάτων Δήμου Ανατολικής Μάνης”

β) Την προϋπολογισμού 700.000 ευρώ δράση “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς”

γ) Την προϋπολογισμού 625.000 ευρώ δράση “Αναβάθμιση Οικιστικού περιβάλλοντος Δήμου Δυτικής Μάνης”

Τις αποφάσεις με τις τροποποιήσεις για τις πιο πάνω δράσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

α) ΨΕΔΡ7Λ1-ΦΧ1 OXE3 

β) 6Π4Α7Λ1-Σ8Ω OXE 

γ) 66ΔΥ7Λ1-ΓΗΕ OXE5 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here