Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Εορτασμός για την Πρωτοχρονιά στην Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 04 Jan 2021 09:58 AM PST

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, έγινε η υποδοχή του νέου χρόνου από τις Αρχές στην Π.Ε. Κορινθίας.

Στη συνέχεια,  στο διοικητήριο της Π.Ε Κορινθίας, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας, σε εκδήλωση με ελάχιστο αριθμό παρισταμένων, λόγω τω υγειονομικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού covid-19.

Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Posted: 04 Jan 2021 09:56 AM PST

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Ο αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες για το γεγονός ότι “βρίσκονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης την πανδημίας”.

Ευχαριστίες, εξ άλλου, εκφράστηκαν και από την πλευρά του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, προς τον αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή “για την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Νοσοκομείου”.

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη στην Μητρόπολη Κορίνθου

Posted: 04 Jan 2021 09:53 AM PST

Με τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην εξαιρετική -όπως τονίστηκε- συνεργασία μεταξύ της Μητρόπολης και της Περιφερειακής Αρχής, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιούνται λύσεις σε ζητήματα, όπως οι επισκευές ναών, αλλά και η παροχή γευμάτων αγάπης.

Συζητήθηκε, εξ άλλου, η δρομολόγηση των σημαντικών έργων που σχεδιάζονται για τον φετινό χρόνο, μεταξύ των οποίων η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 του έργου του Γηροκομείου στην Κόρινθο, η οποία αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς και η αναβάθμιση του κτηρίου δίπλα από τον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, στο οποίο προσφέρονται τα γεύματα αγάπης.

Καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

Posted: 04 Jan 2021 09:51 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 427.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 4 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 427 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.526, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.478 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.054 (29,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

407 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 268 (65,8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 82,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 902 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 54 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.011 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.976 (59,4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 22, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.155.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 8, στην Π.Ε. Αρκαδίας 5, στην Π.Ε. Κορινθίας 1, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Αύξηση κρουσμάτων covid-19 διαπιστώθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύσκεψη για το ζήτημα υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 04 Jan 2021 09:51 AM PST

Στην χαλάρωση που επιδείχθηκε κατά την περίοδο των γιορτών αποδίδεται η αύξηση, το περασμένο τετραήμερο, των καταγεγραμμένων κρουσμάτων covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτή η άποψη διατυπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Στην ίδια σύσκεψη εκφράστηκε η εκτίμηση ότι -για τον πιο πάνω λόγο- αναμένεται τις επόμενες δέκα ημέρες τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένος αριθμός βεβαιωμένων κρουσμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οργάνωση Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή

Posted: 04 Jan 2021 09:50 AM PST

Η οργάνωση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εφαρμογής από εφέτος του ψηφιακού συστήματος ανταλλαγής εγγράφων ΙΡΙΔΑ, καθώς και του διπλογραφικού συστήματος, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, με τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Οικονομικού των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, η εφαρμογή από εφέτος διπλογραφικού συστήματος στην Περιφέρεια θα παρέχει την αναγκαία πιστοποίηση και διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, έδωσε εντολή να δημιουργηθεί σε όλες οι υπηρεσίες τμήμα εσόδων / ταμειακή υπηρεσία, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι ξεκινά περί τις 15 Ιανουαρίου και το ψηφιακό πρόγραμμα ανταλλαγής εγγράφων ΙΡΙΔΑ, το οποίο -όπως τόνισε- “αποτελεί στοιχείο του επιτελικού κράτους”.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι θα δίνονται βεβαίως υπερωρίες, “όμως μόνο με προέγκριση, προκειμένου να υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου”.

Τέλος, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι υπάρχει πρόθεση να ανανεωθούν -καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας- οι πρόσφατα ολοκληρωθείσες τετράμηνες συμβάσεις, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα έλθει στην Οικονομική Επιτροπή προς συζήτηση και έγκριση.

Τις Διευθύνσεις Τεχνικών έργων σε όλες τις Π.Ε. θα επισκεφθεί μέσα στον Ιανουάριο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 04 Jan 2021 09:48 AM PST

Τηλεδιάσκεψη με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με την συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών των εν λόγω υπηρεσιών, είχε το πρωί σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, προτίθεται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος Ιανουαρίου να έχει επισκεφθεί όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας, ζητώντας μέχρι τότε να τον αναμένουν εισηγήσεις για όλα τα θέματα αρμοδιότητας των πιο πάνω Διευθύνσεων.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας έχει ζητήσει επιπλέον να λάβει έγγραφη ενημέρωση σχετικά με ποιο αντικείμενο θα απασχολείται ο κάθε μηχανικός και τον συγκεκριμένο χρόνος παράδοσης της εργασίας που του έχει ανατεθεί: “Στόχος είναι να έχω εικόνα της εξατομικευμένης ευθύνης του καθενός σε όλες τις Π.Ε.” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος επίσης συζήτησε επίσης για την ανάγκη σήμανσης, με πινακίδες της Περιφέρειας, των εκτελούμενων έργων, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης των εν λόγω έργων.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους νεοπροσληφθέντες συμβασιούχους στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 04 Jan 2021 09:45 AM PST

Συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους 10 συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι προσλήφθηκαν για να στελεχώσουν την Διεύθυνση και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας στις Π.Ε. της Περιφέρειας, μετά από σχετικό πανελλαδικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι με 8μηνες συμβάσεις απασχολούμενοι, είπε ο περιφερειάρχης, τίθενται υπό τον συντονιστή και τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το βασικό έργο των δέκα αυτών υπαλλήλων, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι η “ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορονοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και η συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής”, συνεργαζόμενοι με τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε παράλληλα, ότι τα δέκα αυτά άτομα θα έχουν παρουσία όπου προκύπτουν προβλήματα πολιτικής προστασίας, ενώ έδωσε εντολή για συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας ανά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες τους ώστε, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις, να τις συνδράμει η Περιφέρεια.

Οι προσληφθέντες, ανά Π.Ε., είναι οι εξής:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Βασιλική – Χρυσάφω Λιώση, Αγγελική Θεοδοσίου

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Κοσμάς Μπλέσιος, Μαρία Παπαδοπούλου, Αθανάσιος Κόκκορης, Νεκταρία – Ευαγγελία Σιάμπου

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Αναστασία Δασκαλοπούλου, Ελενα Γεωργουλή

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Σταυρούλα Σπυράκη, Δήμητρα Μπουζιάνη

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Γιώργος Κωστούλας, Νίκος Παναγόπουλος

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με την οποία συμπληρώνεται η προηγούμενη που αφορά στην ανάθεση Τομέα Ευθύνης στον Περιφερειακό

Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την απόφαση αυτή μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σύμβαση για σύστημα ασφαλείας στο Φιλιατρινό φράγμα

Posted: 04 Jan 2021 09:43 AM PST

Σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας όσον αφορά την περιφρούρηση του Φιλιατρινού φράγματος υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here