Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Εντατικές προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην ορεινή Κορινθία

Posted: 16 Jan 2021 09:48 AM PST

Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με δικά της και με μισθωμένα μηχανήματα προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί στην κυκλοφορία -έστω με αντιολισθητικές αλυσίδες, σε κάποιες περιπτώσεις- οι δρόμοι στην ορεινή Κορινθία, η οποία υφίσταται σε μεγαλύτερο βαθμό, συγκριτικά με άλλες περιοχές της Περιφέρειας, τις συνέπειες του χιονιά της κακοκαιρίας “Λέανδρος”.

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας είχε τεθεί σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή και υπό τον γενικό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, σε συνεργασία με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, ενεργοποιήθηκε όπου παρέστη ανάγκη.

Στην ορεινή Κορινθία,  βρέθηκαν επί τόπου ο αντιπεριφερειάρχης Τάσο Γκιολής και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μαζί με το προσωπικό και τα μηχανήματα που απαιτούνταν για να παραμείνουν οι δρόμοι προσβάσιμοι, με την χρήση βέβαια αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ορισμένες περιοχές της ορεινής Κορινθίας, εξ άλλου, υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες συνέπειες της κακοκαιρίας στα ενεργειακά δίκτυα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Oπως γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου με νεότερη ανακοίνωσή της, αργά σήμερα το απόγευμα η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν η ακόλουθη:

Στην Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Προβλήματα υφίστανται στην ορεινή Κορινθία όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Στην Επ. Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας από το 14ο χλμ έως το 35ο χλμ.

– Στην Επ. Οδό Γκούρας- Κιάτου από το 8ο χλμ έως τη Γκούρα.

– Στην Επ. Οδό Δερβενίου-Γκούρας από το 5ο χλμ έως τη Γκούρα.

– Στην Επ. Οδό Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χλμ έως τον Πύργο.

– Στην Επαρχιακή Οδό Κλένιας – Αγιονορίου – Στεφανίου.

– Στην Επαρχιακή Οδό Σοφικού – Αγγελοκάστρου.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr), υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Posted: 16 Jan 2021 09:39 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 510.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 16 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.370, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.721 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.355 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.213 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 14, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.744.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 5, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Χιονιάς στην ορεινή Κορινθία, αντιολισθητικές αλυσίδες σε μέρος του τοπικού οδικού δικτύου – άμεση η ενεργοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 16 Jan 2021 06:15 AM PST

Η κακοκαιρία “Λέανδρος” εκδηλώνεται σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου από χθες τη νύχτα Παρασκευής προς σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.

Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός της Περιφέρειας είχε τεθεί σε επιφυλακή και υπό τον γενικό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, σε συνεργασία με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, ενεργοποιήθηκε όπου παρέστη ανάγκη με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χιονόπτωση στην ορεινή Κορινθία, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Σάββατο, βρέθηκαν επί τόπου ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μαζί με το προσωπικό και τα μηχανήματα που απαιτούνταν για να παραμείνουν οι δρόμοι προσβάσιμοι, με την χρήση βέβαια αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ορισμένες περιοχές της ορεινής Κορινθίας, εξ άλλου, υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και συνεργεία εργάζονταν ακατάπαυστα προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες συνέπειες της κακοκαιρίας στα ενεργειακά δίκτυα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Αργά το μεσημέρι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ήταν η ακόλουθη:

Στην Αργολίδαι, την Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Προβλήματα υφίστανται στην ορεινή Κορινθία όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

– Στην Επ. Οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 14ο χλμ έως το 35ο χλμ.

– Στην Επ. Οδό Γκούρας – Κιάτου από το 8ο χλμ έως τη Γκούρα.

– Στην Επ. Οδό Δερβενίου – Γκούρας από το 5ο χλμ έως τη Γκούρα.

– Στην Επ. Οδό Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικάς – Τιτάνης από το 1ο χλμ έως το 13ο χλμ.

– Στην Επ. Οδό Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χλμ έως τον Πύργο.

– Στην Επαρχιακή Οδό Κλένιας – Αγιονορίου – Στεφανίου.

– Στην Επαρχιακή Οδό Σοφικού – Αγγελοκάστρου.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr), υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here