Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Συναντήσεις με πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Αργολίδας είχε στο Ναύπλιο απόψε Παρασκευή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. ΝίκαςPosted: 22 Jan 2021 11:45 AM PST

Το Ναύπλιο επισκέφθηκε το απόγευμα -και μέχρι το βράδυ- σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε δύο συμβάσεις, μία με τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο -δαπάνης 151.642,91 ευρώ- για συμπληρωματικές εργασίες στο έργο που αφορά την ανέγερση κτηρίου παροχής συσσιτίου στον ναό Ευαγγελίστριας του Ναυπλίου, καθώς και μια προγραμματική σύμβαση η οποία αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για το δημόσιο ΙΕΚ του Αργους.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Π. Νίκα με εκπροσώπους του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αργολίδας και του τοπικού τμήματος του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών και πνευματικών φορέων της Αργολίδας και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού Γιώργο Γιαννούση και Τάσο Τσάγκο αντίστοιχα καθώς και με τον πρόεδρο της Ενωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας

Γιώργο Κόνδη, όπως επίσης και με τον Θεοδόση Σπαντιδέα, πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”.

Εκσυγχρονισμός της αίθουσας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. ΚορινθίαςPosted: 22 Jan 2021 11:22 AM PST

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δημιουργίας της νέας αίθουσας διεξαγωγής εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. Κορινθίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν το σύνολο της υποστηρικτικής υποδομής (δίκτυα, rack, switches, ηλεκτρολογικά) σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε από την αρχή διαθέτοντας πλέον πλήρως λειτουργικούς σταθμούς εξετάσεων, με τη δυναμικότητα της αίθουσας να ξεπερνά τα 15 άτομα.

Σύντομα δε, αναμένεται και ο νέος εξοπλισμός που θα ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας, ενώ προβλέφθηκαν και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης της covid-19.

Aπό την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αλλά και ευχαριστίες τόσο προς τα στελέχη των Τμημάτων Πληροφορικής και Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας για το έργο που παρήγαν, όσο και προς το σωματείο των εργαζομένων στην Π.Ε. “για την καλή και αποτελεσματική συνεργασία”.

Προωθείται αποφασιστικά η επανάκαμψη του “Ράλι Ακρόπολις” στα εδάφη της Περιφέρειας ΠελοποννήσουPosted: 22 Jan 2021 11:13 AM PST

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την επανάκαμψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του θρυλικού και παγκοσμίως γνωστού “Ράλι Ακρίπολις” μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, καθώς και δήμαρχοι της Κορινθίας.

Στην διάσκεψη, που διοργάνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, αρμόδιος για την Ερευνα και την Τεχνολογία, συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να καταβάλει το 50% της δαπάνης που αφορά το σκέλος της Πελοποννήσου της φετινής διοργάνωσης του “Ράλι Ακρόπολις”, η αρμοδιότητα για την οποία είναι του υφυπουργείου Αθλητισμού.

“Επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε αυτή η πασίγνωστη διεθνώς διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού να επιστρέψει μόνιμα στα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Τις λεπτομέρειες θα αναλάβουν ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης και από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η διοργάνωση του “Ράλι Ακρόπολις” περιελάμβανε διαδρομές στην Πελοπόννησο ήταν το 2013.

Συμβάσεις αναβάθμισης του αγροτικού δικτύου σε δύο δήμους της Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. ΝίκαςPosted: 22 Jan 2021 11:12 AM PST

Δύο συμβάσεις με ισάριθμους δήμους της Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, από τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, Τάκη Καρβέλα και Γιώργο Λεβεντάκη αντίστοιχα, υπογράφηκαν συμβάσεις -συνολικής δαπάνης περί τις 250.000 ευρώ- που αφορούν το έργο αναβάθμισης του αγροτικού δικτύου στους Δήμου.

Σημειώνεται ότι με το προϊόν της έκπτωσης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ανάλογη παρέμβαση για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, με τους δημάρχους των οποίων Θανάση Βασιλόπουλο και Γιώργο Αθανασόπουλο θα υπάρξει αντίστοιχη διαδικασία υπογραφής σχετικών συμβάσεων.

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΠελοποννήσουΑποφάσεις για σημαντικά θέματα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, το πρωί σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυµης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) και του Δήμου

Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την κατασκευή περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην εν λόγω περιοχή.

Ακόμα, ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου που αφορά τα μέτρα προστασίας και την άρση καταπτώσεων πρανών στην 7η επαρχιακή οδό της Αργολίδας, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ. Παράλληλα, προέβη στη συγκρότηση επιτροπής δημοπρασίας για την διενέργεια διαγωνισμού, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, με αντικείμενο τη συντήρηση τμημάτων του εν λόγω δρόμου, εκτιμώμενης αξίας 1.500.000 ευρώ.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας για την ανάδειξη προσωρινού µειοδότη του με προϋπολογισμό 336.850,21 ευρώ έργου βελτίωσης και αντικατάστασης τμήματος αγωγού του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, από το Παράθυρο έως την κεντρική δεξαμενή των Τροπαίων.

Η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας για την ανάδειξη οριστικού µειοδότη και κατακύρωση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια της Μονής Καλτεζών, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

Επίσης, προχώρησε στην έγκριση του πρακτικού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στον συνοπτικό διαγωνισμό -προϋπολογισμού 74.400 ευρώ- για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο του Λεβιδίου.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, με τηλεδιάσκεψη, μεθαύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί.

Την ημερήσια διάταξη των 29 θεμάτων, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Προκήρυξης θέσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών (ENISA)Posted: 22 Jan 2021 11:08 AM PST

Την θέση του υπεύθυνου δημοσίων συμβάσεων (Public Procurement Officer) προκηρύσσει, με σχετική ανακοίνωσή του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών (ENISA).

Στην ιστοσελίδα του εν λόγω Οργανισμού (www.enisa.europa.eu/recruitment/vacancies) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για την ανωτέρω προκήρυξη, η οποία δημοσιεύεται επίσης και στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ενότητα “Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα / Προσωπικό / Προσλήψεις”.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικώς απευθείας στον εν λόγω Οργανισμό.

Δελτίο Τύπου Π.Ε. Αργολίδας – Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2021Posted: 22 Jan 2021 04:58 AM PST

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑPosted: 22 Jan 2021 03:38 AM PST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε η σχετική εγκύκλιος για την έκδοση και την ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ για το 2021.

Στους Δικαιούχους ΑΜΕΑ παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

(εφόσον το επιθυμούν και πληρούν εισοδηματικά κριτήρια )     

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

 Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διακηρύσσει την ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»Posted: 22 Jan 2021 01:49 AM PST

 Ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ,ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»  

         Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διακηρύσσει την ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ,ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

 Καταληκτική ημερομηνία:   19-2-2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 10.00 π.μ. Προϋπολογισμός: 967.741,94€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%)

Hλεκτρονικός διαγωνισμός με συστημικό κωδικό 109719

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here