Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Συνάντηση για το έργο στο αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών

Posted: 26 Jan 2021 10:38 AM PST

Το έργο στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης των κατάλοιπων στο αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας στην οποία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, με το δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, τον πρόεδρο Ξυλοκέριζας Νίκο Κίννα, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασσίμη και τον πολιτικό μηχανικό της ΕΦΑ Κορινθίας Νίκο Σιδηρόπουλο καθώς και τους συνεργάτες τους, έγινε παρουσίαση της εξέλιξης των εργασιών που υλοποιούνται.

“Το θέμα που μας απασχόλησε είναι η βατότητα του δρόμου σύνδεσης των βόρειων και νότιων άκρων του λιμένα. Σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων μεθοδεύουμε την λύση για το σημαντικό ιστορικό αυτό μνημείο και το έργο έχει ομαλή εξέλιξη” δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού για να σημειώσει καταλήγοντας: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στα έργα Πολιτισμού”.

Συνάντηση με τον νέο Λιμενάρχη Γυθείου είχε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Posted: 26 Jan 2021 10:37 AM PST

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, πραγματοποίησαν ο νέος Λιμενάρχης Γυθείου πλωτάρχης Ευάγγελος Τσάλης και ο υποπλοίαρχος Σωτήριος Βουρλέτσης, συνοδευόμενοι και από τον ανθυπασπιστή του Λιμεναρχείου Γυθείου Γεώργιο Τσούση.

Ο αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τον νέο Λιμενάρχη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του  και ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμεναρχείου “για την διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλουν σε θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, στις δύσκολες εποχές που ζούμε”.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης σημαντικά θέματα που απασχολούν το Λιμεναρχείο Γυθείου και ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι “η Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσει σταθερά να είναι στη διάθεση του Λιμεναρχείου Γυθείου, για την καλύτερη δυνατή και αποτελεσματική συνεργασία των δύο φορέων”.

Καταγράφηκαν 36 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Posted: 26 Jan 2021 10:35 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 842.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 26 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153.226, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.874 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.407 (62,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

283 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 200 (70,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.080 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.692 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.351 (58,9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 36 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.939.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 5, στην Π.Ε. Αρκαδίας 7, στην Π.Ε. Κορινθίας 6, στην Π.Ε. Λακωνίας 6 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 12.

Εξ άλλου, μέχρι και χθες Δευτέρα 25 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 53 (οι 7 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Ανά Γενικό Νοσοκομείο οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 2, Γ.Ν. Ναυπλίου 0, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 5, Γ.Ν. Κορίνθου 12 (4 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 14 και Γ.Ν. Καλαμάτας 20 (οι 3 σε ΜΕΘ).

Καλή η εικόνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την covid-19, εκτίμησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 26 Jan 2021 10:34 AM PST

Το κρίσιμο μέγεθος που πρέπει να αποτιμάται, όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την εικόνα της πανδημίας σε αυτή, είναι οι νοσηλευόμενοι covid-19 στα νοσοκομεία της, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τώρα, επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να ενισχύει στο μέτρο των δυνατοτήτων, αλλά και των αρμοδιοτήτων της, τις δημόσιες δομές υγείας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης -σε παρέμβασή του, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χθες Δευτέρα 25 Ιανουαρίου- επανέλαβε με ιδιαίτερη έμφαση ότι θεωρεί σημαντικότατη την προσφορά των ιδιωτών γιατρών και τη συμβολή τους στην διατήρηση της αντοχής του συστήματος υγείας.

Ανοιξε η πλατφόρμα διαβούλευσης για το σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2021 – 2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 26 Jan 2021 10:33 AM PST

Στο πλαίσιο των διαδικασιών διαβούλευσης και σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2021 – 2027, η Περιφέρεια ενεργοποίησε από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, στον διαδικτυακό σύνδεσμο http://pelop.espa2127.gr/.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση, όπως υπέδειξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα είναι ενεργή μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει αποδελτίωση των απόψεων των συμμετασχόντων.

Οι φορείς και οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στο αναλυτικό ερωτηματολόγιο του συνδέσμου, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχεται εμπεριστατωμένη ενημέρωση επί όλων των επίσημων κειμένων που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση για το πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.

Συμβάσεις για τα αντιδιαβρωτικά στον Κορινθιακό και το οδικό δίκτυο στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 26 Jan 2021 10:32 AM PST

Δύο σημαντικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην Κόρινθο, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Π.Ε. Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση για τα έργα προϋπολογισμού περί τα 3.000.000 ευρώ που στόχο έχουν την αντιδιαβρωτική προστασία των παραλίων του Κορινθιακού Κόλπου από τη θάλασσα, με πρώτο την προστασία του παραθαλάσσιου αισθητικού δάσους του Πευκιά.

Επίσης, με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση 150.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο του εν λόγω δήμου.

Ο περιφερειάρχης, είχε εξ άλλου συσκέψεις με αιρετούς παράγοντες και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας σχετικά με διάφορα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας, μεταξύ των οποίων οι εξελίξεις και ο προγραμματισμός έργων όπως η αναβάθμιση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, το περιβαλλοντικό πάρκο πέριξ της μετρικής σιδηροδροµικής γραµµής στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι, οι παρεμβάσεις στον Ισθμό, ο αναδασμός στη Φενεό, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα διοικητικής φύσης.

Τέλος, ο Π. Νίκας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον βουλευτή Λακωνίας Ν. Κρητικό

Posted: 26 Jan 2021 10:28 AM PST

Θέματα που αφορούν την Λακωνία συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον βουλευτή Νεοκλή Κρητικό, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση, παρουσία και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη, έγινε ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη Λακωνία

εν όψει των επικείμενων επισκέψεων του βουλευτή σε υπουργούς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο δρόμος Πυρί – Σπάρτη, η προοπτική παράκαμψης στο Βλαχιώτη, η γέφυρα της Σκάλας, καθώς και τα έργα στην Ελαφόνησο.

Δήμαρχος Ερμιονίδας προς τον πρωθυπουργό, “είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας των 13.500 μόνιμων κατοίκων”

Posted: 26 Jan 2021 10:26 AM PST

Την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού σύμφωνα με τον οποίο θα λειτουργούσε εμβολιαστικό κέντρο για την covid-19 στο Κρανίδι ζητεί ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με επιστολή που χθες Δευτέρα 25 Ιανουαρίου απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως σημειώνει ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αυτό που τώρα συμβαίνει είναι είτε να υποχρεώνονται οι άνω των 80 χρόνων κάτοικοι του δήμου να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο ή το Αργος, είτε εναλλακτικά να πρέπει να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στις Σπέτσες για να εμβολιαστούν στο εκεί περιφερειακό ιατρείο.

“Ορθά λειτούργησε Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Σπετσών των 4.000 μόνιμων κατοίκων, αλλά την ίδια στιγμή είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας των 13.500 μόνιμων κατοίκων και να καλούνται άνθρωποι, είτε να διανύσουν οδικώς 160 χιλιόμετρα δύο φορές, είτε να επιβιβαστούν σε πλοίο και να κάνουν θαλάσσιο ταξίδι προκειμένου να εμβολιαστούν.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, σας παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο το Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας” καταλήγει ο δήμαρχος Γ. Γεωργόπουλος.

Την επιστολή, την οποία ο δήμαρχος κοινοποιεί επίσης, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα Ιωάννη και Ανδρέα Πουλά, καθώς και στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κατηγορηματική άρνηση των επαγγελματιών του Τουρισμού σε ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο και το Λύκαιο

Posted: 26 Jan 2021 10:24 AM PST

“Οι τουριστικοί επαγγελματικοί φορείς παίρνουν ξεκάθαρη θέση και τάσσονται κατά των ανεμογεννητριών, στηρίζοντας την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του τοπίου, προασπίζοντας την ήπια και ομαλή τουριστική ανάπτυξη, την διατήρηση της αισθητικής και της βιοποικιλότητας του τοπίου και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της περιοχής”.

Τα παραπάνω επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) Κωνσταντίνος Μαρινάκος απέστειλε προς την Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας (ΡΑΕ).

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε η υποβολής αιτήματος από μία εταιρεία για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τόσο στο Μαίναλο, όσο και στο Λύκαιο όρος.

Την επιστολή του προέδρου του ΤΟΠ προς την ΡΑΕ μπορείτε να δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here