Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Posted: 30 Jan 2021 08:58 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 795.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 30 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156.473, εκ των οποίων 52,0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.936 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48.939 (63,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

257 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (72,0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 15 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.779 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.397 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 28 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.087.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 9, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Παραδόθηκαν 500 rapid test από την Π.Ε. Κορινθίας στο Νοσοκομείο της Κορίνθου

Posted: 30 Jan 2021 07:22 AM PST

Στην παράδοση 500 rapid test προς το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου προέβη η Π.Ε. Κορινθίας, δια του αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή, στο πλαίσιο της ενίσχυσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των δημόσιων δομών υγείας στον αγώνα που δίνουν για την αποτροπή της διάδοσης της covid-19.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε το αμέριστο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τους μαχόμενους στην πρώτη γραμμή αμύνης γιατρούς του εθνικού συστήματος υγείας, αναφερόμενος και στην δική του πολυετή θητεία στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κορίνθου.

Οπως σημείωσε ο Τ. Γκιολής, προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Καρπούζη, την διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Βασιλική Κολιού και την υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμώξεων Αφροδίτη Καρρά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά το νοσηλευτικό ίδρυμα της κορινθιακής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι μέσω του ΠΕΠ 2014 – 2020 θα ενισχυθούν με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πολλά τμήματά του -μεταξύ των οποίων το Καρδιολογικό, το Νεφρολογικό, η Παθολογική, το Τμήμα Επειγόντων και τα χειρουργεία.

Σύσκεψη για τις παρεμβάσεις στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου έγινε χθες Παρασκευή στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ

Posted: 30 Jan 2021 07:22 AM PST

Ενημερωτική σύσκεψη αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, εξ αιτίας των πρόσφατων και συνεχιζόμενων καταπτώσεων στο κανάλι χωμάτινων όγκων από τα πρανή του, έλαβε χώρα το πρωί χθες Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη, η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, έλαβε χώρα σε τρία ξεχωριστά δωμάτια με σύνδεση τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης της covid-19.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στη χθεσινή συνάντηση έγινε ενημέρωση σχετικά με τα εξής ζητήματα:

– Ως αιτία των καταπτώσεων οι εκπονηθείσες μελέτες αναφέρουν την απώλεια των λίθινων κρηπιδωμάτων που λειτουργούσαν ως αντιστήριξη και προστασία του πρανούς από την υγρασία και την διάβρωση. Η παρέμβαση που μελετάται, με προϋπολογισμό υλοποίησης περί τα 9.000.000 ευρώ, αφορά μία ζώνη ενός χιλιομέτρου στη διώρυγα -η οποία με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το εν λόγω έργο -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ- “θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά από σχετική πρωτοβουλία των υφυπουργών Χρίστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά και χάρη στην συνδρομή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου, με την συμμετοχή και του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη”.

– Συμφωνήθηκε, μετά από την σχετική παρουσίαση που έκαναν οι καθηγητές Εδαφομηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μιχάλης Καββαδάς και Βασίλης Μαρίνος, να προχωρήσει η εγκατάσταση μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης ο οποίος σε πραγματικό χρόνο θα παρακολουθεί τα πρανή. Αρχικά η εγκατάσταση θα γίνει στην προβληματική περιοχή που χρήζει προσοχής, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για εφαρμογή του μελλοντικά σε όλο το μήκος της διώρυγας, ώστε να προλαμβάνονται πιθανές καταπτώσεις. Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού περί τις 300.000 ευρώ, θα γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο.

– Το προϋπολογισμού περί τις 900.000 ευρώ έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της διώρυγας, προκειμένου να καταστεί η περιοχή ασφαλής για το κοινό, θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της ΑΕΔΙΚ, η οποία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

– Τέλος, από την πλευρά της ΑΕΔΙΚ παρουσιάστηκε η πρότασή της για την περιοχή της Ισθμίας, μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής του Νέου Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Στόχος της πρότασης είναι να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της εταιρείας και παράλληλα να αναδειχθεί η πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνάντηση μετείχαν, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος  Γκιώνης, οι πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ Παντελής Παντελίδης, Βασίλης Ανδρικόπουλος και Γιώργος Ζουγλής αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, οι καθηγητές εδαφομηχανικής του ΕΜΠ Μιχάλης Καββαδάς και Βασίλης Μαρίνος, ο διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Νίκος Νικολάου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση για τουριστικά και άλλα θέματα του Δήμου Ερμιονίδας

Posted: 30 Jan 2021 07:12 AM PST

Ζητήματα που αφορούν κυρίως τον τουρισμό στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου είχε χθες, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου -συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και άλλα στελέχη της Περιφέρειας-, με τον δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Τάσου Γανώση και στελεχών του εν λόγω δήμου.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε το περιθώριο συνεργασίας της Περιφέρειας με τον δήμο πάνω σε διάφορα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και με τις υποδομές της Ερμιονίδας, καθώς και με την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Ερμιονίδας, με σκοπό την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.

Οπως τονίστηκε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται αποτελεσματικά με τους δήμους για τη βελτίωση της προσβασιμότητας αλλά και της φυσικής πρόσβασης των ατόμων σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας. Εγινε αναφορά δε, σε παρεμβάσεις που υλοποιούνται με στόχο την διασφάλιση της προσβασιμότητας για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τα άτομα με αναπηρία κ.α.

“Γίνεται μια σημαντική προσπάθεια παραγωγής έργων που λείπουν από την Περιφέρειά μας. Πλεονέκτημα την επόμενη ημέρα της πανδημίας θα έχει αυτός που θα έχει προετοιμαστει καλύτερα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here