Τα νέα της Περιφέρειας

0
“Αριστα” στην προετοιμασία του αεροδρομίου Καλαμάτας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Posted: 26 Jun 2020 11:22 AM PDT

Ικανοποίηση για το επίπεδο προετοιμασίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ως προς την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας -εν όψει της επαναλειτουργίας του για διεθνείς πτήσεις- εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού θα γίνονται έλεγχοι σε επιβάτες, όχι δειγματοληπτικοί αλλά στοχευμένοι, με την χρήση αλγόριθμου και με τη χρήση βάσης δεδομένων που θα δημιουργείται από τα στοιχεία τα οποία υποχρεωτικά θα συμπληρώνουν όσοι ταξιδεύουν.

Αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη του σχεδιασμού από ιατρικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -στην Καλαμάτα θα συνδράμει η 120 ΠΕΑ, όσον αφορά τους ελέγχους που θα γίνονται στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, θα γίνει άσκηση προσομοίωσης για να διαπιστωθούν τυχόν δυσλειτουργίες στον σχεδιασμό.

Ο υφυπουργός, με την άφιξή του στο αεροδρόμιο, συμμετείχε σε τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, των ανιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου κι Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ταξίαρχου Παναγιώτη Πούπουζα και του περιφερειακού διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Κολυβήρα.

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας -υπό τον υφυπουργό και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- έγινε σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και τα μέτρα προστασίας των κατοίκων και των τουριστών από τον COVID-19.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαματας Θανάσης Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Δυικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Οιχαλίας Σοφιανός Γυπατίδης, οι θεματικοι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και  Άγγελος Χρονάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας, εκπρόσωποι των Ενοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων της Μεσσηνίας, καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Συνάντηση του Τ. Γκιολή με την πρέσβειρα της Σλοβακίας

Posted: 26 Jun 2020 09:39 AM PDT

Την πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιβέτα Χρίκοβα (Iveta Hricova) υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής.

Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση -που έγινε σε θετικό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας- συζητήθηκαν οι δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας αλλά και εμπορικών ανταλλαγών ανάμεσα σε πόλεις περιφερειών των δύο χωρών, όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί και εσπεριδοειδή.

Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας Κωνσταντίνος Πλαπούτας καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πέτρος Οικονόμου.

Ο Τ. Γκιολής, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο, προσκάλεσε την πρέσβειρα να παρευρεθεί στη διοργάνωση «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» στα τέλη Αυγούστου, με την διπλωμάτη να απευθύνει προς τον ίδιο πρόσκληση να επισκεφθεί τη Σλοβακία.

Σύσκεψη φορέων της Μεσσηνίας σήμερα το απόγευμα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Posted: 26 Jun 2020 07:16 AM PDT

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα

Αντικείμενο της εν λόγω συνάντησης, που θα γίνει στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” της Π.Ε. Μεσσηνίας -στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νομό μας του υφυπουργού- είναι η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και τα μέτρα προστασίας των κατοίκων και των τουριστών από τον COVID-19.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων της Μεσσηνίας, καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός έχει προγραμματισμένη επίσκεψη στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 26 Jun 2020 06:30 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Παρασσκευή 26 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 134 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 30 με άδειες ειδικού σκοπού.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 26 Ιουνίου 2020

Εργα καθαρισμού και ευπρεπισμού στην περιοχή του Ισθμού

Posted: 26 Jun 2020 06:18 AM PDT

Συνεχίζονται εντατικά εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού αλλά και ενέργειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή γύρω από τον Ισθμό.

Τα σημεία, στα οποία παρεμβαίνει η υπηρεσία, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, για να κάνει αυτοψία μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάδειξη του Ισθμού είναι μια από τις πρωταρχικές προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής.

 

Πρόγραμμα πρώιμης συγκομιδής σταφυλιών έτους 2019-2020

Posted: 26 Jun 2020 03:59 AM PDT

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά έγγραφα από τους παρακάτω συνδέσμους :

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ_ΠΡΩΙΜΗΣ_ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ

Διακήρυξη έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΕΒ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΥ»

Posted: 26 Jun 2020 03:16 AM PDT

Διακήρυξη έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ»

Posted: 26 Jun 2020 02:54 AM PDT

Πρόγραμμα πρώιμης συγκομιδής σταφυλιών

Posted: 26 Jun 2020 02:08 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ