Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Zημιές από χαλαζόπτωση στην Τριφυλία

Posted: 31 Mar 2021 09:20 AM PDT

Ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Τριφυλίας προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή τα ξημερώματα σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου, με κύριο χαρακτηριστικό την ισχυρή χαλαζόπτωση.

Προξενήθηκαν ζημιές στην Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων και στην Μαραθούπολη σε έκταση που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12.000 στρέμματα,  σε περιοχή που οριοθετείται δυτικά του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος και συγκεκριμένα από το Λαγκούβαρδο έως νοτιότερα της Μαραθούπολης, στην περιοχή Πηγάδια.

Οι υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με το συντονισμό του διευθυντή Αντώνη Παρασκευόπουλου, από το πρωί σήμερα διενήργησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν αρχικά τις ζημιές. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η ελαιοκαλλιέργεια έχει πληγεί σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, ενώ στις καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, εσπεριδοειδών και καρπουζιού η έκταση με την πληγείσα παραγωγή ξεπερνά τα 500 στρέμματα.

Θα εκδοθούν άμεσα οδηγίες από τη ΔΑΟΚ προς τους καλλιεργητές για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν, ενώ η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα αποσταλεί στον ΕΛΓΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες και είχε άμεση ενημέρωση για την πορεία της καταγραφής των ζημιών, επισημαίνοντας ότι “θα γίνουν όλες ο απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις”.

Για το σκοπό αυτό επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Πελοπόννησο Ηλία Αγγελόπουλο, ο οποίος είχε επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή και διαβεβαίωσε ότι η διεκπεραίωση των αιτημάτων αποζημίωσης θα είναι άμεση.

Παράδοση καρδιογράφου στο Κ.Υ. Νεμέας

Posted: 31 Mar 2021 09:18 AM PDT

Στην παράδοση ενός εξακάναλου καρδιογράφου στο Κέντρο Υγείας Νεμέας προέβη σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Η παράδοση, παρουσία και του δημάρχου Νεμέας Κώστα Φρούσιου, έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των δημόσιων δομών υγείας, τις οποίες -όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης- η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει στον αγώνα τους εναντίον της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Νεμέας Στάθης Σκληρός, όπως και ο δήμαρχος, εξέφρασαν ευχαριστίες προς την Περιφέρεια για το συνολικό ενδιαφέρον της για την περιοχή το οποίο μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις.

Εξοπλισμός και rapid test παραδόθηκαν στο Κ.Υ. Αστρους

Posted: 31 Mar 2021 09:16 AM PDT

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και άλλα υλικά παραδόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αστρους σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης -παρουσία και του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη- παρέδωσε ένα δωδεκακάναλο καρδιογράφο αυτόματης διάγνωσης καθώς και ποσότητα rapid test.

Η πιο πάνω ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των δημόσιων δομών υγείας και τα πιο πάνω υλικά και εξοπλισμός προορίζονται για τις ανάγκες λειτουργίας -και εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου- του Κ.Υ. Αστρους, στο οποίο διενεργείται εμβολιασμός εναντίον του νέου κορονοϊού.

Σημειώνεται, ότι η στήριξη του εν λόγω Κ.Υ. συνεχίζεται, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες υπογράφεται η σύμβαση για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του.

Συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 31 Mar 2021 09:15 AM PDT

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας μεταξύ του χωρικού και των δύο θεματικών αντιπεριφερειαρχών Τάσου Γκιολή, Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνάς Κόρκα αντίστοιχα, με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Οικονόμου.

Ο Γ. Οικονόμου με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα θα απασχοληθεί με τα θέματα του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας και του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

Καταγράφηκαν 96 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου

Posted: 31 Mar 2021 09:13 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.616.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 31 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.616, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.511 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63,7% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.701 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή +19,15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου καταγράφηκαν 96 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 6.941.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 16, στην Π.Ε. Αρκαδίας 19, στην Π.Ε. Κορινθίας 43, στην Π.Ε. Λακωνίας 10 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 8.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 152 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 25, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 27, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 27, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 46 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 17 (τα 3 σε ΜΕΘ).

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την έρευνα των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Posted: 31 Mar 2021 09:10 AM PDT

Σε συνεργασία με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) προχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για τον τρόπο διασποράς της covid-19.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή υγειονομικών, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία καθημερινής συλλογής των δειγμάτων από την Περιφέρεια.

“Η έρευνα αφορά στις μεταλλάξεις του ιού και το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να διαπιστωθεί ποια στελέχη του κορονοϊού εντοπίζονται σε αυτή, έτσι ώστε -εν όψει και της τουριστικής περιόδου- να γίνει η καταγραφή και το μοτίβο διάδοσης των μεταλλάξεων” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το ΙΙΒΕΑΑ έχει δρομολογήσει από την αρχή της επιδημίας, δραστηριότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή αξιόπιστων μοριακών και ανοσολογικών εργαλείων για την ταυτοποίηση και χαρακτηρισμό του ιού, την κατανόηση της παθοφυσιολογίας της λοίμωξης και την αναγνώριση θεραπευτικών στόχων.

Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο “Εμβληματική Δράση για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2. Επιδημιολογική μελέτη στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών” που χρηματοδοτείται από την γενική γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εντάξεις έργων στο “Αντ. Τρίτσης” ανακοινώνονται μετά το Πάσχα στην Τρίπολη από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών -συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον Στ. Πέτσα

Posted: 31 Mar 2021 09:09 AM PDT

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” παραδόθηκαν σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με τον οποίον ο περιφερειάρχης -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- είχε μια “απολύτως επιτυχή συνάντηση” στην Αθήνα.

Οι προτάσεις ανέρχονται στο ύψος των 20.012.684,40 ευρώ και είναι απολύτως τεκμηριωμένες, κατά τις απαιτήσεις του εν λόγω προγράμματος.

Αμέσως μετά το Πάσχα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα επισκεφθεί την Τρίπολη, όπου θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για εντάξεις συγκεκριμένων έργων από τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων της.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα στις προσεχείς ημέρες, θα υποβάλει και συμπληρωματική πρόταση για ένταξη έργων στο πιο πάνω πρόγραμμα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε σειρά ζητημάτων για την βελτίωση της λειτουργίας των Περιφερειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η συγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, η προώθηση της διαδικασίας κρίσεων για την τοποθέτηση μονίμου γενικού διευθυντή και διευθυντών στις υπηρεσίες, η σύνταξη ενιαίου οργανισμού λειτουργίας των υπηρεσιών κλπ

Τις προτάσεις -οι οποίες επιδόθηκαν και σε ηλεκτρονική μορφή- καθώς και το συνοδευτικό κείμενο του περιφερειάρχη μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

Διαδικασία δημοπράτησης από την Περιφέρεια της μελέτης για τη διασύνδεση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό τους μέτωπο

Posted: 31 Mar 2021 09:06 AM PDT

Την διαδικασία της δημοπράτησης για την εκπόνηση της μελέτης διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο, με την κατασκευή γέφυρας στις εκβολές του Παμίσου, προχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ηδη έγινε ο ορισμός της επιτροπής του εν λόγω διαγωνισμού, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο μεγάλο έργο, που θα διασυνδέσει τις τουριστικές περιοχές της δυτικής παραλίας στην Καλαμάτα και της Μπούκας στη Μεσσήνης αναβαθμίζει την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική μιας ιδιαίτερα προνομιούχας και πολλά υποσχόμενης περιοχής.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί στην διάρκεια της θητείας της υπ’ αυτόν περιφερειακής Αρχής.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται και η μελέτη για τη γέφυρα στη Μαυροζούμαινα κι αμέσως μετά θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Εκταμίευση 607.011,96 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 31 Mar 2021 09:05 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 607.011,96 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here