Τα νέα της Περιφέρειας….

0
Στην Αθήνα για το “Ράλλυ Ακρόπολις” ο Περιφερειάρχης!

Posted: 15 Apr 2021 10:17 AM PDT

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, όπου στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) θα γίνουν ανακοινώσεις για το “Ράλλυ Ακρόπολις”, το οποίο διεκδικεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Κορινθία, όπου θα έχει συναντήσεις σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Κανάλι και την περιοχή του Ισθμού και ακολούθως, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας θα υπογράψει συμβάσεις έργων.

96 Κρούσματα covid-19 στην Πελοπόννησο, σήμερα Πέμπτη 15.04

Posted: 15 Apr 2021 10:15 AM PDT

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί στον ΕΟΔΥ σήμερα, Πέμπτη 15 Απριλίου, μέχρι τις 3.00 μμ., τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο σύνολό τους 96.

Αναλυτικότερα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 26
ΑΡΚΑΔΙΑ: 17
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 35
ΛΑΚΩΝΙΑ: 15
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: 3

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας, νοσηλεύονταν συνολικά: 165 άτομα και 9 από αυτά σε ΜΕΘ.

ΑΡΓΟΥΣ 23
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 9
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 41
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 47 ( οι 6 ΜΕΘ )
ΣΠΑΡΤΗΣ 21
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 24 (οι 3 ΜΕΘ)

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει όλοι να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούμε τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί, γιατί η προσωπική μας ευθύνη είναι αυτή που μπορεί να μας προστατέψει από την πανδημία.

Οι Οικονομικές Επιτροπές αποφασίζουν για τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς

Posted: 15 Apr 2021 10:06 AM PDT

Ψηφίστηκε, χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου, στη Βουλή, το Νομοσχέδιο του Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το εν λόγω Νομοσχέδιο, προβλέπει ότι η απόφαση για τη σύσταση και λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών λαμβάνεται από την Οικονομική Επιτροπή των Δήμων και των Περιφερειών και όχι από τα Δημοτικά ή Περιφερειακά Συμβούλια.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συσταθεί και να λειτουργήσει κεντρικός Αναπτυξιακός Οργανισμός, με την επωνυμία Μοριάς Α.Ε.

Δήλωση του Περιφερειάρχη για το θάνατο του Δημήτρη Ταλαγάνη

Posted: 15 Apr 2021 10:03 AM PDT

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Δημήτρης Ταλαγάνης, ο οποίος υπήρξε άξιος πρεσβευτής του πολιτισμού και της τέχνης της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ο άνθρωπος, ο αρχιτέκτονας, ο γλύπτης και ο ζωγράφος που προσέφερε τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο στη χώρα μας αλλά και στην γενέτειρά του, την αγαπημένη του Αρκαδία.

Μας αφήνει, όμως, μία σπάνια παρακαταθήκη και ένα ισχυρό αποτύπωμα με το πλούσιο έργο του, το οποίο του εξασφάλισε μία θέση στο πάνθεον της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Χρηματοδότηση για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Posted: 15 Apr 2021 09:31 AM PDT

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ, του έργου: “Αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας”, προϋπολογισμού 79.000.000 ευρώ, ενώ στην συνέχεια θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη κι έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο έχει προταθεί κατ’ επανάληψη από την Περιφέρεια.”

Συνεδρίασε η Επιτροπή ΣΔΑΜ

Posted: 15 Apr 2021 09:29 AM PDT

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 15 Απριλίου και ώρα 10.00 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η 13η Συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) με διάφορα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι

“Είμαστε ταυτισμένοι με τα αιτήματα του Δήμου Μεγαλόπολης και με τη συγκεκριμένη απόφαση, όσον αφορά την πληγείσα περιοχή, η οποία είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και πέντε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας και εκεί θεωρούμε ότι πρέπει να πέσει όλο το βάρος της υποστήριξης.”

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης υποδέχθηκε τον νέο Ταξίαρχο του ΚΕΕΜ

Posted: 15 Apr 2021 09:26 AM PDT

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 15/04 στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας τον νέο Διοικητή του ΚΕΕΜ, Ταξιάρχο Κωνσταντίνο Πολίτη. Κατά την εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε στο Νομό τον νέο Ταξίαρχο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πορεία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου, με αντικείμενο την αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου, του αρχοντικού Ματάλα, το οποίο στεγάζει την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης. Το έργο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Διοικητής του ΚΕΕΜ συμφώνησαν να έχουν τακτική συνεργασία για την όσο το δυνατό καλύτερη υλοποίηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης εγγείων βελτιώσεων και αγροτικών θεμάτων Νίκωνας Τζινιέρης, συζητήθηκαν επίσης θέματα πολιτικής προστασίας, όπου υπάρχει διαχρονικά καλή και αποτελεσματική συνεργασία των δύο φορέων.

ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ 1/4/2021 ΕΩΣ 15/4/2021

Posted: 15 Apr 2021 03:26 AM PDT

Δελτίο πιστοποίησης μέσων λιανικών τιμών πώλησης τροφίμων για το Α’ 15νθήμερο μηνός Απριλίου – Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 15 Apr 2021 03:24 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here