Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου

Posted: 19 Apr 2021 11:48 AM PDT

Εκπρόσωποι των Σχολών Οδηγών επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα και του κατέθεσαν τα αιτήματα του κλάδου τους.
Ο Π.Νίκας άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων, με τους οποίους, επιπλέον, συζήτησε για τα ζητήματα του επαγγέλματος αλλά και για τη βελτίωση στη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως πρόκειται για έναν πιεσμένο κλάδο από την πανδημία, ο οποίος δεν είχε τη στήριξη που θα έπρεπε και τους κάλεσε, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να μπορεί η Περιφέρεια να τους ενισχύσει. Τέλος, δεσμεύτηκε πως θα αναζητήσει κι άλλες μεθόδους στήριξης και ενίσχυσης του εν λόγω κλάδου και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών

Posted: 19 Apr 2021 11:37 AM PDT

Συνάντηση είχε σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας με εκπροσώπους παραγωγών και εμπόρων Λαίκών Αγορών της Πελοποννήσου, οι οποίοι κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη υπόμνημα για τις θέσεις και τις προτάσεις τους επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές.

Ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι θα προωθήσει στον Υπουργό τις απόψεις που κατατέθησαν και θα το λάβει υπόψη της και η Περιφερειακή Αρχή και οι υπηρεσίες, αφού στο πλαίσιο του νέου νόμου θα εκφραστούν απόψεις και από πλευράς Περιφέρειας.

Δείτε εδώ το υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις των παραγωγών και εμπόρων Λαίκών Αγορών της Πελοποννήσου, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκών Αγορών

43 Κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 19 Απριλίου

Posted: 19 Apr 2021 08:55 AM PDT

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί στον ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, μέχρι τις 3.00 μμ., τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο σύνολό τους 43.
Αναλυτικότερα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 7
ΑΡΚΑΔΙΑ: 5
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 21
ΛΑΚΩΝΙΑ: 5
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: 5

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας, νοσηλεύονταν συνολικά: 191 άτομα και 9 από αυτά σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 27
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 23
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 48
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 50 (οι 6 ΜΕΘ)
ΣΠΑΡΤΗΣ 19
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 24 (οι 3 ΜΕΘ)

Εορτασμός Ημέρας του Φιλελληνισμού

Posted: 19 Apr 2021 08:53 AM PDT

Στην Τρίπολη, στο χώρο όπου έχουν ανεγερθεί οι προτομές των Φιλελλήνων Σάμιουελ Χάου και Έντουαρντ Έβερετ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, εκδήλωση απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους Φιλέλληνες, την οποία διοργάνωσαν από κοινού Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τρίπολης.

Στην τελετή παρευρεθήκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζούμης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Μανώλης Σκαντζός και ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης. Για την μεγάλη προσφορά των Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 μίλησε ο συγγραφέας Πέτρος Σαραντάκης.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 23/04/2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Posted: 19 Apr 2021 07:51 AM PDT

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 23/04/2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 10:30 π.μ.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση από τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 15 (ΑΑ)

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Posted: 19 Apr 2021 04:32 AM PDT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ  ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΑΠΟ  19/04/2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

«Κόρινθος – Πάτρα (Αυτοκινητόδρομος ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ)»

Posted: 19 Apr 2021 03:55 AM PDT

Καθαρισμοί ρεμάτων ενόψει αντιπυρικής περιόδου στην Αργολίδα

Posted: 19 Apr 2021 03:54 AM PDT

Συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας, για να καθαριστεί το σύνολο των ρεμάτων στην Αργολίδα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ολοκληρώθηκαν, σήμερα, από συνεργεία της Π.Ε. εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Μπορσίτη στο Κουτσοπόδι, ενώ από αύριο θα συνεχιστούν οι εργασίες βορειότερα προς τα Φίχτια.

Στη 200η Επέτειο της Μάχης του Λεβιδίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος

Posted: 19 Apr 2021 03:51 AM PDT

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου, από τον Δήμο Τρίπολης, τελετή για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Μάχης του Λεβιδίου (14 Απριλίου 1821), μιας από τις πρώτες νικηφόρες μάχες του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δοξολογία στον καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ιωάννα Ζάζιαρη, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here