Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Σύσκεψη για τα αρδευτικά έργα με τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ αύριο, Τετάρτη 21 Απριλίου

Posted: 20 Apr 2021 10:52 AM PDT

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 21 Απριλίου και ώρα 12.00 μ. στην Τρίπολη, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Οικονόμου, με κύριο θέμα τα αρδευτικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την ίδια μέρα, πριν τη σύσκεψη, θα προηγηθεί επίσκεψη του Υφυπουργού σε αγροκτήματα που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό στην περιοχή της Αρκαδίας.

Στο Ναύπλιο στο εξής η κεντρική εκδήλωση της Περιφέρειας για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού

Posted: 20 Apr 2021 10:51 AM PDT

Σε μια συμβολική κίνηση, με αφορμή την Ημέρα εορτασμού των Φιλελλήνων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατέθεσε ανθοδέσμη στην κρύπτη, όπου φυλάσσονται τα οστά Φιλελλήνων, στην Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος («Φραγκοκκλησιά»), στο Ναύπλιο.
Ο Π.Νίκας δήλωσε: “το Ναύπλιο είναι η πόλη που έχει τη σημαντικότερη αναφορά προς τους Φιλέλληνες, λόγω και της ύπαρξης αυτής της κρύπτης! Στο εξής, στο Ναύπλιο θα γίνεται η κεντρική εκδήλωση της Περιφέρειάς μας για τον εορτασμό της Ημέρας του Φιλελληνισμού, αφού αυτός εδώ ο χώρος συγκεντρώνει τις περισσότερες μνήμες…
Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη τους κάθε χρόνο.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φιλελληνισμός υπήρξε μια βασική παράμετρος για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης “.

Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους της κοινότητας των Καθολικών στο Ναύπλιο και να συζητήσει μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε το χώρο της Ευαγγελίστριας, όπου η Περιφέρεια έχει προβεί στην ανέγερση νέου κτιρίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες διανομής συσσιτίου, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Στην επίσκεψη αυτή τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ιωάννης Μαλτέζος, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης ενώ στην Ευαγγελίστρια ήταν παρών και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

80 νέα κρούσματα covid 19, σήμερα 20.04, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 20 Apr 2021 09:54 AM PDT

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί στον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, μέχρι τις 3.00 μμ., τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο σύνολό τους 80.
Αναλυτικότερα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 18
ΑΡΚΑΔΙΑ: 21
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 32
ΛΑΚΩΝΙΑ: 6
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: 3

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας, νοσηλεύονταν συνολικά: 182 άτομα και 8 από αυτά σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 27
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 20
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 49
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 50 (οι 6 ΜΕΘ)
ΣΠΑΡΤΗΣ 16
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 20 (οι 2 ΜΕΘ)

Προχωρά ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 20 Apr 2021 07:47 AM PDT

Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πραγματοποίησε σύσκεψη για το διπλογραφικό σύστημα, το οποίο σχεδόν ολοκληρώθηκε και για το σύστημα Ίριδα, που λειτουργεί τον τελευταίο καιρό στην Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια βρίσκεται στην ψηφιακή εποχή, πλέον οι υπογραφές και η διακίνηση εγγράφων πραγματοποιούνται με ψηφιακό τρόπο, μέσω της ηλεκτρονικής διακίνησης και μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα επιταχύνεται η λειτουργία των υπηρεσιών και διασφαλίζεται η διαφάνεια.

Ολοκλήρωση διανομής ΤΕΒΑ μηνός Απριλίου

Posted: 20 Apr 2021 07:36 AM PDT

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD), για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Η διανομή, η οποία διήρκησε από τις 12-04-2021 έως τις 16-04-2121, πραγματοποιήθηκε σε προκαθορισμένα σημεία και ώρες, στους Δήμους Σπάρτης (Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας), Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας (Μολάοι και Νεάπολη) και Ελαφονήσου, καθώς και κατ’ οίκον στον ιστό της πόλης της Σπάρτης.

Από τους συνολικά 1.597 δικαιούχους – ωφελούμενους του προγράμματος, παρέλαβαν οι 1.369 προϊόντα όπως κρέας, τυριά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά, βρεφικά είδη, αρτοσκευάσματα, καθαριστικά, σχολικά είδη κ.λπ. Τα αδιάθετα νωπά προϊόντα χορηγήθηκαν σε δομές κοινωνικής φροντίδας χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν, με την άριστη συνεργασία τους, στην απρόσκοπτη εκτέλεση και ολοκλήρωση της διανομής και ιδιαίτερα:
Τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,
Τους Δήμους του νομού Λακωνίας, που αποτελούν τους κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα,
Την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας και
Τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

“Ευχόμαστε τέτοιου είδους προγράμματα να συνεχίσουν με επιτυχία τη δράση τους, όμως επιτυχία για εμάς και ευχή θα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους συμπολίτες μας που θα έχουν ανάγκη κοινωνικής προσέγγισης και υποστήριξης”.

Εργολαβία στην 9η επαρχιακή οδό

Posted: 20 Apr 2021 07:33 AM PDT

Μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών στον κόμβο Ριζομύλου, αλλά και στα τμήματα προς Πύλο, Δάρα και Πεταλίδι, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αξιοποιώντας νέα εργολαβία, παρεμβαίνει στην 9η επαρχιακή οδό, αμέσως μετά την υπάρχουσα νέα ασφαλτόστρωση, επεκτείνοντάς την μέχρι τη γέφυρα του Τζάνε, για μήκος 1,5 χλμ.

Το έργο στη θέση αυτή υλοποιείται στo πλαίσιo της εργολαβίας: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου πλημμυρόπληκτων περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας (2020)», προϋπολογισμού 500.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας επισκέφθηκε το έργο, παρακολούθησε τις εργασίες και δήλωσε: «Στόχος μας είναι η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας του οδικού μας δικτύου. Με την παρούσα επέμβαση θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο τμήμα του επαρχιακού μας δικτύου με νέο ασφαλτοτάπητα από το Ριζόμυλο έως τη γέφυρα Τζάνε, επιτυγχάνοντας έτσι την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων»

Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ελαστικών επισώτρων με τοποθέτηση, για τις άμεσες ανάγκες των Π.Υ. και Π.Κ. δικαιοδοσίας ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου

Posted: 20 Apr 2021 06:15 AM PDT

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια ελαστικών επισώτρων και η τοποθέτησή τους, για τις άμεσες ανάγκες των πυροσβεστικών οχημάτων των Π.Υ. και Π.Κ. δικαιοδοσίας
ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 74.266,00 € με Φ.Π.Α., με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής. Ο διαγωνισμός αποτελείται από ένα τμήμα και οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν προσφορά, επί ποινή αποκλεισμού, για το σύνολο των ειδών.

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_Λάστιχα Π.Υ. 2021 με ΑΔΑΜ και ΑΔΑ

Δελτίο πιστοποίησης τιμών φρούτων και κηπευτικών Π.Ε. Αργολίδας από 21.04.21 έως 27.04.21

Posted: 20 Apr 2021 04:34 AM PDT

Δημοσιοποίηση αιτήσεως για τη χορήγηση Άδειας Διανομής Εμφιαλωμένου Υγραερίου της εταιρείας «Β. ΤΣΟΥΡΟΥΝΗΣ – Β. ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»

Posted: 20 Apr 2021 03:42 AM PDT

Με τις υπ’ αρ. πρωτ. 31027/11-02-2021, 64251/10-03-2021 και 102317/13-04-2021 αιτήσεις που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,

Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων (Αδειοδοτούσα Αρχή) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητήθηκε η χορήγηση Άδειας Διανομής Εμφιαλωμένου Υγραερίου από την εταιρεία :

«Β. ΤΣΟΥΡΟΥΝΗΣ – Β. ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»

Στοιχεία αποδέκτη ή αντίκλητου: Βασίλειος Τσουρούνης

Ταχ. Διεύθυνση: 1ο χλμ.Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου

Ταχ. Κώδικας. : 23 100

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: gtsparti@gmail.com

Με την παρούσα δημοσίευση θεωρείται ότι έλαβε γνώση κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει την δυνατότητα υποβολής ένστασης

ενώπιον της Αδειοδοτούσας Αρχής εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας

στην ιστοσελίδα της Αδειοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με τα άρθρα 5 & 6 της Υ.Α. Δ2/16570/2005 (ΦΕΚ Β΄ 1306/16-9-2005)

«Κανονισμός Αδειών», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ευχαριστώ

Γεώργιος Παναγόπουλος

Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Λακωνίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ