Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Συνάντηση για την απογραφή αγροτικού κτηνοτροφικού κεφαλαίου

Posted: 21 Apr 2021 11:05 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα 21 Απριλίου, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος με την υπεύθυνη της στατιστικής υπηρεσίας στη Μεσσηνία κ. Ξυπολίτου Γεωργία, για το θέμα της Απογραφής Γεωργίας Κτηνοτροφίας έτους 2021, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων. Συζήτησαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, το οποίο θα υλοποιηθεί με την εποπτεία και ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η απογραφή γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια, αφορά το σύνολο της επικράτειας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί 22 Ιουνίου, η δε συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω ερωτηματολογίου.
Η ΠΕ Μεσσηνίας θα συμβάλει στο όλο εγχείρημα με υπαλλήλους για τη στελέχωση της Περιφερειακής Ομάδας Εργασίας (ΠΟΕ), αλλά και με την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για τη διενέργεια της συλλογής των στοιχείων από τους απογραφόμενους. Η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊου (COVID-19).
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, η Περιφέρεια υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σημείωσε τη σπουδαιότητα της απογραφής λόγω της αναφοράς της στον πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ιδιοκτήτες αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να ανταποκριθούν με προθυμία και ειλικρίνεια, ώστε η συγκέντρωση των πρωτογενών δεδομένων να οδηγήσει στην επιτυχία της απογραφής.

82 νέα κρούσματα covid 19, σήμερα 21.04, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Εισερχόμενα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Posted: 21 Apr 2021 11:00 AM PDT

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί στον ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, μέχρι τις 3.00 μμ., τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο σύνολό τους 82.
Αναλυτικότερα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 18
ΑΡΚΑΔΙΑ: 24
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 28
ΛΑΚΩΝΙΑ: 5
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: 7

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας, νοσηλεύονταν συνολικά: 174 άτομα και 8 από αυτά σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα:

ΑΡΓΟΥΣ 28
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 19
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 42
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 51 (οι 6 ΜΕΘ)
ΣΠΑΡΤΗΣ 15
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 19 (οι 2 ΜΕΘ)

Συνεδρίασε το ΚΑΣ για την παράκαμψη Πεταλιδίου

Posted: 21 Apr 2021 09:25 AM PDT

Συνεδρίασε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού και έλαβε απόφαση σχετικά με την όδευση του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, στην παράκαμψη Πεταλιδίου.
Η συνεδρίαση είχε ως συγκεκριμένο αντικείμενο την επιλογή μιας εκ των τριών εναλλακτικών προτάσεων που είχαν υποβληθεί από τη μελετήτρια της Περιφέρειας, από τις οποίες το ΚΑΣ επέλεξε την πλέον κοστοβόρα, ύψους πλέον των 20.000.000 ευρώ, τα οποία όμως η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, επικοινώνησε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΚΑΣ, Γεώργιος Διδασκάλου τον ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση των μελών του Αρχαιολογικού Συμβουλίου και στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης σε επικοινωνία που είχε με την Υπουργό, ζήτησε τα επιπλέον χρήματα να βαρύνουν τον εθνικό προϋπολογισμό, κάτι που έγινε αποδεκτό από πλευράς Υπουργείου.
Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης: “Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο έργο έχει “κακοπάθει” εξαιτίας της απαράδεκτης μελέτης και της μή διόρθωσής της κατά τον παρελθόντα χρόνο.”

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 22 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης θα έχει τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και με τον Δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΜΕΣΙΝΟΥ

Posted: 21 Apr 2021 06:07 AM PDT

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ:
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΜΕΣΙΝΟΥ»

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΣΙΝΟ 9ΤΦ37Λ1ΑΨ8

ν 3 η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»

Posted: 21 Apr 2021 04:02 AM PDT

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 23.4.2021 έως 29.4.2021 Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 21 Apr 2021 03:35 AM PDT

Ορισμός ωραρίου καταστημάτων στην Αργολίδα κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής

Posted: 21 Apr 2021 02:28 AM PDT

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων στους Δήμους ‘Αργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου & Ερμιονίδας κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής.

Δείτε την απόφαση εδώ.

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 21-04-2021

Posted: 21 Apr 2021 12:37 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 21-04-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Γυρίσματα με τον Λευτέρη Λαζάρου για τα πιάτα της Επανάστασης

Posted: 20 Apr 2021 11:48 PM PDT

Πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, τα γυρίσματα της δράσης: “Τα πιάτα της Επανάστασης”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μοριάς 21”, που υλοποιεί το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και η ΤΕΜΕΣ. Το εν λόγω πρόγραμμα αναπτύσσεται για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και έχει στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμους της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της δράσης αυτής, είχε μια σύντομη επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον γνωστό σεφ Λευτέρη Λαζάρου, όπου συνομίλησαν μεταξύ άλλων και για τη δυναμική των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υποβάλει πρόταση μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” μέσα στην οποία περιλαμβάνονται και γαστρονομικές δράσεις, επομένως θα υπάρξει συνεργασία με το Ίδρυμα και τον σεφ στο άμεσο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here