Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Εως και 80% η ενίσχυση επενδύσεων στις λιγνιτικές περιοχές

Posted: 22 Apr 2021 11:46 AM PDT

Οι κρατικές ενισχύσεις για τις περιοχές δίκαιης μετάβασης θα είναι αυξημένες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, τα ποσοστά ενίσχυσης θα φτάνουν το 40-60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 50-70% για τις μεσαίες και 60-80% για τις μικρές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, οι σχετικές προτάσεις εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση εξασφάλισε τα υψηλά αυτά ποσοστά επιδότησης.

Καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου

Posted: 22 Apr 2021 11:18 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου, έως τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 77.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν:
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 20
Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 16
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 28
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 5
Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 8

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 161 άτομα οι 8 εκ των οποίων σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 28
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 17
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 37
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 50 (οι 6 ΜΕΘ)
ΣΠΑΡΤΗΣ 14
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 15 (οι 2 ΜΕΘ)

Με απόφαση Περιφερειάρχη στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Γυθείου

Posted: 22 Apr 2021 11:16 AM PDT

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» η Πράξη: «Αποκατάσταση Πνευματικού Κέντρου Γυθείου και Εκσυγχρονισμός Κεντρικής Αίθουσας».
Η σχεδιαζόμενη πράξη αφορά την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Γυθείου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της κεντρικής του αίθουσας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Μετά τον εκσυγχρονισμό του, το κτίριο θα είναι ο σημαντικότερος «κόμβος» πολιτιστικής δράσης για το Γύθειο και την ευρύτερη περιοχή. Το έργο έχει προϋπολογισμό 436.000,00€ και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.

Τηλεδιάσκεψη με την ΥΠΠΟΑ για το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης

Posted: 22 Apr 2021 10:48 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου το απόγευμα.
Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη αφορούσε στο Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε πως μετά τη συγκεκριμενοποίηση της κτηριολογικής μελέτης, η Περιφέρεια θα αναλάβει τη σύνταξη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης, με το κύριο βάρος της δαπάνης να το επωμίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε εδώ και τη δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Σε ισχύ από σήμερα η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 22 Apr 2021 10:29 AM PDT

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και ισχύει από σήμερα η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την τροποποίηση, ιδρύεται στην Περιφέρεια Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, με τμήματα στις Περιφερειακές Ενότητες, επανιδρύεται η Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων (ΥΕΒ). Επιπλέον, όλα τα επιβατικά οχήματα συγκεντρώνονται στη Διεύθυνση Οικονομικού και η διαχείρισή τους γίνεται από ορισμένο προϊστάμενο τμήματος ή υπευθύνους γραφείων κατά τόπους στις Περιφερειακές Ενότητες. Ακόμα, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Περιβάλλοντος μπορούν πλέον να στελεχώνονται και από γεωπόνους.

Από το Υπουργείο Υποδομών η χρηματοδότηση για την παράκαμψη Πεταλιδίου

Posted: 22 Apr 2021 10:11 AM PDT

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού, όσον αφορά την παράκαμψη Πεταλιδίου σχετικά με το οδικό έργο Τζάνε – Καλαμάκι και την επιλογή της 5ης πρότασης που είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια, προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ, η Περιφέρεια πρόκειται να προχωρήσει στην απένταξη μέρους του συγκεκριμένου έργου, του μέρους του δρόμου, δηλαδή, που διέρχεται από την Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης στο Πεταλίδι. Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης,διότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν μπορεί να διατεθεί από το ΕΣΠΑ. Το εν λόγω τμήμα του οδικού έργου πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών ως δημόσιο έργο.

Διαδικτυακή ημερίδα των 13 Επιτροπών Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ

Posted: 22 Apr 2021 09:22 AM PDT

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου Διαδικτυακή Ημερίδα των 13 Επιτροπών Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη και προέδρου της επιτροπής Γιώργου Πατούλη, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου της ΕΝΠΕ Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας έγιναν τοποθετήσεις από τον Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Γιώργο Σαρόγλου, την Πνευμονολόγο και Πρόεδρο ΚΕ.ΣΥ. Μίνα Γκάγκα και τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολο Βανταράκη, καθώς και από εκπροσώπους των 13 Επιτροπών Υγείας.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας ‘Αγγελος Χρονάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλειος Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήριος Καμαρινόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν όλες οι προτάσεις των Επιτροπών, οι οποίες αφορούσαν θέματα: αναδιοργάνωση του Υγειονομικού χάρτη της χώρας, νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Δημόσια Υγεία, στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, δημιουργία μηχανισμού έκτακτης ανάγκης στον τομέα υγείας, διασύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, διεύρυνση συνεργασιών με Εθνικούς Φορείς Υγείας, ενώ τέλος έγινε και συνολικός απολογισμός των έως τώρα δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέπτυξαν οι Περιφέρειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

(ΜΠΕ) του αιολικού σταθμού της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΛΕΑ Α.Ε.»

Posted: 22 Apr 2021 04:53 AM PDT

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 12,6 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΛΕΑ Α.Ε.», στη θέση «ΚΡΙΘΙΝΑ», των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασιάς του Δήμου Μονεμβασιάς

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΛΕΑ Α.Ε. θέση ΚΡΙΘΙΝΑ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(ΜΠΕ) του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΡΝΩΝΟΣ Α.Ε.»

Posted: 22 Apr 2021 04:50 AM PDT

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 15,3 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΡΝΩΝΟΣ Α.Ε.», στη θέση «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ», των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασιάς του Δήμου Μονεμβασιάς

ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΡΝΩΝΟΣ Α.Ε. θέση Αγία Κυριακή – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here