Τα νέα του Φορέα Διαχείρισης  Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας 

0

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας παρέλαβε την Παρασκευή 15/6/2018 ένα αρπακτικό πτηνό από τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για μια νεαρή γερακίνα (Buteobuteo), η οποία εντοπίστηκε από κάτοικο του Αγίου Ανδρέα το πρωί της ίδιας μέρας. Το πτηνό δεν έφερε εξωτερικά τραύματα αλλά παρουσίαζε αδυναμία να πετάξει.

Αρχικά μεταφέρθηκε στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Άστρος, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο πτηνό, ενώ στη συνέχεια, αφού διεκομίσθη με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Αθήνα, παρελήφθη από στέλεχος της ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) για περαιτέρω περίθαλψη.

Ευχαριστούμε τον κάτοικο της περιοχής κ. Σκαντζό Εμμανουήλ ο οποίος φρόντισε να ενημερώσει άμεσα τον Φορέα Διαχείρισης σχετικά με το περιστατικό.

 

Φορέας Διαχείρισης 
Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας 
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: info@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr.

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» για το έτος 2016, προβαίνει σε πρόσκληση για υποβολή Προσφοράς για την «Παροχή Υπηρεσιών Επιστημονικού Συνεργάτη σε θέματα βιοποικιλότητας της Προστατευόμενης Περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού» που αποσκοπεί στην υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 1η Ιουλίου 2016, ώρα 14:00 μ.μ.

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθμ. 530/21.06.2016 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here