Τα στελέχη στη γαλάζια πολυκατοικία Νίκας-Τατούλης και Καμπόσος κονταροχτυπιούνται και σκοτώνονται πάνω στο αμαρττωλό πτώμα της Πελοπόννησος ΑΕ. & Κλαψουρίζουν για τα τριάκοντα αργύρια.

0

Εμείς καταθέσαμε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 11-1-2021 συγκεκριμένη πρόταση και μέτρα ελέγχου προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του ΠεΣυΠ, που πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία αφού οι μόνοι που δεν ψήφισαν ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης Τατούλη.

Η προτασή μας ήταν η παρακάτω:

Προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Πε.Συ.Π. για συνολικό και σε βάθος έλεγχο στην ΠΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΕ  ο δικηγόρος που ορίζεται από την Οικονομική Επιτροπή απαιτείται εκτός των άλλων να φροντίσει για να:

  1. Αποσταλεί το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με αντικείμενο ελέγχου εκτός των ευρημάτων της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του τρόπου εκτέλεσης των Προγραμματικών Συμβάσεων (κατατμήσεις, υπέρβαση του ποσού που είχε αποφασίσει το ΠεΣυΠ κλπ.).
  2. Έλεγχος όλων των Προγραμματικών συμβάσεων και ειδικότερα ως προς την κοστολόγηση των παραδοτέων για την ύπαρξη εύλογου κόστους.
  3. Έλεγχος των συμβάσεων των συνεργατών και του προσωπικού και ως προς την κατάρτισή τους, το εύλογο κόστος καθώς και το καθεστώς ασφάλισής τους. Ειδική έκθεση ελέγχου για αυτό το θέμα από το ΙΚΑ.
  4. Έλεγχος των έργων ΕΣΠΑ που υλοποίησε η Πελοπόννησος ΑΕ πχ Μυθική Πελοπόννησος κ.α. Ειδικότερα πως δόθηκαν εγκρίσεις ένταξης-υλοποίησης πληρωμών κλπ. τέτοιων έργων αφού υποτίθεται ότι έγιναν με αυτεπιστασία και παράλληλα η εταιρεία δήλωνε ότι δεν απασχολούσε κανένα εργαζόμενο.

Τέλος για κάποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα που σε τακτά χρονικά διαστήματα ανατίθεντο με απευθείας ανάθεση συμβάσεις συνολικός έλεγχος ακόμη και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Κλαψουρίζουν για τα τριάκοντα αργύρια.

Νίκας  και Τατούλης κλαψουρίζουν στα αποκαΐδια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που με συνέπεια υπηρετούσαν και υπηρετούν και οι δυο τα προηγούμενα χρόνια σαν στελέχη της ΝΔ και σαν αιρετοί.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μεταλιγνιτικής εποχής, που έχει προδιαγράψει το μέλλον της Μεγαλόπολης ως σκουπιδότοπου όλης της Πελοποννήσου ως χώρου ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και ως χώρου καύσης σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας.

Ερίζουν για τα τριάκοντα αργύρια στήριξης αυτής της πολιτικής, ποσά που προέρχονται από την φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων.

Ας μας πουν καλύτερα όμως που πήγαν τα 75 εκατομμύρια ευρώ λιγνιτόσημου, που με έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας με έργα αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης, θα προστάτευαν το βιός και τη ζωή των κατοίκων της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής, ποιοι πήραν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη του λιγνιτόσημου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here