Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Καταγράφηκαν 233 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου – σταθερά πάνω από 100 οι νοσηλείες

Posted: 19 Aug 2021 10:29 AM PDT

Eξακολουθεί να αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -οι οποίες στο συντριπτικό τους ποσοστό αφορούν ανεμβολίαστους. Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου ξεπέρασαν και πάλι τα 200, με τη Μεσσηνία -για μία ακόμα φορά- να καταγράφει το 48,49% από αυτά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.273.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 19 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.273, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 550.459 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 286 (61,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.896 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 276 (ημερήσια μεταβολή -4,83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.298 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου καταγράφηκαν 233 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 17.009.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 26, στην Π.Ε. Αρκαδίας 16, στην Π.Ε. Κορινθίας 45, στην Π.Ε. Λακωνίας 33 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 113.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 115 άτομα (τα 3 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 17, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 21 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 41.

Συμβάσεις έργων και μελετών υπέγραψε στο Ναύπλιο σήμερα Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 19 Aug 2021 10:28 AM PDT

Σειρά συμβάσεων έργων και μελετών για την Π.Ε. Αργολίδας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 550.000 έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου Ερμιονίδας, η δαπάνη για την υλοποίηση του οποίου θα είναι 182.000 ευρώ μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος.

Ακόμα, υπεγράφησαν δύο συμβάσεις με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό “Πάρνωνας Α.Ε.” -στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω φορέα με αντικείμενο την ωρίμανση έργων βαρύνουσας σημασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Αντικείμενα των συμβάσεων που ο Π. Νίκας υπέγραψε με τον “Πάρνωνα” ήταν, αφ’ ενός η ωρίμανση του έργου που αφορά στην ανέγερση του Ενωσιακού γηπέδου της Π.Ε. Αργολίδας στη Νέα Τίρυνθα και αφ’ ετέρου οι μελέτες εγγειοβελτιωτικών έργων στην Αργολίδα -και συγκεκριμένα, α) μελέτη οριοθέτησης πέντε μικρών ρεμάτων που συμβάλλουν στον Ξηριά και μελέτη αντιπλημμυρικών αναβαθμών, β) μελέτη συμπλήρωσης και επικαιροποίησης της διευθέτησης του χειμάρρου Ξοβριού, γ) μελέτη αρδευτικού δικτύου Πυργιώτικων και δ) μελέτη αντλιοστασίου Ιρίων.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε επίσης ότι η πίστωση που αφορούσε στη μελέτη οδικού έργου για την περιμετρική θα διατεθεί για το έργο του κόμβου στην εξαιρετικά επικίνδυνη διασταύρωση του δρόμου Φίχτι – Μυκήνες με τον δρόμο των αρχαιοτήτων στο Φίχτι, το οποίο είναι ώριμο μελετητικά και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία δημοπράτησής του μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οσον αφορά στο θέμα της περιμετρικής, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, θα εξεταστεί στο άμεσο μέλλον και μετά την ολοκλήρωση του δρόμου στα Δερβενάκια, στο πλαίσιο του συνδετήριου άξονα Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, η διαδικασία για την δημοπράτηση του οποίου ξεκινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά του έργου στα Δερβενάκια.

Αναφερόμενος, εξ άλλου, ο Π. Νίκας, στο Αθλητικό Κέντρο του Κρανιδίου -“το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στην Αργολίδα” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης- τόνισε ότι εκτός από την πίστωση του 1.500.000 ευρώ που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το εν λόγω έργο θα λάβει και άλλες πιστώσεις.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης επισήμανε την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, με πίστωση 2.760.619 ευρώ, του έργου ανάπλασης δρόμων στο Λυγουριό, στον Δήμο Επιδαύρου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΤΙς 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 25 Αυγούστου θα παραστεί σε σύσκεψη στην Αργολίδα με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και με αντικείμενο ζητήματα αγροτικής πολιτικής και ιδιαίτερα θέματα αρδεύσεων.

Στην εν λόγω σύσκεψη θα εξεταστούν, το θέμα της άρδευσης στο Κουτσοπόδι, η κατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις και άλλα τρέχοντα ζητήματα, με βασική επιδίωξη να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, αύριο Παρασκευή, στη Δάφνη Γορτυνίας

Posted: 19 Aug 2021 10:23 AM PDT

Συνάντηση θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αύριο Παρασκευή 20 Αυγούστου, στη 1 το μεσημέρι, στη Δάφνη της δυτικής Γορτυνίας.

Την συνάντηση του περιφερειάρχη με την πρόεδρο και στελέχη του ΚΙΝΑΛ -στο πλαίσιο επίσκεψης της πολιτικής αρχηγού στην πυρόπληκτη Γορτυνία- θα απασχολήσουν θέματα σχετικά με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη νοτιοδυτική Γορτυνία.

Σύντομα εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών που θα αφορά στην διευκόλυνση άμεσης παρέμβασης για τα αντιπλημμυρικά στις καμένες περιοχές

Posted: 19 Aug 2021 10:22 AM PDT

Σύντομα θα υπάρξει εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών που θα αφορά στην διευκόλυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς την άμεση εκ μέρους της παρέμβαση για αντιπλημμυρικά έργα και δράσεις στις καμένες περιοχές.

Αυτό γνωστοποιήθηκε προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, αρμόδιου για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία, σε απάντηση στο σχετικό αίτημα που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε διατυπώσει με σχετική του επιστολή στο εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, έχει ζητήσει από τον υφυπουργό να προβεί στην έκδοση εγκυκλίου οδηγίας όσον αφορά την δυνατότητα για άμεση επέμβαση -καθαρισμού και κατασκευής αναγκαίων τεχνικών και αντιπλημμυρικών έργων, τόσο στις ορεινές, όσο και στις πεδινές κοίτες- στις καμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις πρόσφατες πυρκαγιές του τρέχοντα μήνα Αυγούστου.

Στην απάντηση που ελήφθη σήμερα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την διευθύντρια του γραφείου του Απ. Βεσυρόπουλου, σημειώνονται τα εξής:

“Σε απάντηση της κάτωθι αλληλογραφίας, σας ενημερώνουμε ότι θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος οδηγιών επίσπευσης των διαδικασιών για τη διαχείριση των τυχόν προϊόντων αμμοληψίας από τον καθαρισμό των υδατορεμάτων, στο επίπεδο που αφορά στις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών και των Κτηματικών Υπηρεσιών”

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τα Επιμελητήρια για την προβολή της Περιφέρειας στην φετινή ΔΕΘ

Posted: 19 Aug 2021 10:20 AM PDT

Η συμμετοχή και η προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όσον αφορά το εμπορικό της περίπτερο, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την προβολή της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας της Περιφέρειας, καθώς και η οργάνωση των εκθεμάτων του εμπορικού περιπτέρου.

Πρόσκληση ιδρυτικών μετόχων / μελών του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Μοριάς Α.Ε. Α.ΟΤΑ”

Posted: 19 Aug 2021 10:19 AM PDT

Σε σύσκεψη καλεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αυγούστου, τους ιδρυτικούς μετόχους / μέλη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Μοριάς Α.Ε. Α.ΟΤΑ”.

Η σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη, έχει προγραμματιστεί στη 1 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη και θέμα της είναι ο ορισμός μελών του πρώτου / προσωρινού Δ.Σ. για τις ανάγκες σύστασης του εν λόγω αναπτυξιακού οργανισμού.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς τους δημάρχους Γορτυνίας Στάθη Κούλη, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα, τους αντιδημάρχους Μεγαλόπολης Δημήτρη Σιέμπο, Τρίπολης Αντώνη Τσαγκαρέλη και Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη, καθώς και προς τον Παναγιώτης Κρητικό πρόεδρο στο Δ.Σ. του 11ου Περιφερειακού Τμήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 19 Aug 2021 10:18 AM PDT

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίασή της, χθες Τετάρτη 18 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή προέβη στην αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 100.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση κάλυψη των αναγκών στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας.

Ακόμα, ενέκρινε την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ έργου αναβάθμισης του αισθητικού δάσους στον Πευκιά της Κορινθίας.

Από την Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, εγκρίθηκε ο έλεγχος των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο Καλού Νερού / Ελαίας, στη Μεσσηνία, έργο με προϋπολογισμό κατά τη μελέτη 200.000 ευρώ.

Η Επιτροπή προέβη ακόμα στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη στο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Βούτσης – Μοναστηράκι – Βιδιάκι – Καρδαρίτσι.

Τέλος, μεταξύ άλλων, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η δεύτερη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος των φετινών ΚΑΠ της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Αύριο Παρασκευή, στη Χώρα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπογράφει την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου του Μουσείου

Posted: 19 Aug 2021 10:17 AM PDT

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή 20 Αυγούστου στη Χώρα, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσία και του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα.

ΣΤΟ ΔΩΡΙΟ ΑΠΟΨΕ

Εξ άλλου, σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου, στο βράδυ, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα επισκεφθεί το Δώριο, όπου θα έχει συνεργασία για θέματα που αφορούν, αφ’ ενός στον αναδασμό στην εν λόγω περιοχή -ο οποίος μένει “κολλημένος” για δύο δεκαετίες περίπου- και αφ’ ετέρου την ζωοπανήγυρη του Κοπανακίου.

Οι ζημιές από πυρκαγιές και η διανομή ζωοτροφών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 19 Aug 2021 10:16 AM PDT

Οι ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές καθώς και η διανομή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας αποτέλεσαν το αντικείμενο συνέντευξης που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο Στ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες στον Νομό Μεσσηνίας από κλιμάκιο μηχανικών της αρμόδιας Διεύθυνσης Αποκατάστασης  Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών που εδρεύει στην Πάτρα.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΟΙΚΗΜΑΤΑ

Οπως είπε, πραγματοποιήθηκαν 29 αυτοψίες από τις οποίες προκύπτουν τα εξής:

α) στον Δήμο Οιχαλίας επλήγησαν συνολικά 14 κατοικίες, από τις οποίες η μια κρίθηκε πράσινη, οι 12 κίτρινες (επισκευάσιμες) και μία κόκκινη (κατεδαφιστέα). Επίσης 9 αποθήκες της περιοχής κρίθηκαν κίτρινες και 5 κόκκινες,

β) στον Δήμο Πύλου – Νέστορος επλήγησαν 15 κατοικίες, εκ των οποίων 5 κρίθηκαν πράσινες, 8 κίτρινες και 2 κόκκινες, ενώ ο αριθμός των αποθηκών ανέρχεται σε 4, από τις οποίες μία κρίθηκε πράσινη και 3 κίτρινες.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε παράλληλα ότι επιτροπή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησε αυτοψία σε δυο επιχειρήσεις, μία στο Βασιλίτσι στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και μία στους Αγίους Θεοδώρους στον Δήμο Οιχαλίας, διαπιστώνοντας ότι α) η επιχείρηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην περιοχή  Βασιλιτσίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές -καθώς ένα κτήριο κάηκε ολοσχερώς, ενώ β) η ανάλογη επιχείρηση στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων Διαβολιτσίου έχει πάθει ελάχιστες ζημιές.

ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Ακόμα, ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι η συνολική έκταση που κάηκε στη Μεσσηνία ήταν 23.500 στρέμματα και αναφέρθηκε στις ζημιές του γεωργικού κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος (Βασιλίτσι και Χρυσοκελαριά) κάηκαν 6.200 στρέμματα, στο Βλαχόπουλο 6.500 στρέμματα και στον Δήμο Οιχαλίας 10.500 στρέμματα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων επιτροπών, σε Βασιλίτσι και Χρυσοκελαριά κάηκαν 1.500 ελαιόδεντρα, στο Βλαχόπουλο 500 ελαιόδεντρα και 3,5 στρέμματα σταφίδας με ελιές. Στον Δήμο Οιχαλίας κάηκαν  3.000 στρέμματα ελιές, 67 στρέμματα σύνθετες καλλιέργειες και 4.700 στρέμματα αγροτικές καλλιέργειες με δασικά. Επιπλέον, στον Δήμο Οιχαλίας, ο αριθμός των στρεμμάτων των βοσκοτόπων που κάηκαν ανέρχεται στα 2.690 στρέμματα, οι καμένοι στάβλοι είναι 7 ενώ οι καμένες αποθήκες ζωοτροφών και εφοδίων κτηνοτρόφων είναι 2. Τέλος, από τις εκτιμήσεις της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι ο αριθμός των αιγοπροβάτων που επηρεάζονται από τα καμένα βοσκοτόπια είναι 4.100.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι συνεχίζεται από την Π.Ε. Μεσσηνίας η διανομή ζωοτροφών σε όλους τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους, με την ευθύνη αρμόδιας επιτροπής γεωπόνων και κτηνιάτρου. Υπογράμμισε ότι προσεχώς οι όποιες ζωοτροφές φθάνουν στη Μεσσηνία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή από προσφορές συνεταιρισμών ή ιδιωτών θα αποθηκεύονται και θα διανέμονται στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγραμματισμού.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Τέλος, ο Στ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για να αποκατασταθούν οι ζημιές οι οποίες -άμεσα ή έμμεσα- έχουν προκληθεί στις δημόσιες υποδομές (επαρχιακοί, δημοτικοί, αγροτικοί δρόμοι και ρέματα). Η αρμόδια επιτροπή Τεχνικών έργων ύστερα από αυτοψίες κατέληξε στην παρακάτω πρόταση, προϋπολογισμού 12,2 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, για την περιοχή του Βασιλιτσίου – Χρυσοκελαριάς  εκτιμάται ότι για την προστασία και αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου χρειάζονται 3.000.000 ευρώ, για το αγροτικό οδικό δίκτυο 1.000.000 ευρώ και για τα ρέματα 200.000 ευρώ.

Για την περιοχή της Ανω Μεσσηνίας, για την αποκατάσταση του βασικού οδικού δικτύου (Κάτω Μέλπεια – Ανω Μέλπεια – Δασοχώρι – Δεσσύλα – Καρνάσι – Δασοχώρι – Αγία Θεοδώρα, Διαβολίτσι – Μοναστηράκι – Βράχος) απαιτούνται 5.000.000 ευρώ και για την αγροτική οδοποιία της πυρόπληκτης περιοχής 1.000.000 ευρώ.

Για τον καθαρισμό και την ενίσχυση των ρεμάτων (Τζαμής, Χάραδρος, Ξερίλας, Αμφίτας, Μαυροζούμαινα, Βίας κλπ.) και την αποκατάσταση της λεκάνης ηρεμίας του φράγματος στην Ανω Μεσσηνία απαιτούνται 2.000.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here