Τα τελευταία νέα την Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0
Σκληρή μάχη με τις φλόγες στις Κεγχρεές της Κορινθίας δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Posted: 22 Jul 2020 10:32 AM PDT

Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή εναέριων μέσων και την υποστήριξη των τοπικών δήμων δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεγχρεές Κορινθίας, σε σημείο κοντά στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, στην πιο πάνω περιοχή ενερρ μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Αργά το απόγευμα ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις στην περιοχή, στην οποία επιχειρούσαν πλέον 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), 8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, ενώ συνέδραμαν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών δήμων.

Επί τόπου, βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

 

 

Ελέγχεται η πυρκαγιά στην περιοχή του Λυκόδημου, στη Μεσσηνία

Posted: 22 Jul 2020 10:30 AM PDT

Με συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από το νωρίς το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, έγινε δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο όρος Λυκόδημος, στην περιοχή του Πεταλιδίου.
Στο σημείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ενεργούσαν, 37 πυροσβέστες, 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε η Μαθία, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι τα σπίτια του χωριού, αλλά η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε περαιτέρω άσχημες εξελίξεις.

Σύσκεψη για την πορεία δράσης ως προς το ΠΕΠ Πελοποννήσου

Posted: 22 Jul 2020 10:29 AM PDT

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το σύνολο των τεχνικών συμβούλων, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του ΠΕΠ η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- κρίθηκε ότι είναι μέτρια και αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες (και των πληρωμών) προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα, που τώρα βρίσκεται περίπου στο 30%.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε να μην δοθούν πλέον άλλες παρατάσεις στις προσκλήσεις που ήδη “τρέχουν”, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στο ΠΕΠ είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Διαπιστώθηκε εξ άλλου ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο, τα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ), κι ακόμα οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τέλος, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις τρεις ΟΧΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, της Μάνης, του Ταϋγέτου και της Κορινθίας.

Εγινε η πρώτη παρουσίαση της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 22 Jul 2020 10:27 AM PDT

Εγινε στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, μια πρώτη παρουσίαση της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η σελίδα, η οποία θα διασυνδέεται και με την κεντρική ιστοσελίδα της Περιφέρειας, θα στηρίζεται πάνω στην διεθνή πρακτική για τέτοιου είδους προσπάθειες, ενώ θα διαθέτει πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο που θα εναλλάσσονται, όπως επίσης και μικρά κείμενα. Θα παρέχει δε καθημερινή ενημέρωση και θα παραπέμπει σε άρθρα ειδικού περιεχομένου.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια της παρουσίασης, για την προβολή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόσει συγκεκριμένη στρατηγική -η οποία θα αναπτυχθεί και με τα infokiosk-, με συγκεκριμένες στοχεύσεις προς διάφορες χώρες, μέσω των πρεσβειών μας.

Παρούσας και της αρμόδιας για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι κυρίαρχο όνομα στην προβολή της Περιφέρειας θα είναι το “Πελοπόννησος” μαζί με τις διεθνώς γνωστές και πλήρως αναγνωρίσιμες και καταξιωμένες ονομασίες Σπάρτη, Μυκήνες, Επίδαυρος, Μυστράς, Ναύπλιο, που αποτελούν σημεία αναφοράς εδώ και αιώνες.

“Το δικό μας brand name θα είναι αυτές οι παγκόσμια καταξιωμένες και γνωστές ονομασίες, οι οποίες προσδιορίζουν την Περιφέρειά μας, την Πελοπόννησο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 22 Jul 2020 10:22 AM PDT

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, πήρε μέρος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδο ως προς την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των μέτρων αποφυγής της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Εξ άλλου, στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς και το θέμα της στελέχωσης των Περιφερειών.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Χρ. Κωνσταντακόπουλο

Posted: 22 Jul 2020 09:30 AM PDT

Η προοπτική το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αποτελέσει “σκηνικό” κινηματογραφικών παραγωγών διεθνούς επιπέδου αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Τρίτη 21 Ιουλίου, στην Τρίπολη, κατά τη συνάντησή του με τον καθιερωμένο παγκόσμια παραγωγό Χρήστο Κωνσταντακόπουλο.

Με τον Χρ. Κωνσταντακόπουλο, έναν από τους γιους του Μεσσήνιου ευεργέτη -εμπνευστή και δημιουργού της επένδυσης της Costa Navarino= καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκαν στους τρόπους προβολής περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές διεθνούς επιπέδου.

Ενα ακόμα κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 22 Jul 2020 08:11 AM PDT

Ενα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού αναφέρθηκε χθες Τρίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων ανέρχεται σε 206 άτομα. Το νέο κρούσμα προέκυψε στην Π.Ε. Κορινθίας και αφορά αλλοδαπό.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τρίτη 22 Ιουλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Αναφέρεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που καταγράφεται προς το παρόν στην ΠΕ Κορινθίας, σε αλλοδαπό.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε διακόσιους έξι (206)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: (7)* και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εξήντα εννέα (169)

αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3) + ένα (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαεπτά (17)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου και δεν

προσμετρούνται άλλα δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)*** + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο δεκαέξι (16) αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δώδεκα άνδρες (112) και ενενήντα τέσσερις γυναίκες (94).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκατέσσερα (14) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε είκοσι επτά (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας

συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 21/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 22 Jul 2020 08:09 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 803 υπαλλήλων, απουσίασαν 159 λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ).

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 22 Ιουλίου 2020

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 23-07-2020

Posted: 22 Jul 2020 05:01 AM PDT

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Την ΤΕΤΑΡΤΗ  23/7/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:….

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here