Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Συνολικά 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου

Συνολικά 15 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 3, στην Αρκαδία 3, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη  επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε 15 και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: μηδέν (0)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι έντεκα άνδρες (11) και τέσσερις γυναίκες (4)

Εκ των κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και πέντε (5) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην υπηρεσία μας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση μπορείτε να την δείτε εδώ:

Eπιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2

Φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου απευθύνουν έκκληση για στήριξή τους με συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση

Πυκώνουν οι κραυγές αγωνίας και οι εκκλήσεις προς την κυβέρνηση, από επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αγρότες, παραγωγούς και κτηνοτρόφους, για την λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή των κλάδων τους, συνεπεία των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στις σχετικές ανακοινώσεις που καταφθάνουν καθημερινά σημειώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι κλάδοι για να αντεπεξέλθουν, όχι μόνο στις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία και άλλους φορείς, αλλά ακόμα και στις καθημερινές τους ανάγκες.

Χαρακτηριστικά παρατίθενται πιο κάτω, α) η επιστολή που το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Μάκη Βορίδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, καθώς και β) οι ανακοινώσεις του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας “Η Ενωση”, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τριφυλίας “Τα Κοντοβούνια” και της Πανελλήνιας Ενωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλους φορείς.

Α) Η επιστολή του Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Β) Η ανακοίνωση του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας “Η Ενωση”

Γ) Η ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τριφυλίας “Τα Κοντοβούνια”

Δ)Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Επίσκεψη του περιφερειάρχη και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης, στον δρόμο προς το Βαλτέτσι, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αντικείμενο της σημερινής επίσκεψης αποτέλεσε η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί ο εν λόγω χώρος από το υπουργείο Υγείας.

Συμφωνήθηκε να υποβληθεί από το Πανεπιστήμιο αίτημα -συνοδευόμενο με κτηριολογική μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία-, ώστε η Περιφέρεια να αναθέσει ή να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ανακατασκευής των κτηρίων, τα οποία δυστυχώς έχουν βανδαλιστεί ή συλληθεί, καθώς δεν υπάρχει καμία φύλαξη.

Το έργο της φύλαξης του πιο πάνω χώρου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, αναλαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια σε συνεργασία με την αστυνομία και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, προκειμένου να περισωθεί ίσως ό,τι έχει απομείνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here