Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Η έκθεση “Επαναcύσταση ’21” κεφάλαιο “Δημητσάνα” εγκαινιάστηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Posted: 18 Jun 2021 11:08 AM PDT

Η αφιερωμένη στο 1821 έκθεση “Επαναcύσταση ’21” εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Δημητσάνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου και λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Σχετικά, από τον Δήμο Γορτυνίας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

“Στον απόηχο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εγκαινιάστηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης το Σάββατο 12 Ιουνίου η έκθεση, “ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21” κεφάλαιο “ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ”.

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστορικά κειμήλια που αναδεικνύουν την φυσιογνωμία του επαναστατημένου Μωριά και «φωτίζουν» τη ζωή και την πορεία των αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στον απελευθερωτικό αγώνα. Η έκθεση αποτελεί μια από τις Επετειακές Δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια των εορτασμών συμπλήρωσης 200 χρόνων από το ’21.

Η Δημητσάνα, με διττή συνεισφορά στην έκβαση της Επανάστασης συνέβαλε στην καλλιέργεια του πνεύματος των τότε Ελλήνων με τις σχολές, τις βιβλιοθήκες, τους ιεράρχες και τα μοναστήρια της. Ενώ, σε υλικοτεχνικό επίπεδο, ήταν εκείνη που παρήγαγε την μπαρούτη για τα φυσίγγια των αγωνιστών, παραγωγή η οποία διεξαγόταν στο χώρο του Μουσείου Υδροκίνησης. Η μεταφορά τωνκειμηλίων από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην πρωτεύουσα του Δήμου Γορτυνίας, αποτελεί πράξη με ισχυρό συμβολισμό καθώς, 200 χρόνια μετά την έναρξη του Αγώνα, κομμάτι της ιστορίας επέστρεψε έστω προσωρινά, εκεί όπου «γεννήθηκε».

Ανάμεσα στα κειμήλια της «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗΣ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», ξεχωρίζουν προσωπικά αντικείμενα, όπλα, πορτρέτα και προτομές αρχιερέων, οπλαρχηγών και άλλων Γορτύνιων πρωταγωνιστών του Αγώνα, όπως ο Γρηγόριος Ε´, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οι Αναγνώστης και Κανέλλος Δεληγιάννης, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Παπαφλέσσας, ο Καλλίνικος Καστόρχης, ο Νικηταράς, ο Νικόλαος Ταμπακόπουλος. Επίσης, προβάλλονται έγγραφα, χαλκογραφίες, επιστολές, βιβλία αλλά και πρωτότυπες οπτικοακουστικές παραγωγές με θέμα την καθημερινή ζωή αγωνιστών και πολιτών, τις μάχες του Αγώνα και την διαμόρφωση των συνόρων του ελληνικού κράτους.

Μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης κ.α.

«ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ»

Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουνίου – 29 Νοεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 (έως 15/10), 10:00-17:00 (από 16/10)

Κλειστά: 7 Ιουλίου (τοπική εορτή), 15 Αυγούστου

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, Δημητσάνα, 220 07

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr”.

* Oι φωτογραφίες προέρχονται από τον Δήμο Γορτυνίας

Καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου

Posted: 18 Jun 2021 10:47 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 469.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 18 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 469, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.706 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 951 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307 (65,5% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.602 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 63 (ημερήσια μεταβολή +3,28%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 81 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.514 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου καταγράφηκαν 11 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.020.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 0, στην Π.Ε. Λακωνίας 6 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 4.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 36 άτομα (τα 2 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 4, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 13, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 6 (τα 2 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 6 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 5.

Τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την επόμενη εβδομάδα στο Ναύπλιο

Posted: 18 Jun 2021 10:46 AM PDT

Την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπογράφει στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, την ένταξη στο ΠΕΠ του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην αργολική πρωτεύουσα, ο περιφερειάρχης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου το Ναύπλιο, όπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας υπέγραψε συμβάσεις έργων, ενώ έδωσε και οδηγίες για την επίλυση υπηρεσιακών εκκρεμοτήτων.

Επιπλέον, είχε συναντήσεις με παράγοντες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αργολίδας, όπως επίσης και με τον εφημέριο του ναού της Ευαγγελίστριας πατέρα Ελευθέριο Μίχο.

Απινιδωτές προμηθεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα κτήριά της σε κάθε Π.Ε.

Posted: 18 Jun 2021 10:45 AM PDT

Στην προμήθεια δέκα φορητών απινιδωτών θα προβεί άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι εν λόγω απινιδωτές θα βρίσκονται στα κτήρια της Περιφέρειας σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες και θα γίνει εκπαίδευση στη χρήση τους προκειμένου να χρησιμοποιούνται σε κάποιο απευκταίο γεγονός που ενδεχομένως προκύψει.

Εργα 700.000 ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία στην Αρκαδία

Posted: 18 Jun 2021 10:43 AM PDT

Σύμβαση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αρκαδία, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία α) στον ποταμό Τάνο, στο ύψος της γέφυρας του επαρχιακού δρόμου από Αστρος προς Ξεροπήγαδο – Κιβέρι και β) στον ποταμό Δαφνώνα στο Λεωνίδιο.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων είναι 270 ημέρες.

Συνεργασία της Περιφέρειας με την αυτοδιοίκηση και φορείς της Γορτυνίας στην επίσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα χθες Πέμπτη στη Δημητσάνα

Posted: 18 Jun 2021 10:40 AM PDT

Τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γορτυνίας σε αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές και δράσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να στηριχθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αργά το απόγευμα χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου, επισκέφθηκε την Δημητσάνα.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε με τον δήμαρχο Στάθη Κούλη, στο δημαρχείο, τη σύμβαση για έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ στο γήπεδο της έδρας του δήμου. Το έργο αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, ωστόσο ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει σύμβαση που θα αφορά στην περίφραξη, τον φωτισμό, τις κερκίδες και στα αποδυτήρια του εν λόγω γηπέδου.

Στην υπογραφή της εν λόγω σύμβασης -καθώς και μίας ακόμα για την παράδοση ενός οικίσκου τύπου isobox στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας- παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της “Αρκαδία 2020” ΤΑΠΤοΚ Μανώλης Σκαντζός, ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της “Αρκαδία 2020” Παναγιώτης Καμπισιούλης και Παναγιώτης Μαντάς αντίστοιχα καθώς και ο πρόεδρος της Α.Ε. Δημητσάνας Λάμπης Μπαξεβάνος.

ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ακολούθησε, στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο της Δημητσάνας, ευρεία διαβούλευση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και φορέων της έδρας του δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας, σχετικά με αθλητικά και πολιτιστικά θέματα.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την περιοχή της Γορτυνίας, παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι “έχει χρέος η Περιφέρεια να σταθεί ιδιαίτερα και στη Γορτυνία και τη Δημητσάνα, το Αγιον Ορος της Ελλάδος με την ιστορική προσφορά τους στο έθνος. Εχουμε τη βούληση, τους αναγκαίους πόρους και συνεργαζόμαστε άριστα με το δήμαρχο” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε αθλητικά έργα, με κυριότερο την δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Γορτυνίας μεταξύ Δημητσάνας και Βυτίνας -“είναι στον σχεδιασμό μας η αγορά μιας έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων ώστε να δημιουργήσουμε προπονητικό κέντρο και να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό να ανεβαίνουν στην περιοχή για να αθλούνται  και να ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής” σημείωσε.

Μίλησε ακόμα για γήπεδα σε διάφορες περιοχές της Γορτυνίας, όπως επίσης και για τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα, αναφερόμενος παράλληλα και στα πεζοπορικά μονοπάτια, αλλά και στην ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού Ερύμανθου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έδωσε εντολή άμεσης παρέμβασης στον δρόμο Δημητσάνα – Μεγαλόπολη.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι εξελίσσεται πολύ καλά η διαδικασία για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, έτσι ώστε να απαλλαγεί το κέντρο της Δημητσάνας καθώς αυτή γινόταν στον αύλειο χώρο του παλιού γυμνασίου.

Οσον αφορά τα θέματα του πολιτιστικού τομέα, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία επισήμανε το ζήτημα του εκκλησιαστικού μνημειακού πλούτου της περιοχής και την ανάγκη προστασίας του, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς σε μελέτες όπου αυτές υπάρχουν, επισημαίνοντας παράλληλα την προτεραιότητα που δίνει η μητρόπολη στο κάθε μνημείο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “σε κάθε πρόβλημα που αφορά στη Γορτυνία ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είναι παρόντες και ανταποκρίνονται αμεσότατα”, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια:

“Είναι ευτυχές το γεγονός ότι είστε εσείς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για έναν και μόνο λόγο, ότι δεν είστε πολιτικός, είστε καθαρά αυτοδιοικητικός και υπηρετείτε τον πολίτη έτσι όπως οφείλει να υπηρετεί τον πολίτη ένας αυτοδιοικητικός. Αυτό το στίγμα δίνετε και το επιβεβαιώνετε και μέσα από τις πράξεις σας. Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας, είναι εξαιρετική και σπουδαία και αποδεικνύεται μέσα από την παραγωγή συγκεκριμένου έργου αλλά και από την άριστη συνεργασία που έχω με εσάς και με τους συνεργάτες σας”.

Η επόμενη ανάλογη συνάντηση στη Δημητσάνα προσδιορίστηκε προς το τέλος του φθινοπώρου.

Στην χθεσινή διαβούλευση, στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και της “Αρκαδία 2020” ΤΑΠ ΤοΚ Μανώλης Σκαντζός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας Απόστολος Αποστολόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις δημοτικές ενότητες, ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της “Αρκαδία 2020” Παναγιώτης Καμπισιούλης και Παναγιώτης Μαντάς αντίστοιχα, καθώς και ο συμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού Πέτρος Σαραντάκης.

Π. Νίκας, “η Περιφέρεια θα συνδράμει για να λειτουργήσει και πάλι το μουσείο δασικής ιστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι”

Posted: 18 Jun 2021 10:35 AM PDT

“Θα βοηθήσουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανασυγκρότηση του μουσείου δασικής ιστορίας του Μαινάλου, που μπορεί να επιτελέσει σπουδαίο ρόλο στην εκπαίδευση μαθητών και νέων σε περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα στη δασοπονία” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Χρυσοβίτσι, το οποίο επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε να γίνει από τον Δήμο Τρίπολης η μελέτη των απαιτούμενων έργων ανακατασκευής τού για 10 χρόνια κλειστού μουσείου και η Περιφέρεια να αναλάβει να χρηματοδοτήσει την υλοποίησή τους. Δήλωσε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει και πρόσληψη ανθρώπων από την περιοχή, οι οποίοι θα αναλάβουν να λειτουργούν.

Τον Π. Νίκα στην επίσκεψή του συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ο αρμόδιος επί των Τεχνικών Εργων αντιδήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, ο προϊστάμενος στο Τμήμα Απασχόλησης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας Θεόδωρος Τσάμης, ο πρώην δήμαρχος Φαλάνθου Κώστας Ψυχάρης, όπως επίσης συνεργάτες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου, την κοιτίδα των Κολοκοτρωναίων, προκειμένου -όπως τόνισε- “να αποτίσει τιμή προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Γένους, αλλά και για να διαπιστώσει την προσβασιμότητα στον εν λόγω χώρο και τα έργα που απαιτούνται”.

Συμβάσεις και διακηρύξεις έργων στη Μεσσηνία με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 4 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Καλαμάτα

Posted: 18 Jun 2021 10:32 AM PDT

Στην υπογραφή συμβάσεων τριων έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.392.000 ευρώ και περιλήψεων διακηρύξεων 7 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.516.000 ευρώ, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου, κατά την παρουσία του στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε επίσης συνεργασία με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. υπέγραψε ειδικότερα εργολαβικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.392.000 ευρώ για τα έργα που αφορούν σε α) αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου (προϋπολογισμός 1.200.000 ευρώ), β) αναβάθμιση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 142.000 ευρώ) και γ) συντήρηση και βελτίωση ορεινού δρόμου Γαϊτσών προς Καψοδεματούσα, στον Δήμο Δυτικής Μάνης (προϋπολογισμός 50.000 ευρώ).

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε τις διακηρύξεις δημοπράτησης 7 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2.516.000 ευρώ, που αφορούν σε α) βελτίωση 1ης επαρχιακής οδού, τμήμα Στούπα – Πλάτσα – Αγιος Νίκωνας (προϋπολογισμός 1.115.900 ευρώ), β) βελτίωση και συντήρηση τεχνικών έργων και αποκατάσταση κατολισθήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ), γ) βελτίωση και συντήρηση της 17ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά – Χριστιανούπολη (προϋπολογισμός 280.000 ευρώ), δ) επισκευή γεωτρήσεων Φιλιατρών (προϋπολογισμός 120.000 ευρώ), ε) ολοκλήρωση της βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου από Πλατάνια μέχρι την πέτρινη γέφυρα της Νέδας (προϋπολογισμός 360.000 ευρώ), στ) βελτίωση και αποκατάσταση πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης (προϋπολογισμός 100.000 ευρώ) και ζ) δημοτικό δρόμο από 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς συνοικισμό Λιβαδάκια, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος (προϋπολογισμός 241.000 ευρώ).

Συσκέψεις με δημάρχους για την άρδευση στην Κορινθία

Posted: 18 Jun 2021 09:55 AM PDT

Τρεις συσκέψεις για τα αρδευτικά έργα  και την λειτουργία των ΤΟΕΒ στην Π.Ε. Κορινθίας πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων και Αγροτικών Θεμάτων Νίκωνα Τζινιέρη και σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ της Π.Ε. Κορινθίας.

Στις συσκέψεις, που έγιναν στο Βέλο, στο Ξυλόκαστρο και στη Λυκοποριά, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, αλλά και πρωτοβάθμιων αυτοδιοικητικών στελεχών, έγινε ενημέρωση από τον Ν. Τζινέρη για τις αλλαγές που γίνονται στην λειτουργία των ΥΕΒ και στον τρόπο άρδευσης, ενώ από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη, αναφέρθηκε στην κατάσταση των  έργων άρδευσης.

Από όλους τους παριστάμενους έγιναν τοποθετήσεις για τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν και δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις. Επίσης αναφέρθηκαν και προτάσεις για την πιο αποτελεσματική  λειτουργία της άρδευσης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας επισκέφθηκαν την δεξαμενή του ΑΟΣΑΚ στο Βέλο και την λιμνοδεξαμενή στην περιοχή Ανω Πιτσά  και ενημερώθηκαν επί τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here