Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

0

Καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου

Posted: 30 Jun 2021 10:57 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 633.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 30 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 633, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 422.456 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 649 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 196 (66,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.684 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 37 (ημερήσια μεταβολή +12,12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 44 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.706 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου καταγράφηκαν 11 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.137.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 3, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 19 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 4, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 0, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 8.

Υπογραφή σύμβασης με τον τεχνικό σύμβουλο για τη σύνταξη του φακέλου χρηματοδότησης της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων

Posted: 30 Jun 2021 10:56 AM PDT

Την σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σύνταξη αίτησης χρηματοδότησης μεγάλου έργου και όλων των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών και εγγράφων που αφορούν στο έργο “Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ” υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και εκπρόσωπος της εταιρείας Enviroplan Μελετητική – Σύμβουλοι Αναπτυξιακών και Τεχνικών Εργων Α.Ε.

Το αντικείμενο της προϋπολογισμού 182.280 ευρώ σύμβασης περιλαμβάνει τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου στην υποβοήθηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σύνταξη πλήρους φακέλου αίτησης χρηματοδότησης μεγάλου έργου καθώς και για τη σύνταξη όλων των απαιτούμενων συνοδών μελετών και εγγράφων σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Σκοπός είναι η υποβοήθηση στη διαδικασία ένταξης συγχρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το έργο του συμβούλου αφορά στο σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων για τη σύνταξη πλήρους και άρτιου φακέλου, λαμβάνοντας υπ’ όψη του τις παρατηρήσεις στην από 15/06/2020 επιστολή της Ε.Ε. επί προηγηθέντος -και ήδη αποσυρθέντος- φακέλου αίτησης χρηματοδότησης.

Για το συγκεκριμένο έργο έχει δρομολογηθεί και η εμπλοκή της Jaspers (Κοινή βοήθεια για την υποστήριξη των έργων στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες). Στο αντικείμενο του συμβούλου περιλαμβάνεται και η συνεχής συνεργασία με τηn Jaspers για όλο το διάστημα εμπλοκής της.

Yπενθυμίζεται ότι η Jaspers αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της Γερμανικής Τράπεζας Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). Πρόκειται για ένα μέσον παροχής τεχνικής βοήθειας στις ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν στην Ε.Ε. μεταξύ 2004 και εντεύθεν, με σκοπό να προσφέρει στα εν λόγω κράτη – μέλη την απαιτούμενη υποστήριξη για την προετοιμασία μεγάλων έργων υψηλής ποιότητας, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Υπογράφηκε στη Νεστάνη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για το γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας

Posted: 30 Jun 2021 10:54 AM PDT

Την σύμβαση για το γήπεδο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας υπέγραψε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου, στη Νεστάνη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και εκτιμάται ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί λίγο μετά την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Παρουσία πλήθους ποδοσφαιρικών παραγόντων της Αρκαδίας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλα τα έργα αθλητικής φύσεως που θα γίνουν από την Περιφέρεια στην Αρκαδία, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας, στην περιοχή μεταξύ Βυτίνας και Δημητσάνας, όπως επίσης και στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης με αντικείμενο την αναβάθμιση του γηπέδου “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο οποίο αγωνίζεται ο Αστέρας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΕΠΣ Αρκαδίας εκφράστηκαν ευχαριστίες προς την περιφερειακή Αρχή για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει, ενώ το μεσημέρι εκδόθηκε εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης ευχαριστήρια ανακοίνωση, στην οποία σημειώνονται τα εξής:

“Με αφορμή την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου στη Νεστάνη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αρκαδίας απευθύνει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού

Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Εμμανουήλ Σκαντζό και το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού κ. Ιωάννη Μαντζούνη για την πολύτιμη συμβολή τους στην ταχύτατη διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου και την υλοποίηση του έργου που θα δώσει πνοή στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο”.

Τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 30 Jun 2021 10:51 AM PDT

Την ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εν αναμονή των δύσκολων καιρικών συνθηκών των επόμενων ημερών στην περιοχή μας ζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου με τη συμμετοχή του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή και των επικεφαλής των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Κατά την σύσκεψη έγινε ενημέρωση επίσης για τις αποθήκες υλικού πολιτικής προστασίας που δημιουργούνται ανά Π.Ε. καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε τίποτα επί της ουσίας, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Από τον περιφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες για τον καθαρισμό πρανών στο οδικό δίκτυο, καθώς επίσης και για την άμεση πίστωση των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών με τα πρόσφατα εγκεκριμένα από την πολιτεία κονδύλια, προκειμένου αυτές να προβούν στον καθαρισμό των δασικών δρόμων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε ότι τα μηχανήματα των Π.Ε. θα πρέπει να λειτουργούν κοντά στην έδρα τους, καθώς η αποστολή τους σε απομακρυσμένα σημεία αφαιρεί χρόνο για παραγωγή ουσιαστικού έργου, συνέστησε δε να γίνουν εργολαβίες για ενδεχόμενες παρεμβάσεις στα εν λόγω απομακρυσμένα σημεία.

Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι η Περιφέρεια έρχεται επικουρικά να στηρίξει όπου χρειαστεί το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- έχει τον πρώτο λόγο σε περιστατικά πυρκαγιών και άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τόνισε δε ότι η επικούρηση θα προκύπτει μετά από έγγραφο αίτημα που θα καταθέτει ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης και η Περιφέρεια θα ανταποκρίνεται αναλόγως. Υπενθύμισε, με την ευκαιρία, την συνδρομή της Περιφέρειας προς το Πυροσβεστικό Σώμα με υλικά, όπως ελαστικά για τα πυροσβεστικά οχήματα, σωλήνες πυρόσβεσης, αλλά και του υπερσύγχρονου ντρόουν.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τα κατά τόπους τμήματα Πολιτικής Προστασίας να στηρίξουν τους εθελοντές, καταγράφοντας τις ανάγκες τους προκειμένου να ανταποκριθεί η Περιφέρεια.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Ναυπλιέων και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ

Posted: 30 Jun 2021 10:50 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στη Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργο Καχριμάνη.

Στη συνάντηση αυτή εξετάστηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου της αργολικής πρωτεύουσας με αντικείμενο την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στο Ναύπλιο, καθώς η σχετική εργολαβία που είχει γίνει πριν 10 χρόνια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με συνέπεια να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα στους δρόμους της πόλης.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με στελέχη των προσκόπων

Posted: 30 Jun 2021 10:48 AM PDT

Την στήριξη της προσκοπικής ιδέας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισήμανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου, με τον περιφερειακό Εφορο Ανατολικής Πελοποννήσου Γιάννη Παπαγεωργακη και τον πρόεδρο της ΕΚΣ (Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης) της Περιφερειακής Εφορείας Αντώνη Παπαπέτρου.

Εγκύκλιος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σχετικά με την κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων

Posted: 30 Jun 2021 10:47 AM PDT

“Η διάθεση και χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων αφορά μόνο την κάλυψη υπηρεσιακών τακτικών και έκτακτων αναγκών” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε εγκύκλιό του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, οι υπηρεσιακές τακτικές και έκτακτες ανάγκες αφορούν “α) μετακίνηση των προσώπων (αιρετών, μετακλητών, υπηρεσιακών) που υπηρετούν στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες έδρας και περιφερειακών ενοτήτων σε δραστηριότητες που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την αποστολή της Περιφέρειας (τεχνικές συσκέψεις εργασίας, ημερίδες, επιβλέψεις έργων, πάσης φύσεως ελέγχους υπηρεσιακής αρμοδιότητας και ευθύνης, αυτοψίες, κλπ) και β) μεταφορά πραγμάτων (υλικά στοιχεία, όπως φάκελοι με υπηρεσιακά έγγραφα, δείγματα ελέγχων για εξέταση σε εργαστήρια, όργανα μέτρησης  κλπ) για την λειτουργική εξυπηρέτηση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών έδρας και περιφερειακών ενοτήτων”.

Παράλληλα, τονίζεται επίσης ότι:

– Η διάθεση υπηρεσιακών οχημάτων για μετακινήσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών, εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, ειδικών συμβούλων, συνεργατών και λοιπών μετακλητών θα γίνεται, μόνο, ύστερα από έγγραφη αδειοδότηση του περιφερειάρχη.

– Προτεραιότητα -απόλυτη- δίνεται στη διάθεση οχημάτων προς το προσωπικό της Περιφέρειας για εκτέλεση υπηρεσιακών υποχρεώσεων, με διαβάθμιση των αναγκών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στα αιτήματα των προϊστάμενων των οργανικών μονάδων.

– Διάθεση οχήματος για κίνηση εκτός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα προηγείται άδεια του περιφερειάρχη.

Την πλήρη εγκύκλιο του περιφερειάρχη Π. Νίκα μπορείτε να δείτε εδώ.

Αίτημα για την πρόσληψη δικηγόρου στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέβαλε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στο υπουργείο Εσωτερικών

Posted: 30 Jun 2021 10:45 AM PDT

Αίτημα πρόσληψης δικηγόρου με έμμισθη εντολή για την κάλυψη των αναγκών του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας υπέβαλε προς το υπουργείο Εσωτερικών ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο εν λόγω δικηγόρος, σημειώνει ο περιφερειάρχης στο έγγραφό του προς το υπουργείο, προορίζεται να καλύψει αυξημένες και έκτακτες ανάγκες νομικής στήριξης του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας σε δικαστικές και εξώδικες υποθέσεις, καθώς και σε νομικές γνωμοδοτήσεις επί σύνθετων υπηρεσιακών θεμάτων των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το σχετικό έγγραφο αίτημα του περιφερειάρχη προς το υπουργείο Εσωτερικών μπορείτε να δείτε εδώ:

Αίτημα πρόσληψης δικηγόρου με έμμισθη εντολή

Τα μέτρα που ισχύουν σχετικά με την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Posted: 30 Jun 2021 10:42 AM PDT

Το υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε προς τις Περιφέρειες τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου ανά την Επικράτεια αναφορικά με την λειτουργία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού covid-19.

Στο σχετικό ΦΕΚ που προωθήθηκε προς τις Περιφέρειες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η αναστολή λειτουργίας για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δυνατότητα τηλε-εκπαίδευσης, εξαιρουμένων των Ανωτέρων

Επαγγελματικών Σχολών Χορού, των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και των Ερασιτεχνικών Σχολών Χορού (του Π.Δ. 457/1983, κλπ), “με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία

Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (www.culture.gov.gr/el/announcements/SitePages/announcements.aspx)”.

Το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεται το υπουργείο, μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here