Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0
nikas 1

Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη κ.Π.Νίκα…

Mε επισκέφθηκε στην Τρίπολη ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Δουμάνης.
Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και αποχαιρετιστήρια καθώς ο επί δυόμιση χρόνια Κεντρικός Λιμενάρχης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας μετατίθεται σε άλλη θέση.
Τον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επίλυση πολλών και σημαντικών ζητημάτων. #protovoulia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ευρεία σύσκεψη στην Κορινθία για πολλά και σημαντικά θέματα
Η ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων στην Κορινθία και η δυνατότητα ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ αποτέλεσαν ορισμένα από τα αντικείμενα ευρείας σύσκεψης που είχα χθες το πρωί στην Κόρινθο! #protovoulia https://www.ppel.gov.gr/enischisi-tis-antiplimmirikis-thor…/

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά και η προοπτική μετεκπαίδευσης γιατρών της Πελοποννήσου στην ιατρική σχολή του εν λόγω ακαδημαϊκού ιδρύματος, περιλαμβάνονταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησα με τον γεννημένο στο Ναύπλιο διακεκριμένο ΄Ελληνα επιστήμονα δρ Χρήστο Μαντζώρο, ο οποίος με επισκέφθηκε χθες στην Τρίπολη.
▪️Ο δρ Χρ. Μαντζώρος είναι διευθυντής της Μονάδας Ανθρώπινης Διατροφής στον Τομέα της Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess και του Διαβητολογικού Κέντρου Joslin, τα οποία ανήκουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Επίσης, υπηρετεί ως τακτικός καθηγητής της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
▪️Στο πλαίσιο της πιο πάνω συνάντησης, ο διακεκριμένος Ελληνας επιστήμονας αναφέρθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το οποίο από το 2008 λειτουργεί στο Ναύπλιο, προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία του γνωστού πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
#protovoulia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μεσαίας έντασης και περιορισμένα κατά τόπους ήταν τα προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία που ενέσκηψε χθες το μεσημέρι σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα σημαντικότερα ζητήματα εντοπίζονται στην Μεσσηνία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, όπου επλήγη το υψηλό πράσινο, ενώ μικρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση από πτώση κλαδιών σε καλώδια ηλεκτρισμού. Λόγω της κακοκαιρίας, εξ άλλου, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στην περιοχή Αλιμάκι της Κυπαρισσίας, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.
Μικρότερης έντασης ήταν τα καιρικά φαινόμενα στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ωστόσο σε όλες τις περιοχές κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες, τόσο της Περιφέρειας, όσο και των κατά τόπους δήμων, προβαίνοντας σε καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Συγκροτούμε νομική υπηρεσία!
▪️Θα προχωρήσουμε σε πρόσληψη, με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, δύο δικηγόρων ανά Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίοι θα συγκροτήσουν τη Νομική μας Υπηρεσία και θα συνεδριάζουν για τα μείζονα θέματα.
▪️Έχω ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή να προβεί στην ανάκληση ορισμού δικηγόρων για υποθέσεις που συνδέονται με τον πρώην περιφερειάρχη και έχουν προσωπικό χαρακτήρα… Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος και η περιφέρεια να καλύπτουν έξοδα νομικών για προσωπικές υποθέσεις…. #protovoulia
https://www.ppel.gov.gr/sigkroti-nomiki-ipiresia-i-perifer…/

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here