Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0

“Η ένταση που είχαμε στην έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη, συνδέεται με μικροέργα της προεκλογικής περιόδου” δήλωσα χθες Παρασκευή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην Τρίπολη.
“Θα τα αξιολογήσουμε όλα, όσα έργα έχει υποσχεθεί η προηγούμενη περιφερειακή αρχή κατά την προεκλογική περίοδο, αυτές τις δεκάδες προγραμματικές συμβάσεις για τον κάθε πικραμένο. Ο,τι ζήταγε ο καθένας, ακόμα και ασφαλτοστρώσεις μέσα σε πόλεις και χωριά, αγροτικούς δρόμους, συντήρηση σε

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά και κοντινό πλάνο

Η στενή συνεργασία με το “Διάζωμα” για τα πολιτιστικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πιστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση που είχα χθες Παρασκευή με τον πρόεδρο του εν λόγω σωματείου Σταύρο Μπένο, πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας.
Επιβεβαιώσαμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει και προεκλογικά, να υπάρξει μια στενή συνεργασία με το “Διάζωμα” για τα πολιτιστικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αντιμετώπιση του πολιτιστικού προϊόντος θα αφορά ολόκληρη την Πελοπόννη

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων θα γίνονται προκειμένου να συνδράμουν τους εισηγητές στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ξεκίνησε χθες Παρασκευή τις συνεδριάσεις της.
Αυτό επισήμανα πριν την έναρξη της συνεδρίασης τονίζοντας παράλληλα ότι επιδίωξη της περιφερειακής αρχής είναι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τίποτ’ άλλο.
“Η παρουσία υπαλλήλων για να ενημερώνονται οι εισηγητέ

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Την συγκρότηση Επιτροπής ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσα χθες Παρασκευή:
“Συγκροτήθηκε επιτροπή ΕΣΠΑ για να μη νομίζουν κάποιοι ότι μόνο εγώ τα λέω ή να υπάρχει κάποια αντιπαράθεση ‘τα κάναμε όλα – δεν κάνατε τίποτα’”.
Στην εν λόγω επιτροπή θα υπάρχουν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις, αλλά και υπάλληλοι:
“Κάθε έργο θα ακτινογραφείται. Εχουμε περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ στον αέρα, χωρίς μελέτες και πρέπει να τρέξουμε για να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα.Η Επιτρποπή θα βοηθήσει και για να ξέρουν όλοι ποια είναι η κατάσταση, αλλά και για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές ως προς τα έργα που θα εντάσσουμε. Και αναφέρομαι πάντα σε μεγάλα έργα, που θα φέρουν πλούτο. Πάντα θα μετράμε το κόστος και το όφελος σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Μέσα στους επόμενους 4 με 5 μήνες η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εγκαταστήσει διπλογραφικό σύστημα, όπως διαβεβαίωσα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν αντιθέσει με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, δεν διαθέτει διπλογραφικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι γι’ αυτό έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα. Σε σύσκεψη που έγινε, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων και η επιδίωξη είναι σε 4 με 5 μήνες από τώρα η Περιφέρεια να διαθέτει διπλογραφικό σύστημα” τόνισα, επισημαίνοντας παράλληλα:
“Το εν λόγω σύστημα υπηρετεί, πάνω απ’ όλα, τη διαφάνεια, διασφαλίζει τους υπαλλήλους, δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή την οικονομική κατάσταση και προφανώς δίνει την δυνατότητα απολύτως αξιόπιστου ελέγχου στους μηχανισμούς εποπτείας”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, τηλέφωνο και εσωτερικός χώρος

Εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκταμίευσης ποσού 10.600.000 ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’οίκον” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσα χθες Παρασκευή στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η εντολή δόθηκε προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στην υπογραφή συμβάσεων έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας προχώρησα χθες Παρασκευή.
Προηγουμένως, είχα συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Για μία ακόμα φορά, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη, τόνισα ότι διαφωνώ απόλυτα με την λογική της χρήσης στρατοπέδων για την φιλοξενία μεταναστών:
“Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε τη λογική των στρατοπέδων, όπως λόγου χάριν του στρατοπέδου Κορίνθου. Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του οι δύσκολες συνθήκες. Πρέπει εφόσον οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην πατρίδα μας να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες. Κι αυτό δεν θα επιτευχθεί με στρατόπεδα αλλά 

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Κονδύλιο ύψους 3.800.000 ευρώ είναι διαθέσιμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που λειτουργούν εντός σχεδίου σε μεγάλες πόλεις.
Αυτό γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση που είχα χθες Παρασκευή στην Τρίπολη με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσικάτο και στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.
Στη συνάντηση διατυπώθηκε και το αποτέλεσμα έρευνας σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει να υπάρχουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις εντός σχεδίου μεγάλων πόλεων, προτάθη

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Την αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5 οχημάτων για τις ανάγκες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του, σχεδόν ομόθυμα, καθώς υπήρξε και μία λευκή ψήφος.
Οπως σημείωσα, “θα βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα όπου έχει ανάγκη, είτε είναι η Αστυνομία, είτε το Λιμενικό, είτε η Πυροσβεστική, είτε είναι νοσοκομεία, γιατί βοηθάμε τους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.
Χαίρομαι που ομονοούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι πολιτική, να στηρίξουμε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι να λέμε ότι αυτό είναι δουλειά του ενός ή του άλλου υπουργείου”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο

Ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για το έργο προστασίας και προβολής του αρχαιολογικού χώρου στη συμβολή των οδών Διοσκούρων και Παλαιολόγου, στη Σπάρτη.
Το σώμα ενέκρινε επίσης και την προγραμματική σύμβαση που αφορά το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και η κοινωφελής επιχείρηση “Φάρις” στην πρόσληψη καλλιτεχνικού συμβούλου και στη διοίκηση του Μεγάρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Συνάντηση με στελέχη της Motor Oil είχα χθες Παρασκευή στην Τρίπολη, παρουσία και της βουλευτή Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα το έργο κατασκευής κόμβου στο σημείο που συναντώνται οι παλιοί εθνικοί δρόμοι προς Κόρινθο και Αθήνα, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και συχνά γίνονται ατυχήματα.
Η μελέτη του έργου, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, έγινε δωρεάν από την πιο πάνω εταιρεία, η οποία θα αναλάβει και την κατασκευή του, με επίβλεψη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας.
Στην ίδια συνάντηση κάλεσα την εν λόγω εταιρεία να συνδράμει με την εκπόνηση μελετών για την Κορινθία, ώστε να ενταχθούν έργα στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχα χθες Παρασκευή στην Τρίπολη με την Τατιάνα Καλογιάννη, τ. αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών.
Με την κυρία Καλογιάννη, που ήταν αρμόδια για το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου, είχαμε μια πολύ ουσιαστική κουβέντα σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την ανέγερση της εν λόγω μονάδας, τις προσπάθειες που απαιτήθηκαν, τον αγώνα που έγινε. Η συνάντηση μαζί της υπήρξε μια πολύτιμη μεταφορά εμπειριών για το συγκεκριμένο θέμα και η συζήτηση μαζί της θα συνεχιστεί.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Διοικητικά θα αντιμετωπίζονται στο εξής πολλά από τα αιτήματα προς την Οικονομική Επιτροπή για ορισμό δικηγόρου, καθώς υπάρχει η εμπειρία η διοικητική να δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα των υπηρεσιών, σε διοικητικό επίπεδο.
Επιπλέον, στη χθεσινή μου συνέντευξη, στην Τρίπολη, δεσμεύθηκα ότι “θα καταβληθεί συνεχής προσπάθεια να χρησιμοποιείται το κατώτερο δυνατό τιμολόγιο για την παροχή νομικών υπηρεσιών από δικηγόρους. Δεν θα υπάρχουν στο εξής ποσά της τάξης των 6, 7, 10 και 

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η μισθοδοσία για όσους υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου στα νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση αυτή των άλλων υπαλλήλων, στην Περιφέρεια ή τους δήμους,επισήμανα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα χθες Παρασκευή στην Τρίπολη, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε τους εκπροσώπους των μετόχων στα εν λόγω νομικά πρόσωπα.
Οσες διαφορετικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί, αν υπάρχουν, αυτές θα αντιμετωπιστούν. Ολα τα νομικά πρόσωπα θα κάνουν στο εξής ανάρτηση στη ‘Διαύγεια’, ώστε όλοι να μπορούν να βλέπουν αυτά που γίνονται και αποφασίζονται εκεί.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Την αγωνιστικότητα που δείχνουν τα σωματεία της Μεγαλόπολης αντιδρώντας στο κλείσιμο των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, εξήρα στη συνάντηση που είχα μαζί τους σήμερα Παρασκευή, αργά το μεσημέρι, στην Τρίπολη -παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού και των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά.
Σημείωσα ότι ως πρώτη επιδίωξη αυτού του αγώνα πρέπει τεθεί η επανέναρξη λειτουργίας των μονάδων 3 και 

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here